Private Lease Elektrisch van Justlease

Interessant zo’n elektrische auto! Maar wel een beetje duur om te kopen. Elektrisch rijden is duurzaam en een stuk minder belastend voor het milieu dan een benzine of diesel auto. Helaas is elektrisch rijden echter niet voor iedereen mogelijk vanwege de hogere aanschafprijs van een elektrische auto. Justlease biedt een oplossing! Met private lease elektrisch van Justlease rijd jij elektrisch zonder dat je hoeft na te denken over zaken zoals de hoge aanschafprijs, restwaarde of onderhoud. Je betaalt een vast maandelijks leasetarief, draagt zorg voor het opladen van de auto en wij regelen de rest.

Ga direct naar ons elektrisch aanbod

Waarom elektrisch leasen bij Justlease?

 • Voordelig elektrisch rijden
 • Duurzaam van A naar B
 • Stil én snel
 • Laadoplossingen (optioneel)
Subsidie
Elektrisch rijden
Opladen

Hoe werkt het met subsidies en elektrische auto’s?

Vanaf 1 juli 2020 kun je subsidie aanvragen als je een elektrische auto koopt of privé leaset. De regeling geldt zowel voor nieuwe auto’s als voor occasions. Voorwaarde is wel dat de nieuwwaarde van de auto tussen de € 12.000 en € 45.000 ligt. Met een volle accu moet de auto daarnaast minimaal 120 kilometer kunnen rijden. Voor nieuwe auto’s geldt een subsidie van € 4.000 en voor gebruikte auto’s € 2.000. Met deze subsidie wordt een afspraak uit het klimaatakkoord ingevuld.

Waarom deze regeling?

Deze regeling is in het leven geroepen om elektrisch rijden in een middenklasse auto toegankelijker te maken voor particulieren. Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit en zijn beter voor het klimaat. Jij voordeliger rijden, wij allemaal een beter milieu.

Hoe werkt deze regeling precies?

Emissieloze personenauto’s zowel nieuw als gebruikt met een bepaalde cataloguswaarde (€ 12.000 – € 45.000) en minimale actieradius (120 kilometer) komen in aanmerking voor de regeling. Daarnaast moet de auto enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Heb je een leasecontract en beëindig je deze binnen vier jaar? Dan stopt ook de subsidie die maandelijks wordt uitbetaald. Om misbruik te voorkomen kan de subsidie alleen worden verkregen bij aankoop of lease via een erkend bedrijf en kan een particulier slechts één keer subsidie aanvragen. De aanschafprijs van elektrische auto’s gaat steeds verder omlaag. Om deze reden zal het subsidiebedrag de komende jaren voor nieuwe auto’s teruglopen. Voor gebruikte auto’s blijft de € 2.000 gehandhaafd.

Als je gebruik wilt maken van deze subsidie dien je er voor te zorgen dat je binnen 10 dagen na het aangaan van de leaseovereenkomst jouw subsidieaanvraag indient.

De subsidiepot is helaas niet oneindig diep. Jaarlijks wordt een maximaal bedrag beschikbaar gesteld door de overheid. Hier vertellen we je later meer over.

Let op: De subsidieaanvraag moet je zelf doen. Je ontvangt het bedrag per maand. Dit is nog niet meegenomen in onze leaseprijzen. Je maandbedrag wordt dus lager.

Hoe zit het met hybrides?

Plug-in hybrides zijn auto’s die kunnen rijden op zowel elektriciteit als fossiele brandstoffen. Deze auto’s zijn gemiddeld een stuk zuiniger dan auto’s die alleen op fossiele brandstoffen rijden maar stoten nog steeds CO2 uit. Dit is al een verbetering op de huidige norm maar hiermee zijn deze hybrides op de lange termijn nog steeds geen oplossing voor het klimaatprobleem. In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn. Om deze reden is de subsidie alleen geldig voor volledig elektrische auto’s.

Is de subsidiepot oneindig?

De subsidieregeling kent wel een grens. Ieder jaar stelt de overheid een bedrag beschikbaar voor de subsidie. Is die pot op, dan is het waarschijnlijk niet meer mogelijk om voor dat jaar subsidie aan te vragen. In 2020 is er 17,2 miljoen euro gereserveerd. Genoeg voor 2500 occasions en 3600 nieuwe auto’s. De regeling is nog jong, maar het liep al snel storm.

Voor 2020 is de gehele beschikbare subsidie inmiddels al vergeven. Wil je toch gebruik maken van de subsidie? Vraag dan de subsidie aan voor 2021.

Wat als mijn subsidieaanvraag niet wordt goedgekeurd?

Wellicht vraag je je af hoe het zit als je een Elektrische Private Leaseauto aanvraagt en de overheid jouw subsidieaanvraag vervolgens afwijst. Niet zo gek, je hebt tenslotte je leaseauto al aangevraagd.

Bij Justlease willen wij dat je weet waar je aan toe bent en niet voor onaangename verassingen komt te staan. Je hebt dan ook de mogelijkheid om, indien jouw aanvraag tot subsidieverlening wordt afgewezen, jouw aangevraagde leaseovereenkomst te ontbinden. Stuur ons een mail en wij regelen de rest. Houd er wel rekening mee dat je de ontbinding binnen 14 dagen na afwijzing van jouw subsidieaanvraag bij ons dient in te dienen.

Afzien van jouw recht op ontbinding? Dat kan door dit formulier ingevuld te mailen naar vragen@justlease.nl.

Subsidie afgewezen en toch in een Elektrische Private Leaseauto rijden? Geen probleem, je hoeft hier niets voor te doen. Wij zullen jouw bestelling voortzetten tenzij jij deze zelf ontbindt. Op deze manier heb je zelf de controle.

Bekijk direct het elektrische aanbodLees alles over de subsidie

Voordelen Private Lease bij Justlease

 • Altijd weten wat je betaalt
 • Zekerheid door het Keurmerk Private Lease
 • Keuze uit nieuwe, gebruikte en elektrische auto's
 • Altijd inzicht via jouw persoonlijke: MijnJustlease
 • Flexibele kilometerbundels

Private Lease in het kort

Bij Private Lease ruil je het bezit van een auto in voor toegang, service en overzicht in maandelijkse kosten. Kies welke nieuwe, gebruikte of elektrische auto jij wilt privé leasen en bepaal jouw kilometerbundel, looptijd en eventuele extra’s. Bij private lease word jij ontzorgd. Een vast bedrag per maand, inclusief verzekeringen, onderhoud en schadeafhandeling. Geen gedoe, gewoon lekker rijden.

Meer over Private Lease

Populaire elektrische modellen

Dit krijg je standaard bij Justlease

Onze beloften
 • Een flexibele kilometerbundel
 • Eerlijke voorwaarden
 • 14 dagen bedenktijd
 • Een persoonlijk dashboard: MijnJustlease
 • Enthousiaste en kundige adviseurs die je bijstaan
 • Persoonlijk en eerlijk advies op maat

En bij Justlease rijd je gerust

Dit regelen wij voor jou
 • Onderhoud, reparatie en banden
 • Allriskverzekering
 • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
 • Vervangend vervoer binnen 24 uur
 • Haal- en brengservice bij onderhoud
 • Verhaalbijstand bij een ongeluk
 • Inclusief wegenbelasting, afschrijving én rente

Elektrisch

Private lease voordelig een elektrische auto.

Occasion

Rijd zonder risico in een goed onderhouden, zo goed als nieuwe auto.

Nieuwe auto

Rijd voor een vast maandbedrag in een spiksplinternieuwe auto.

Wil jij een elektrische auto privé leasen?

Bekijk dan snel ons elektrisch aanbod!