Elektrisch rijden met EV subsidie

Vanaf 10 januari 2023 om 09:00 uur is het weer mogelijk om een subsidie van €2950,- voor een elektrische auto te krijgen. Fijn voor wie nog twijfelt over elektrisch rijden.

Je kunt bij Justlease nú jouw elektrische auto samenstellen en in aanmerking komen voor de EV-subsidie!

Elektrisch aanbod met EV subsidieLees hier alles over de EV-subsidie

Private Lease Elektrisch van Justlease

Interessant zo’n elektrische auto! Maar wel een beetje duur om te kopen. Elektrisch rijden is duurzaam en een stuk minder belastend voor het milieu dan een benzine of diesel auto. Helaas is elektrisch rijden echter niet voor iedereen mogelijk vanwege de hogere aanschafprijs van een elektrische auto. Justlease biedt een oplossing! Met een Private Lease elektrische auto van Justlease rijd jij elektrisch zonder dat je hoeft na te denken over zaken zoals de hoge aanschafprijs, restwaarde of onderhoud. Je betaalt een vast maandelijks leasetarief, draagt zorg voor het opladen van de auto en wij regelen de rest.

Ga direct naar ons elektrisch aanbod

Waarom elektrisch leasen bij Justlease?

 • Voordelig elektrisch rijden
 • Duurzaam van A naar B
 • Stil én snel
 • Laadoplossingen (optioneel)
Subsidie
Elektrisch rijden
Opladen

Hoe werkt het met subsidies en elektrische auto’s?

Vanaf 2 januari 2023 kun je de subsidie weer aanvragen als je een elektrische auto privé leaset. De regeling geldt zowel voor nieuwe auto’s als voor occasions. Voorwaarde is wel dat de nieuwwaarde van de auto tussen de € 12.000 en € 45.000 ligt. Met een volle accu moet de auto daarnaast minimaal 120 kilometer kunnen rijden. Voor nieuwe auto’s geldt een subsidie van € 2.950 en voor gebruikte auto’s € 2.000. Met deze subsidie wordt een afspraak uit het klimaatakkoord ingevuld.

Populaire merken: Peugeot Private Lease | Ford Private Lease | Audi Private Lease | Mercedes Private Lease | Toyota Private Lease

Populaire modellen: Peugeot e-208 Private Lease | Peugeot e-2008 Private Lease | Nissan LEAF Private Lease

Waarom deze regeling?

Deze regeling is in het leven geroepen om elektrisch rijden in een middenklasse auto toegankelijker te maken voor particulieren. Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit en zijn beter voor het klimaat. Jij voordeliger rijden, wij allemaal een beter milieu.

Hoe werkt deze regeling precies?

Emissieloze personenauto’s zowel nieuw als gebruikt met een bepaalde cataloguswaarde (€ 12.000 – € 45.000) en minimale actieradius (120 kilometer) komen in aanmerking voor de regeling. Daarnaast moet de auto enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Heb je een leasecontract en beëindig je deze binnen vier jaar? Dan stopt ook de subsidie die maandelijks wordt uitbetaald. Om misbruik te voorkomen kan de subsidie alleen worden verkregen bij aankoop of lease via een erkend bedrijf en kan een particulier slechts één keer subsidie aanvragen. De aanschafprijs van een volledig elektrische auto gaat steeds verder omlaag. Om deze reden zal het subsidiebedrag de komende jaren voor nieuwe auto’s teruglopen. Voor gebruikte auto’s blijft de € 2.000 gehandhaafd.

De subsidiepot is helaas niet oneindig diep. Jaarlijks wordt een maximaal bedrag beschikbaar gesteld door de overheid. Hier vertellen we je later meer over.

Let op: De subsidieaanvraag moet je zelf doen. Je ontvangt het bedrag per maand. Dit is nog niet meegenomen in onze leaseprijzen. Je maandbedrag wordt dus lager.

Hoe zit het met hybrides?

Plug-in hybrides zijn auto’s die kunnen rijden op zowel elektriciteit als fossiele brandstoffen. Deze auto’s zijn gemiddeld een stuk zuiniger dan auto’s die alleen op fossiele brandstoffen rijden maar stoten nog steeds CO2 uit. Dit is al een verbetering op de huidige norm maar hiermee zijn deze hybrides op de lange termijn nog steeds geen oplossing voor het klimaatprobleem. In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn. Om deze reden is de subsidie alleen geldig voor volledig elektrische auto’s.

Is de subsidiepot oneindig?

De subsidieregeling kent wel een grens. Ieder jaar stelt de overheid een bedrag beschikbaar voor de subsidie. Is die pot op, dan is het waarschijnlijk niet meer mogelijk om voor dat jaar subsidie aan te vragen.

Let op! Op basis van de beschikbaarheid van de subsidie en het verloop gedurende het jaar kan de overheid besluiten om aanpassingen te maken in de regels. Kijk voor de meest actuele informatie en beschikbare subsidie op de website van RVO.

Bekijk direct het elektrische aanbodLees alles over de subsidie

Voordelen Private Lease bij Justlease

 • Altijd weten wat je betaalt
 • Zekerheid door het Keurmerk Private Lease
 • Keuze uit nieuwe, gebruikte en elektrische auto's
 • Altijd inzicht via jouw persoonlijke: MijnJustlease
 • Flexibele kilometerbundels

Private Lease in het kort

Bij Private Lease ruil je het bezit van een auto in voor toegang, service en overzicht in maandelijkse kosten. Kies welke nieuwe, gebruikte of elektrische auto jij wilt privé leasen en bepaal jouw kilometerbundel, looptijd en eventuele extra’s. Vergelijk verschillende private leaseauto’s. Bij Private Lease word jij ontzorgd. Een vast bedrag per maand, inclusief verzekeringen, onderhoud en schadeafhandeling. Geen gedoe, gewoon lekker rijden.

Meer over Private Lease

Dit krijg je standaard bij Justlease

Onze beloften
 • Een flexibele kilometerbundel
 • Eerlijke voorwaarden
 • 14 dagen bedenktijd
 • Een persoonlijk dashboard: MijnJustlease
 • Enthousiaste en kundige adviseurs die je bijstaan
 • Persoonlijk en eerlijk advies op maat

Nieuwe auto

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een nieuwe auto rijden.

Occasion

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een zo goed als nieuwe auto rijden.

Elektrisch

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een Elektrische auto rijden.

Aanbieding

Bekijk onze meest actuele Private Lease Aanbieding.

Wil jij een elektrische auto privé leasen?

Bekijk dan snel ons elektrisch aanbod!