Fiscale aspecten

Lees hier alles wat je moet weten over de fiscale aspecten en Private Lease van Justlease.

Meest gestelde vragen

Wanneer en hoe vindt de kilometerafrekening plaats?

Bij Private Lease sluit je een kilometerbundel per maand af. Dit is het aantal kilometers dat je per maand denkt te gaan rijden. Het aantal kilometers in deze bundel kun je vrij rijden. Je betaalt voor deze kilometers in het maandelijkse leasetarief. Rijd je meer kilometers dan je vooraf had ingeschat? Dan betaal je een meerprijs per kilometer die buiten je bundel valt. Deze extra kilometers worden eenmaal per jaar verrekend.

Kilometerafrekening één keer per jaar
Elke 12 maanden tellen wij jouw ingekochte kilometerbundels in de voorgaande periode bij elkaar op. Wij vergelijken dit aantal met het aantal kilometers dat je daadwerkelijk hebt gereden in deze periode. De eventueel meer gereden kilometers rekenen wij met je af. Dit doen wij dus voor het eerst 12 maanden na aflevering van je auto. Bij de kosten voor de gereden kilometers zijn de brandstofkosten niet inbegrepen, die betaal je aan de pomp.

Ben je bij een volgend afrekenmoment toch binnen het totaal aantal ingekochte kilometers gebleven? Dan krijg je een eventuele eerdere afrekening weer van ons terug. Zo betaal je nooit te veel en is het aan jou hoe je de kilometers over het contract verdeelt.

Kilometerbundel aanpassen?
Het kan voorkomen dat je in werkelijkheid toch meer of minder kilometers rijdt dan vooraf ingeschat. Daarom kun je bij ons eenvoudig de kilometerbundel aanpassen. Je doet dit uiterlijk op de 14e van de laatste maand van het lopende kwartaal. Je nieuwe kilometerbundel gaat dan in vanaf het volgende kwartaal. Je kunt dit één keer per kwartaal kosteloos doen. Het is dus aan jou hoe je de kilometers verdeelt over de looptijd van je contract. Dat noemen wij nog eens flexibiliteit!

Je kilometerbundel pas je eenvoudig aan in de MijnJustlease-omgeving.

Uitzondering: contracten van voor 4 februari 2016 verrekenen we per kwartaal
Heb je een leasecontract afgesloten voor 4 februari 2016? Dan verrekenen wij de kilometers per kwartaal en niet per jaar.