Mercedes-Benz wil tien elektrische modellen in 2022

Geplaatst op: 22/05/2017

Mercedes-Benz heeft altijd al grote ambities gehad. Op het gebied van elektrische mobiliteit zet de Duitse autofabrikant, in samenwerking met zusje Smart, deze trend voort. Met tien elektrische modellen in 2022 wil Mercedes-Benz hoge ogen gooien. Om deze belofte waar te maken moeten ze wel dringend aan de bak; tot op heden is de B 250 e het enige elektrisch aangedreven model uit het assortiment.

De ambitie van Mercedes-Benz wordt niet onder stoelen of banken geschoven. “Wij geven de transformatie in de auto-industrie vorm”, verkondigde CEO Dieter Zetsche op de aandeelhoudersvergadering van moederbedrijf Daimler. Het automerk wil samen met zusterbedrijf de positionering op het gebied van elektrisch rijden flink versterken. Dit was al te zien tijdens de Autoshow van Parijs vorig jaar, waar de EQ concept car werd gepresenteerd. Hiermee deelde Mercedes-Benz de visie die zij de komende jaren zullen voortzetten. De EQ concept car heeft vele gelijkenissen met het model dat in 2019 op de markt wordt geïntroduceerd.

Mercedes-Benz gaat de doelstelling aan met Smart, maar uiteindelijk zal in 2022 het merendeel van de beloofde modellen het merk Mercedes dragen. Het assortiment zal dit jaar nog worden aangevuld met twee nieuwe modellen; de Fortwo en de Forfour. De overige zeven modellen worden verspreid over de jaren daarna gelanceerd.

Uiteraard gaat niet de gehele focus van Mercedes-Benz over op elektrisch rijden; de Duitse autoproducent blijft daarnaast ook inzetten op brandstofmotoren en tussenoplossingen, waaronder plug-in hybrides. Van laatstgenoemde zijn momenteel acht modellen terug te vinden in het assortiment en dat worden er alleen maar meer. Daarnaast worden de huidige modellen geoptimaliseerd, zodat de prestaties verbeteren.