Het leasecontract

Lees hier alles wat je moet weten over het Private Lease contract van Justlease

Meest gestelde vragen

Wat houdt de Extra Flexibel Optie in?

Als je wordt ontslagen of bent gescheiden, verandert je besteedbaar inkomen. Het kan zijn dat je daardoor de maandelijkse leasekosten niet meer kunt betalen. Daarom bieden wij de Extra Flexibel Optie aan. Met deze Extra Flexibel Optie kun je het leasecontract kosteloos en voortijdig opzeggen in geval van ontslag of echtscheiding. Je kunt het leasecontract opzeggen vanaf 12 maanden nadat het leasecontract is ingegaan, met een opzegtermijn van 2 maanden.

Je kunt deze optie alleen kiezen tijdens het aanvragen van je auto. Dit kan niet meer nadat je het contract hebt afgesloten. Bij de keuze voor deze optie heb je een vast dienstverband nodig en de optie is tussentijds niet op te zeggen. Zo ben je voorbereid op onverwachte en ongewenste situaties.

Ontslag of echtscheiding
Als je werkgever je dienstverband onvrijwillig beëindigt, ben je ontslagen. Deze situatie is al vervelend genoeg. Helemaal als je daardoor de maandelijkse leasekosten niet meer kunt betalen. Ook als je besteedbaar inkomen wijzigt door een echtscheiding kan het zijn dat je de leasekosten niet meer kunt betalen. Met de Extra Flexibel Optie heb je geen zorgen meer over de leasekosten, omdat je het contract kosteloos op kunt zeggen.

Contract opzeggen
Je kunt het contract schriftelijk opzeggen door een brief of WhatsApp bericht te sturen. De brief kun je sturen naar Justlease.nl, t.a.v. afdeling Customer Care, Eendrachtlaan 280, 3526 LB Utrecht. Het WhatsApp bericht kan naar 030-850 1500. Je ontvangt gemiddeld binnen 5 werkdagen een antwoord van ons.

Wij ontvangen voor beide situaties graag een bewijs. Dit kan een vaststellingsovereenkomst zijn, een beschikking van de kantonrechter en/of een door het UWV afgegeven ontslagvergunning, of een echtscheidingsakte.

Goed om te weten: eerder boden wij deze optie aan onder de naam ‘Ontslag Annulering Optie’. Deze optie was alleen af te nemen voor klanten met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.