Terug naar het overzicht

7 tips voor een onvergetelijke roadtrip

9 mei 2019

Dat ultieme gevoel van vrijheid, blik op oneindig en gaan. Een roadtrip levert vaak de beste en mooiste herinneringen op. Die raak je nooit meer kwijt. Een beetje voorbereiding kan echter geen kwaad. Sterker nog, het maakt jouw reis onvergetelijk.

Het roadtrip seizoen is weer begonnen. We hebben de eerste mooie voorjaarsdagen achter de rug en er gaan er meer komen, dat staat vast.

Auto, check. Goed gezelschap, check. Mentos en Fruitella, check. De roadtrip kan beginnen. Ho, niet zo snel. Wij hebben nog een aantal tips voor je die zeker het lezen waard zijn.

Tip 1: Doe wat basis autokennis op

Je private leaseauto is bij ons natuurlijk inclusief pechhulp en reparaties. Het zal je echter maar gebeuren dat je in de middle of nowhere strandt met een kapotte band. Dan is het toch handig als jij of je iemand uit je roadtripclubje weet hoe je een band moet vervangen. Bekijk deze video en sla het op, dan weet je wat je moet doen. Vergeet dan natuurlijk niet een reservewiel mee te nemen.

Tip 2: Zorg voor de juiste papieren

Behalve je autopapieren en ID-kaart of paspoort is het handig om per land waar je heen reist te checken wat aanvullende eisen zijn. Heb je aan een groene kaart genoeg of is een aanvullende verzekering gewenst? Zijn er afwijkende verkeersregels of heb je misschien een internationaal rijbewijs nodig? Op onze Instagram vind je voor een aantal landen een overzicht van de regels.

Tip 3: Rust is ook onderdeel van de roadtrip

Rust is niet alleen belangrijk voor de chauffeur, het is ook een mooi moment om van de omgeving te genieten. Niet de bestemming is het doel, maar de reis. Vul je route in op de site en app van roadtrippers.com en je krijgt allerlei leuke en bijzondere tips voor stops onderweg geserveerd.

Tip 4: Zorg voor voldoende houdbaar eten onderweg

Geen roadtrip zonder snacks. Van autodrop (en Mentos en Fruitella) tot wortels en gesmeerde boterhammen. Kijk ook verder dan de eerste dag en neem ook langer houdbare producten mee. Veel benzinestations hebben tegenwoordig trouwens ook erg goede hapjes, naast de bekende vette happen. Zeker het proberen waard.

Tip 5: Bespaar op navigatie

Deze tip is voor de roadtrippers die er met een huurauto op uit trekken. Je kunt een oldschool kaart in je dashboardkast leggen of je eigen tomtom in de binnenzak steken. Tegenwoordig kun je ook heel makkelijk je route offline downloaden via Google Maps of gebruik Maps.me. Blijf je in Europa? Dan kun je gewoon je databundel gebruiken.

Tip 6: Neem je oude cd-collectie mee

Nostalgie, een van de beste ingrediënten voor een geslaagde roadtrip. Neem deze tip dan ook van harte en duik in die oude cd-collectie. Vooruit, een goede Spotify-playlist is ook goed.

Tip 7: Maak je auto slaapproof

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je in je auto slaapt, maar het kan onverwacht gebeuren dat je geen andere keuze hebt. Zorg er dan in ieder geval voor dat je een kussen en dekentje in de auto hebt liggen. En neem een auto-opblaasbed mee. Die bestaan, echt.

Vergeet vooral niet te genieten van alle vrijheid die je onderweg hebt. Een planning is goed, maar neem het niet te serieus en go with the flow.

Delen via