Private lease wordt steeds populairder

Geplaatst op: 08/04/2015

De verbeterde economische omstandigheden zorgen voor een stijging van de consumentenbestedingen. Alleen hebben de aantrekkende consumentenbestedingen nog weinig effect op de verkoop van auto’s. Wat is hiervan de oorzaak? Zijn nieuwe product-dienst combinaties misschien wel de oplossing voor de particuliere automobilist? Dit lichten wij toe aan de hand van het Automotive Kwartaalbericht van ING Economisch Bureau.

Minder interesse voor een nieuwe auto

De wensen en eisen ten aanzien van mobiliteit veranderen. Zo is er minder interesse voor de aanschaf van een nieuwe auto. Hiervoor zijn een aantal verklaringen:

  • Het consumentenvertrouwen in de economie is nog zwak. Dit komt mede door de eigen financiële situatie. Het vermogen in de meeste huishoudens daalde de afgelopen jaren.
  • De behoefte aan flexibiliteit neemt toe. Hierbij kan je denken aan wisselingen op het gebied van werk en de groei van flexwerkers en zzp’ers.
  • Stijging van de gebruikskosten van een auto: hoge brandstofprijzen, verhoging van de MRB (motorrijtuigenbelasting) en reparatiekosten na onderhoud en APK. Deze zorgen ervoor dat er minder geldt overblijft voor de aanschaf van een nieuwe auto.

Private lease is de oplossing

De markt vraagt als het ware om producten met meer flexibiliteit en lagere kosten. Naast de concepten: autohuur en deelauto is met name private lease een dienst die de bovengenoemde elementen combineert. Bovendien zullen factoren zoals mobiliteitsbudgetten en het belang van internet van invloed zijn op verdere groei van private lease.

Aantal private lease contracten - ING

Lijkt het jou ook een goed idee om te private leasen? Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie lees het gehele document op ING.nl