Het leasecontract

Lees hier alles wat je moet weten over het Private Lease contract van Justlease

Meest gestelde vragen

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Ja, je kunt een bestelling van een leaseauto binnen 14 dagen kosteloos annuleren. Deze bedenktermijn, het herroepingsrecht, van 14 dagen gaat in vanaf het ondertekenen van het contract. Dit geldt voor nieuw bestelde auto’s. Heb je een auto uit voorraad besteld? Ook dan kun je binnen 14 dagen annuleren. Wel betaal je dan de kosten voor de periode dat je in de auto hebt gereden.

Annuleren binnen 14 dagen na ondertekening
De annulering moet je bij ons melden. Dat kan telefonisch, per brief of per e-mail onder vermelding van je naam. Heb je gekozen voor een voorraadauto? Geef dan ook het kenteken van je auto door.

Je kunt ook gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping. Het ingevulde modelformulier kun je mailen naar acceptatie@justlease.nl.

Nadat je het contract hebt geannuleerd, gebeurt het volgende:

  • je verdere betaalplicht aan Justlease vervalt;
  • als je al rijdt met de auto, betaal je de kosten voor de gebruikte periode. Wij bellen je voor het maken van een afspraak om de auto in te leveren;
  • als je de eerste leasetermijn al hebt betaald, krijg je het niet gebruikte deel van ons terug. Wij storten dit bedrag binnen 14 dagen op jouw bankrekening. Het is ook mogelijk dit bedrag op een ander rekeningnummer te ontvangen, dat moet dan duidelijk in de annulering aangegeven worden.

Annuleren na 14 dagen na ondertekening
Annuleren na 14 dagen na ondertekening is niet mogelijk. Je kunt het contract na 1 jaar opzeggen en daar komen afkoopkosten bij kijken.

Je vindt hierover meer informatie op onze pagina over het opzeggen van je contract.