Fiscale aspecten

Lees hier alles wat je moet weten over de fiscale aspecten en Private Lease van Justlease.

Meest gestelde vragen

Hoeveel wegenbelasting moet ik betalen en hoe is dit in mijn contract opgenomen?

Iedere Nederlander met een motorvoertuig betaalt wegenbelasting, ook als je een leaseauto rijdt. Hoeveel wegenbelasting je moet betalen, is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Soort auto en het gewicht ervan;
  • Provincie waarin je woont;
  • De brandstofsoort en CO2-uitstoot van de auto.

Je kunt de wegenbelasting voor jouw auto berekenen met de rekenhulp van de Belastingdienst. Goed om te weten: we tonen altijd de leaseprijs inclusief wegenbelasting, zodat je in één oogopslag ziet wat de maandelijkse kosten zijn voor de auto die je op het oogt hebt.

Wegenbelasting en je leasecontract

Heb je voor 1 oktober 2018 een contract bij Justlease afgesloten? Dan staat de hoogte van de wegenbelasting zowel in je contract als op de factuur apart vermeld, omdat de wegenbelasting niet door Justlease, maar door de Belastingdienst bij jou wordt geïncasseerd. Kortom; de leaseprijs betaal je aan Justlease en de wegenbelasting aan de Belastingdienst via automatische incasso.

Heb je na 1 oktober 2018 een leasecontract bij Justlease afgesloten? Dan betaal je de leaseprijs inclusief de wegenbelasting aan Justlease. Wij betalen jouw wegenbelasting aan de Belastingdienst. Dit doen we om het jou makkelijker te maken.

Let op: lokale overheidsmaatregelen kunnen de hoogte van de wegenbelasting positief of negatief beïnvloeden en daarmee ook de maandelijkse leaseprijs.