Terug naar het overzicht

Een occasion kopen? Die kun je gewoon leasen!

13 maart 2019

De geur van nieuwe bekleding en een kilometerstand van nagenoeg 0. Een nieuwe leaseauto die rijklaar staat is één van de geluksmomenten die een private leaserijder ervaart. Terwijl een ingereden auto net zo comfortabel kan zijn als een nieuw exemplaar. Onderschat de kracht van een occasion niet!

Lange tijd heb je getwijfeld… Leasen, toch kopen… Of toch leasen? Eindelijk heb je de knoop doorgehakt, het wordt leasen. Tijdens dat oneindige twijfelproces heb je allang bedacht wat voor auto je wil. Je woont namelijk midden in de stad en wil een klein autootje. Zo een die net in die laatste ultrakrappe vrije parkeerplek past, waar menig andere auto moest doorrijden. Of je wil juist die familiebak, omdat je met drie kinderen tussen school, zwemles, ballet en voetbal moet pendelen.

5 x een goed idee

Je bestelt je droomleaseauto met een paar muisklikken. Dat kan een splinternieuwe auto zijn, maar heb je ooit bedacht dat het bestellen van een occasion flink wat voordeel op kan leveren? Wij geven je 5 redenen waarom een occasion ook het overpeinzen waard is.

1.      Age ain’t nothing but a number

Wat is oud? Bij een occasion denk je al gauw aan een barrel, waarbij vooral je portemonnee het zwaar krijgt. Precies wanneer jij net al je geld hebt achtergelaten bij de bar van je favoriete festival. Occasionleaseauto’s zijn ingereden nieuwe auto’s met hier en daar een gebruiksspoor. Bij Justlease zijn de occasions gemiddeld niet ouder dan drie jaar. Bedenk dan dat de gemiddelde leeftijd van auto’s die in Nederland op de weg rijden ouder is dan tien jaar.

2.      Goedkoper

Je kiest een leaseauto omdat je geen gedoe wil, geen onverwachte kosten en je wil ontzorgd worden. Een occasion is doorgaans goedkoper dan een nieuwe auto, maar een van de onzekerheden van autokopers is dat ze niet weten wanneer een occasion fors geld kost aan reparatie- en onderhoudskosten. Bij occasionlease is die onzekerheid er niet, want net als bij een nieuwe auto, is het onderhoud van je occasion inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs. Die leaseprijs ligt wel lager, want een occasion kent onder andere lagere afschrijvingskosten.

3.      Opties zijn er al

Er is een enorme waslijst aan opties die je bij je leaseauto kan kiezen. Voor de autofielen onder ons is het geweldig om daar uit te kiezen, maar niet iedereen heeft zin om uit alle mogelijkheden te putten. Bij de keuze voor een occasion heeft een ander dat al voor je gedaan. Je kiest de occasion die bij je past en de bijbehorende opties. Klaar is kees. Bovendien selecteert Justlease bij de inkoop van occasions op rijk uitgeruste auto’s. Keuze voor een occasion uit de voorraad van Justlease is dus een keuze voor een rijkere uitrusting.

4.      Kortere looptijd

De looptijden van occasionleasecontracten zijn gemiddeld 2 tot drie jaar. Dat levert je als berijder meer flexibiliteit op. Na die looptijd kun je gewoon weer een ‘nieuwe’ auto uitzoeken.

5.      Snelle levertijd

Een occasion rijd je al binnen twee weken en soms zelfs binnen twee dagen. En dat is dan precies de auto naar jouw keuze.

Heb jij interesse in de zekerheid en het voordeel van een occasion van Justlease? Bekijk hier het occasionaanbod van Justlease.

Delen via