Schade

Lees hier alles wat je moet weten over schade

Meest gestelde vragen

Wat moet ik doen als mijn auto is gestolen?

Als je auto is gestolen, is het van belang dat je dit zo snel mogelijk meldt. Zowel bij Justlease als bij de politie. Uiteraard krijg je een vervangende auto. Je kunt zo in ieder geval weer snel op weg!

Melden bij Justlease
Neem direct contact op met onze klantenservice via 030-850 1500. Wij zijn 24/7 bereikbaar. Een ervaren medewerker helpt je graag verder.

Aangifte bij politie 
Doe ook direct aangifte bij de politie.

Vervangende auto 
Uiteraard kun je gebruikmaken van een vervangende auto. Per dag rij je daarmee 100 kilometer gratis. Voor extra kilometers geldt een meerprijs, die verschilt per merk en model auto. Je kunt maximaal 30 dagen in deze vervangende auto rijden. Er wordt gerekend vanaf de dag dat je auto gestolen is gemeld tot het moment dat je auto wordt teruggevonden. Wordt je auto niet binnen 30 dagen teruggevonden? Dan wordt de auto definitief als gestolen opgegeven.

De eerste 24 uur betaal je altijd zelf, tenzij je voor de optie ‘Direct Vervangend Vervoer’ hebt gekozen. Na deze 24 uur betaalt Justlease de kosten van de vervangende auto.

Auto langer dan 30 dagen vermist? 
Als je auto langer dan 30 dagen is vermist na het melden, dan geven wij de auto definitief als gestolen op. Je leasecontract wordt dan automatisch stopgezet vanaf de datum van de diefstal.

Wil je een nieuwe auto bestellen? Je kunt contact opnemen met ons om de mogelijkheden te bespreken voor een tijdelijke auto. Omdat je al een bekende klant bent bij ons, blijven de meeste documenten uit je vorige aanvraag geldig. We vragen alleen om een nieuwe loonstrook. We schatten dan opnieuw het financiële risico in. Voor deze controle maken we gebruik van de diensten van EDR Credit Services.