Onderhoud

Meest gestelde vragen

Moet ik een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt?

Onze servicepartner Profile Car & Tyreservice neemt telefonisch contact met je op zodra het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Meestal is dit zo’n 2.000 kilometer voordat de auto aan een onderhoudsbeurt toe is. Je kunt dan direct een afspraak maken op een dag dat het jou uitkomt. Ook kun je via MijnJustlease een afspraak inplannen met Profile. Bijvoorbeeld als je auto een variabele onderhoudsinterval heeft en dat via het dashboard aangeeft.

Auto wordt opgehaald en teruggebracht 
Je kunt zelf aangeven waar je de auto wilt laten ophalen en terugbrengen. Dat kan bij jou thuis zijn, maar ook op je werk. De auto wordt dan op de afgesproken tijd en locatie opgehaald.

Vervangend vervoer
Vervangend vervoer in Nederland is standaard onderdeel van je leasepakket. Je krijgt dus vervangend vervoer in het geval van schade of onderhoud.

Ons vervangend vervoer heeft een eigen risico van 24 uur. Dat betekent dat bij een reparatie die 48 uur duurt, je de eerste 24 uur zelf betaalt. Na 24 uur worden de kosten door ons vergoed. Je kunt er ook voor kiezen om geen vervangend vervoer mee te nemen, maar bijvoorbeeld een auto van een vriend of familielid te lenen of de fiets te pakken.

Geen eigen risico bij ‘Direct Vervangend Vervoer’ 
Heb je voor de optie ‘Direct Vervangend Vervoer’ gekozen? Dan betaal je geen extra kosten voor het vervangend vervoer. Ook niet in de eerste 24 uur. Een uitstekende keuze om onvoorziene kosten te voorkomen. Je kunt deze optie ook nog kiezen tijdens het lopende contract.