Terug naar het overzicht

Mobiliteit in het nieuws: De fiets als ster, verdacht uit Duitsland en robots die het sjeffen

2 augustus 2018

Bij Justlease eten, drinken en ademen we mobiliteit en soms lezen we er op andere plekken interessante verhalen over. Nieuwtjes, tips, ervaringen en meningen, als we leesvoer tegenkomen waarvan we denken dat het voor jou ook interessant is delen we dat graag met je.

Dit zijn onze 5 leestips van deze week:

1. Het einde der tijden?

Wie wel eens naar een Terminator-film heeft gekeken weet het al: robots gaan ooit de wereld overnemen. Rolls Royce investeert in dat project door samen met Harvard te werken aan het ontwerp van microbots: mini-robots van 4,5 centimeter die motoren van binnenuit kunnen inspecteren zodat ze niet gedemonteerd hoeven worden. Oké, misschien zijn het niet deze mini-robots die we moeten vrezen en eerlijk is eerlijk: het is eigenlijk best gaaf!

Lees Microrobots zijn de automonteurs van de toekomst >> 

2. Verdacht uit Duitsland

Koop je een Duitse occasion, dan loop je het risico dat er met de kilometerteller is gesjoemeld. Goed opletten dus als je zo’n dikke Duitser wilt gaan importeren.

Lees Één op de vijf Duitse Occasions verdacht  >>

3. AAAAAAAAAH én grrrrrrrrr

Wij stelden de vraag vorige week al, maar ook het AD wilde weten wat de grootste ergernissen zijn in het verkeer. Bij ons won te langzaam rijden het, de lezers van het AD ergerde zich het meeste aan smartphone-gebruik tijdens het rijden.

Lees Dit zijn de vijf grootste ergernissen in het verkeer >>

4. We rijden nét iets minder

Het aantal kilometers dat we rijden (privé) is in 2017 met 0,1% gedaald. Een kleine daling, maar wel een trendbreuk als je de stijgingen van de jaren ervoor in acht neemt.

Lees Stijging aantal gereden kilometers met auto neemt af >>

5. Vraag je fiets om een handtekening!

Op de site van de Nederlandse Fietsersbond een interview met drie makers van films over fietsers. Want – als je het nog niet wist – de fietser is een ster!

Lees De Nederlandse fietser als filmster >>

Team Justlease

Delen via