Volkswagen brengt de Beetle Dune naar Nederland

Geplaatst op: 08/07/2016

De Volkswagen Beetle gaat al een tijdlang mee. Nu is het dan weer tijd voor een update, door middel van de Beetje Dune. En hoewel het erop leek dat het model niet naar Nederland zou komen, heeft Volkswagen bekend gemaakt dat dit tóch geval zal zijn.

De Volkswagen Beetle Dune is een knipoog naar de Baja California buggy’s, die vooral in Amerika populair waren. Daarmee is de auto bij uitstek geschikt voor het rijden in offroad-omgevingen, en zelfs op het strand. In Nederland leek hij dus niet helemaal op zijn plaats, maar de Duitse fabrikant brengt hem toch naar ons land.

Uiterlijk Beetle Dune

De Beetle Dune is een update van de bestaande Beetle. De aanpassingen zijn te zien in de talrijke offroad-details, de grote 18-inch wielen en een verhoogde carrosserie. Andere opvallende onderdelen in het ontwerp zijn de grote luchtinlaat in het front, de zwarte carrosserieverbredingen en zilverkleurige dorpels aan de zijkant. Maar ook de chromen diffuser en de LED-lichten zijn nieuw. Dat alles maakt van de Beetle Dune een echt nieuw model.

dune

Het interieur

Ook het interieur van de Beetle is op de schop gegaan en heeft een Dune-sausje gekregen. Het dashboard is volledig in de carrosseriekleur gespoten en de overige materialen zijn in contrastkleur uitgevoerd om hem een stoer karakter te geven.

Wanneer de Volkswagen Beetle Dune precies naar Nederland komt is nog niet bekend. Ook de specificaties van de motor én de prijzen laten nog op zich wachten: Volkswagen geeft aan dat deze medio mei bekend worden gemaakt. Tot die tijd moeten we het doen met de beelden.

Wat vind jij van de Beetle Dune? Laat het ons hieronder weten in de reacties!