Fiscale aspecten

Lees hier alles wat je moet weten over de fiscale aspecten en Private Lease van Justlease.

Meest gestelde vragen

Private lease en het afsluiten van een hypotheek, hoe zit dat nu precies?

Met een private leaseauto weet je precies wat je maandelijkse leasekosten zijn. Zaken als onderhoud, reparatie en verzekering zijn inbegrepen in de leaseprijs en dus heb je hier geen omkijken naar. Maar het afsluiten van een private leasecontract kan invloed hebben op de hoogte van je hypotheekruimte. Wij leggen je graag uit hoe dit zit.

Hypotheekberekening op basis van financiële ruimte
Ben je bezig met het kopen van een huis? Of heb je plannen om dat te doen? Dan is het goed te weten dat private lease invloed heeft op de hoogte van je hypotheekaanvraag. Bij het maken van een hypotheekberekening kijkt de bank naar de financiële ruimte die je hebt. De bank berekent deze ruimte op basis van jouw inkomen minus je vaste lasten. Een private leasecontract valt onder deze vaste lasten. Eigenlijk is het dus heel logisch dat deze invloed heeft op de hoogte van het hypotheekbedrag dat je mogelijk kunt krijgen.

BKR-registratie als bron
De bank vraagt het BKR om een overzicht van je financiële verplichtingen als je een hypotheekaanvraag doet. Als je ergens een lening of krediet afsluit, dan wordt dit geregistreerd bij het BKR. Je hebt dan een BKR-registratie. Zo ontstaat een overzicht van alle leningen die je hebt afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden die bij deze registratie horen, zijn vastgelegd. Het BKR kan particulieren op deze manier beschermen tegen te veel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes.

Wat is verstandig om te doen?
Je weet nu dat een private leaseauto van invloed kan zijn op de hoogte van je maximale hypotheek. Ben je van plan om binnenkort een huis te gaan kopen? Wij raden je aan een overzicht te maken van je vaste lasten. Dit overzicht heb je nodig voor een hypotheekaanvraag.

Heb je voldoende financiële ruimte? Dan kun je een private leasecontract afsluiten.

Je kunt natuurlijk ook altijd wachten met het afsluiten van een private leasecontract tot na de aankoop van je huis. Zo weet je precies hoeveel je te besteden hebt.

Meer informatie over de mogelijkheden?
Wil je weten welke private leasemogelijkheden je hebt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek via 030-850 1500. Wij zijn elke werkdag telefonisch en via WhatsApp te bereiken tussen 08:00 en 21:00 uur.