Terug naar het overzicht

Deel je Justlease-auto en verdien de leaseprijs terug

15 april 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een forse korting op je maandelijkse private leaseprijs als je de auto minimaal twee keer per maand deelt via Snappcar, MyWheels of (vanaf april) Juuve. Toch is het zo. Justlease is hiervoor een overeenkomst aangegaan met al deze deelplatformen.

Door samen te werken met deelplatformen hopen we een bijdrage te leveren aan de verbetering van het milieu, ervoor te zorgen dat autorijden voor meer mensen bereikbaar wordt en eraan bij te dragen dat de drempel om een auto te delen wordt verlaagd.

Met deze speciale lease- en verhuurconstructie had Snappcar al een samenwerking met het leaselabel Privatelease.com. Er worden inmiddels al zo’n 365 private lease deelauto’s van Justlease aangeboden op een van de platformen.

Zo regel je dat

Leuk, dat autodelen en die korting, maar hoe werkt het eigenlijk in de praktijk? Wij leggen je precies uit hoe ook jij een private leaseauto met korting kunt rijden. Dit is namelijk niet alleen voor nieuwe klanten een optie, het is ook mogelijk als je al een auto van Justlease rijdt. Er zijn twee manieren waarvoor je als private leaserijder je auto kunt delen.

Optie 1: deel je auto en krijg een vaste maandelijkse korting op je leasebedrag

Je kiest een nieuwe private leaseauto uit bij Snappcar, MyWheels of Juuve (vanaf april). Op dit moment kun je bij Justlease kiezen voor de Peugeot 108, Volkswagen Polo, Opel Astra, Ford Fiesta, Ford Focus, Nissan Micra of de Fiat 500. Maar ons aanbod wisselt regelmatig.

Populaire merken: Peugeot Private Lease | Ford Private Lease | Volkswagen Private Lease | Opel Private Lease

Je korting is afhankelijk van het model dat je kiest. Gemiddeld ligt die korting tussen 40 en 80 euro per maand. Je bent dan verplicht om je auto twee keer per maand te delen op het platform waar jij voor hebt gekozen.

Vaker verhuren? Doen!

De opbrengsten van die twee keer verhuur zijn voor Justlease. Kies je ervoor om je auto vaker te delen? Dan is 80 procent van de opbrengst voor jou en 20 procent voor Justlease. Op die manier kun je de maandelijkse autolasten fors verlagen.

Geautomatiseerd voor jouw gemak

Je auto wordt geleverd met hardware van het deelplatform, daar betaal je niks extra voor. Dankzij die hardware – een kastje in de auto – kan de auto helemaal geautomatiseerd gedeeld worden. Je hoeft dus niet bij de auto aanwezig te zijn om de overdracht te doen. In een online agenda geef je zelf aan wanneer jij je auto beschikbaar stelt op het platform en op welke dagen je zelf van de auto gebruik wilt maken. Zo hou je altijd zelf de controle over je auto!

Je stelt je auto elke maand minimaal 10 dagen beschikbaar op het platform. Is de auto voor een bepaalde periode verhuurd, dan verdwijnt ‘ie automatisch uit de agenda. Je hoeft huuraanvragen dus ook niet te accorderen. Daardoor verloopt het proces supersnel.

De huurder ontgrendelt de auto met de app van Snappcar, MyWheels of Juuve en jij zorgt ervoor dat de sleutel in de auto klaar ligt. Dat heet keyless entry. Bovendien is de auto ook nog eens volledig verzekerd. En dankzij de extra ritverzekering die de platformen voor je afsluiten is jouw eigen risico afgedekt en verlies je geen no-claim als een huurder schade rijdt.

Optie 2: jij bepaalt!

Bij deze optie krijg je geen korting, maar betaal je een kleine meerprijs bovenop de maandelijkse leaseprijs. Daar staat tegenover dat je geen verhuurverplichting hebt. Je kunt de auto zo vaak aanbieden als je wilt, of helemaal niet. De technologie wordt voor slechts 50 euro in de auto gebouwd.

Allemaal voor jou

De opbrengsten van die verhuur zijn 100 procent voor jou. Ben je al Justlease-klant en wil je gebruikmaken van deze flexibele optie? Dan moet je contract nog minimaal 12 maanden lopen. De hardware (het kastje) wordt dan kosteloos in je huidige leaseauto ingebouwd. Het proces van de verhuur verloopt verder precies zoals bij de andere optie.

Waarom delen?

De deelautomarkt in Nederland groeit stevig door, maar om van niets naar iets te gaan is tijd nodig. Onze overheid zet vol in op autodelen en heeft de ambitie dat er in 2021 100.000 deelauto’s rondrijden. Momenteel zijn dat er – volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat – ruim 40.000. Door te faciliteren dat private leaseauto’s ook gedeeld kunnen worden, wordt de groei van het aantal deelauto’s versneld en de drempel om te delen verlaagd.

Leaseauto maakt delen gemakkelijker

In de praktijk blijken autobezitters vaak angstig om hun auto te delen. Die auto is immers met veel zorg uitgezocht en daar heeft iemand een flinke smak geld voor neergelegd. Wat als een autodeler er niet netjes mee omgaat? Een private leaseauto is uiteindelijk niet jouw auto en dan is autodelen opeens een stuk minder beangstigend. Bovendien is de leaseauto volledig verzekerd.

De deelautoplatformen verzekeren de auto tijdens elke rit. Zij zijn in feite de mediator tussen de huurder en de verhuurder. Is er een dispuut of heeft iemand een boete voor te hard rijden of fout parkeren gekregen tijdens de huurperiode? Het platform betaalt uit aan de verhuurder en verhalen het bedrag vervolgens op de huurder. Zo heb je als verhuurder nooit onzekerheid over je auto.

Minder betalen én effectiever gebruik

Maar dan nog, waarom zou je willen delen? De korting en het verdienmodel zijn de grootste drijfveren blijkt in de praktijk. Het verlagen van de vaste autolasten door de auto ter beschikking te stellen, spreekt veel mensen aan. En de auto wordt ook nog eens effectiever gebruikt, want laten we eerlijk zijn, die staat het merendeel van de tijd gewoon stil. Nu kun je geld verdienen als je de auto zelf toch niet gebruikt.

Daarnaast zitten er ook nog maatschappelijke voordelen aan autodelen. Autorijden wordt op deze manier bereikbaar voor een grotere doelgroep. Er zijn veel mensen zonder auto, maar met een mobiliteitsbehoefte. Dat kan zijn omdat een auto simpelweg te duur is, maar het kan ook zijn dat er thuis geen parkeermogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld bij iemand die midden in de stad woont zonder parkeervergunning.

Ook interessant:
Private Lease berekenen
Private Lease occasion
Private Lease elektrische auto
Private Lease aanbieding

Delen via