Schade

Lees hier alles wat je moet weten over schade

Meest gestelde vragen

Hoe hoog is mijn eigen risico bij een schade?

De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van je keuze om dit wel of niet te verlagen of zelfs af te kopen. Wij leggen je graag uit hoe dit zit.

Niet verhaalbare schade
Een niet verhaalbare schade is een schade waarvoor de tegenpartij niet aansprakelijk is. Of waar de tegenpartij niet bekend is. Jouw eigen risico is dan van toepassing.

Standaard hoogte eigen risico 
Normaal gesproken is je eigen risico bij ons bij Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) € 0 en het eigen risico bij Casco (CA) € 300. Tenzij je het eigen risico bij Casco hebt verlaagd naar € 150. Dit noemen we ‘Verlaging eigen risico’. Of als je je eigen risico heeft afgekocht naar € 0. Dit noemen wij ‘Afkoop eigen risico’. Door het eigen risico te verlagen of af te kopen stijgt je maandelijkse leaseprijs met een klein bedrag, maar kom je nooit voor onvoorziene kosten te staan voor het afgekochte deel.

Schade lager of hoger dan eigen risico? 
Je betaalt eigen risico per losstaande schade. Het kan zijn dat de schade lager is dan je eigen risico. In dit geval betaal je natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

Is de schade hoger dan je eigen risico? Dan betaal je het volledige bedrag aan eigen risico.

In je leasecontract lees je het eigen risico dat op jou van toepassing is.

Wil je het eigen risico verlagen of afkopen?
Voor een klein bedrag per maand verlaag je je eigen risico of koopt je het eigen risico volledig af. Je doet dit eenvoudig via Mijn Justlease. Je ziet hier ook hoeveel het verlagen of het afkopen van je eigen risico kost voor jouw merk en model auto.

Eigen risico eenvoudig verlagen of afkopen via Mijn Justlease