Wat houdt het acceptatieproces in?

Ons acceptatieproces bestaat uit een aantal stappen. Zo bepalen wij per persoon of het leasen van een auto mogelijk is. Bij uw leaseaanvraag, vragen wij u om uw persoonlijke gegevens en een aantal documenten. Nadat u al uw gegevens heeft aangeleverd, hebben wij één werkdag nodig om uw kredietwaardigheid vast te stellen. Wij kiezen voor deze acceptatiewijze zodat wij zeker weten dat de overeenkomst voor zowel u als voor ons geen probleem is.
 
1. Controle gegevens
Als u een aanvraag voor uw auto doet, controleren wij eerst een aantal zaken. Daarom vragen wij u om een aantal gegevens:

  • naam, adresgegevens, e-mail en telefoonnummer;
  • kopie van uw loonstrook;
  • kopie van uw geldig Nederlands rijbewijs;
  • kopie van uw Nederlands ID-kaart of paspoort.

Wij controleren onder andere of u minimaal 18 jaar bent en of uw rijbewijs geldig is.
 
2. Vaststellen borg
De hoogte van de borg is geen vast bedrag. Dit komt omdat er meerdere zaken van invloed zijn op de hoogte van uw borg. De borg wordt berekend aan de hand van uw debiteurenrisico en uw specifieke keuzes zoals model van de auto en opties.
 
Doordat wij deze borg vragen, hoeven wij geen extra kosten voor ons debiteurenrisico in de leaseprijs te verrekenen. Hiermee houden wij onze leaseprijzen extra laag. En dat is gunstig voor u!
 
3. Bepalen kredietwaardigheid
Als leasebedrijf dragen wij het risico van de betalingen voor de auto. Wij willen dus graag zekerheid dat onze klanten de betalingen aan ons kunnen blijven voldoen. Wij laten uw kredietwaardigheid controleren door EDR Credit Services.
 
4. Wel of niet geaccepteerd
Nadat wij de controles hebben uitgevoerd, ontvangt u van ons een e-mail. Hierin geven wij aan of wij een auto aan u kunnen leasen. Als dit het geval is, ontvangt u gelijk de inloggegevens van uw Mijn Justlease omgeving. Hier vindt u alle details van uw aanvraag en kunt u uw bestelling afronden.
 

Heeft deze pagina je geholpen?

FAQ