Hoe meld ik een schade?

Het is vervelend als u schade heeft. Wij helpen u graag dit zo snel mogelijk op te lossen.
De bestuurder kan de schade bij ons aanmelden. Het is wel belangrijk dat als de auto op uw naam staat, u de schade binnen 48 uur na het ontstaan en constateren meldt bij Justlease. Pas nadat u de schade heeft gemeld bij Justlease, maakt u een afspraak voor het herstellen van de schade.
 
Schade melden bij Justlease
U kunt de schade eenvoudig melden via de Justlease app of via 030-850 1500. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 en 17:30. Of e-mail uw schade naar schade@justlease.nl onder vermelding van uw kenteken. Schriftelijk via: Justlease.nl (Eendrachtlaan 280, 3526 LB Utrecht) t.a.v. afdeling Schade. U ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie van ons.
 
Benodigde gegevens
Om de schademelding snel af te kunnen handelen, vragen wij u altijd om de volgende gegevens:

  • kenteken van de auto;
  • wanneer is het gebeurd;
  • wat is er gebeurd;
  • waar zit de schade aan de auto;
  • is er een tegenpartij bij betrokken;
  • is er een schadeformulier ingevuld;
  • voor- en achterzijde van het schadeformulier;
  • eventuele foto’s die u heeft gemaakt van de schade.

Schadeformulier nodig?
Is er sprake van een tweezijdige schade, dus met een tegenpartij? U vult dan altijd een schadeformulier in.
 
Is er sprake van een eenzijdige schade, dus zonder tegenpartij? Dan hoeft u geen schadeaangifteformulier in te vullen. Tenzij dit wordt gevraagd door Justlease. Dit is afhankelijk van de situatie en het tijdstip waarop de schade is ontstaan.
 
Download een schadeformulier (pdf)
 
Schade laten repareren
Nadat u de schade heeft gemeld bij Justlease, maakt u een afspraak om uw auto te repareren. Een erkend schadeherstelbedrijf neemt hiervoor contact met u op. Het is niet mogelijk om uw auto bij de merkdealer te laten herstellen. Wij werken alleen samen met door ons erkende schadeherstelbedrijven.
 
Natuurlijk mag u ook zelf contact opnemen met het schadeherstelbedrijf voor het maken een afspraak. Het is belangrijk dat u wel eerst altijd een melding doet bij Justlease. U maakt zelf een afspraak met Schadenet via www.schadenet.nl.
 
Vervangend vervoer
Vervangend vervoer in Nederland is standaard onderdeel van uw leasepakket. U krijgt dus vervangend vervoer in het geval van schade of onderhoud.
 
Ons vervangend vervoer heeft een eigen risico van 24 uur. Dit betekent dat bij een reparatie die bijvoorbeeld 48 uur duurt, u de eerste 24 uur zelf betaalt. Na 24 uur worden de kosten door ons vergoed.
 
Heeft u de optie ‘Direct Vervangend Vervoer’ genomen? Dan betaalt u geen kosten voor het vervangend vervoer. Ook niet de eerste 24 uur. Heeft u de optie niet? U kunt deze optie ook nog kiezen tijdens uw lopende contract.
 
Verrekening schade met eigen risico
U betaalt eigen risico per losstaande schade. Het kan zijn dat de schade lager is dan uw eigen risico. In dit geval betaalt u natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.
 
Is de schade hoger dan uw eigen risico? Dan betaalt u het volledige eigen risico bedrag.
 
Op uw leasecontract leest u welk eigen risico op u van toepassing is.

Heeft deze pagina je geholpen?

FAQ