Meest gestelde vragen

Wat is er standaard opgenomen in mijn leasecontract?

Wij willen dat u zonder zorgen op weg gaat. Daarom regelen wij binnen uw leasecontract heel veel voor u. Dit doen wij vanuit onze uitgangspunten: zekerheid en vrijheid!

 

Wat is er standaard opgenomen in de leaseprijs?
In de standaard leaseprijs is het volgende opgenomen:

 • rijklaar maken van uw auto;
 • 1.000 kilometers per maand;
 • all-risk verzekering, WA en Casco;
 • 24/7 pechhulp in alle landen zoals vermeld op de groene kaart;
 • vervangend vervoer binnen Nederland (de eerste 24 uur betaalt u zelf);
 • reparatie, onderhoud en vervangen van banden bij slijtage;
 • verhaalsbijstand: juridische hulp als u wilt verhalen op de tegenpartij;
 • afschrijving van de auto en rente;
 • wegenbelasting;
 • kentekenleges.

 

U kunt ook nog extra’s aan uw leasecontract toevoegen zoals ‘Schadeverzekering Inzittenden (SVI)’. U betaalt hier dan een extra bedrag per maand voor.

 

De prijs is inclusief 21% BTW.

 

 

Lees meer over hoe de wegenbelasting is verwerkt in uw leasecontract

 

Online inzicht en wijzigen via Mijn Justlease
U heeft 24/7 inzicht in de details van uw leasecontract via Mijn Justlease. U regelt eenvoudig al uw zaken online zoals het aanpassen van uw kilometerbundel. Of u voegt eenvoudig extra zekerheden toe, zoals aanvullende verzekeringen of het verlagen of afkopen van uw eigen risico.

 

Ga naar Mijn Justlease

 

Heeft u persoonlijk advies nodig?
Heeft u een vraag, advies of begeleiding nodig? Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 en 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Bel met 030-850 1500, of stuur een e-mail naar vragen@justlease.nl. U ontvangt binnen gemiddeld 2 werkdagen een reactie van ons.

Of u kunt een chat starten. U vindt het chatvenster rechtsonder op de website.

Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder.

Wat houdt het acceptatieproces in?

Na het indienen van een leaseaanvraag start het acceptatieproces. Hiermee bepalen we per persoon of het private leasen van een nieuwe of gebruikte auto mogelijk is. Dit proces bestaat uit een aantal stappen, die hieronder beschreven zijn. Onderdeel van het proces is het aanleveren van je persoonlijke gegevens en belangrijke documenten, zoals een kopie van je rijbewijs en loonstrook. Zo checken we onder meer of je rijbewijs geldig is en belangrijker nog; of je kredietwaardig bent.

 

De stappen van het acceptatieproces

Stap 1.

We gebruiken de NAW-gegevens uit je leaseaanvraag om samen met EDR Credit Services inzicht te krijgen in je kredietwaardigheid. Samen met EDR Credit Services beoordelen we jou kredietwaardigheid. Indien we het kredietrisico te hoog achten, dan zijn we genoodzaakt om je aanvraag af te keuren. We stellen je hiervan per e-mail op de hoogte. Heb je naar aanleiding daarvan behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met EDR Credit Services. Als je kredietwaardigheid in orde is, dan ontvang je van ons per e-mail de inloggegevens voor mijn.justlease, de onlineomgeving waar je alles regelt met betrekking tot jouw leaseauto.

 

Stap 2.

Zoals hierboven aangegeven, hebben we om het acceptatieproces te kunnen voltooien een aantal documenten van je nodig. Als je alle documenten verzameld hebt, kun je ze in mijn.justlease uploaden.

 

Het gaat in dit geval om de volgende documenten:

 • Kopie (geldig) rijbewijs, voor- en achterzijde.
 • Kopie loonstrook, maximaal twee maanden oud.
 • Kopie bankafschrift(en) (niet ouder dan twee maanden) waarop je NAW-gegevens, woonlasten (huur/hypotheek) en salarisinkomsten zichtbaar zijn.
 • Het ondertekende leasecontract, ofwel de complete leaseaanvraag.

Noot: screenshots (schermafbeeldingen) van loonstrook en bankafschrift accepteren we niet.

 

Uitzonderingen

Arbeidscontract bepaalde tijd

Heb je een arbeidscontract voor bepaalde tijd? Dan verlangen we ook een werkgeversverklaring van je, maximaal twee maanden oud en gewaarmerkt.

 

ZZP’er

Ben je een ZZP’er? Dan verlangen we geen loonstrook van je. Wel een uittreksel van de KVK (maximaal twee maanden oud) waarmee je aantoont dat je ZZP’er bent en de meest recente inkomensverklaring, niet ouder dan drie maanden. Die kun je opvragen via de website van de Belastingdienst.

 

Ondernemer in loondienst van eigen onderneming

In dit geval hebben we ook het volgende nodig: een KVK-uittreksel en de meest recente inkomensverklaring, niet ouder dan drie maanden. Een loonstrook is niet nodig.

 

Uitkering

Krijg je een uitkering? Dan verlangen we geen loonstrook van je. Wel een uitkeringsspecificatie zodat we weten hoe hoog je uitkering is en een toekenningsbesluit, waarin staat dat je uitkering voor onbepaalde tijd geldig is zonder herkeuring.

 

AOW en/of aanvullend pensioen

In deze situatie verlangen we in plaats van een loonstrook een pensioen- en/of AOW-specificatie van je.

 

Buitenlands rijbewijs

Met een buitenlands rijbewijs kunnen we het acceptatieproces helaas niet voltooien. Om dat wel te kunnen doen, is het nodig om je buitenlandse rijbewijs om te zetten naar een Nederlands rijbewijs.

 

Stap 3.

De laatste stap van het acceptatieproces betreft de controle van de documenten die je hebt aangeleverd. Onderdeel hiervan is een BKR-check. Na deze stap bepalen we of we jouw leaseaanvraag wel of niet kunnen accepteren. Is dat niet het geval, dan laten we je per e-mail weten wat de reden van afkeur is. Afkeur betekent overigens niet dat je geen gebruik kunt maken van andere Justlease-diensten. Bel ons als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn, rekening houdend met jouw (financiële) situatie. Het kan ook zijn dat we je een e-mail sturen met een verzoek om meer documenten, zodat we een nog beter beeld krijgen van jouw (financiële) situatie.

 

Welke schades zijn acceptabel bij het inleveren van mijn lease auto?

De schades die wij acceptabel vinden zijn kleine beschadigingen, ontstaan door normaal gebruik. Bijvoorbeeld slijtage of beschadigingen die gezien de leeftijd en de kilometerstand van uw auto verwacht kunnen worden. Wij hebben een handige handleiding gemaakt voor het inleveren van uw auto. Zo kunt u van tevoren zelf controleren welke schades wij acceptabel vinden. Bij het inleveren van de auto bekijken wij samen de staat van de auto en nemen wij deze schades met u door. Zo heeft u geen verrassingen achteraf.
 
Niet acceptabele schade
Schade door een aanrijding en alle andere schades vinden wij niet acceptabel. Wij raden u altijd aan deze schades op tijd te melden via schade@justlease.nl. Als u geen schademelding heeft gedaan, dan berekenen wij deze schade bij inname van uw auto aan u door. Dit zijn dan de werkelijke herstelkosten, zonder aftrek van eigen risico.
 
Controleer auto op schade voordat u de auto inlevert
Om verrassingen te voorkomen, raden wij u aan uw auto te controleren voordat u deze inlevert. Om u hierbij te helpen, hebben wij een handige checklist gemaakt:
Download de Handleiding voor het inleveren van uw auto (pdf)