Zakelijk Leasen: nú via arval!

Als ondernemer ben je op zoek naar mobiliteit en wil je de juiste oplossing voor jouw onderneming. Dat begrijpen wij en helpen je graag bij het uitzoeken van een auto voor zakelijk leasen tegen de beste prijs en voorwaarden.

Zakelijk Leasen: nú via arval!

Wat is zakelijk leasen?

Als ondernemende organisatie weten wij als geen ander waar je naar op zoek bent bij zakelijke lease. Wij nemen zaken uit handen zodat jij je kunt concentreren op je business. Omdat Justlease en Arval samen zijn gegaan, kun je vanaf nu bij Arval terecht voor jouw nieuwe zakelijke auto. Je maakt profijt van het inkoopvoordeel en je betaalt maandelijks een vast leasetarief. Hierdoor zijn de maandkosten van je mobiliteit overzichtelijk. Daarnaast loop je geen restwaarde- en onderhoudsrisico en profiteer je van fiscale voordelen.

Alle services rondom de leaseauto’s zoals onderhoud, vervangend vervoer en reparatie zijn inbegrepen in het leasetarief, oftewel operational lease. Zo rijd je zorgeloos in een zakelijke leaseauto via Arval.

Bekijk het aanbod

Voordelen zakelijk leasen

 • Fiscale voordelen
 • Geen grote investering in een keer
 • Geen restwaarde- en onderhoudsrisico
 • Alle voordelen van Operational lease
 • Geen BKR-registratie
 • Alle ruimte om zelf je tankpas te regelen

Hoe werkt zakelijk leasen?

Hoe werkt het.
Met zakelijk lease hoef je, net als bij private lease, geen grote investering te doen om een auto aan te schaffen. Zaken als onderhoudskosten, verzekeringen en schade & reparatie zijn inbegrepen je maandlasten. Met zakelijke lease rijd je de auto op de zaak. Dat betekent dat de kosten en baten ook voor je bedrijf zijn. Omdat Justlease samen is gegaan met Arval, kun je voor een nieuwe zakelijke auto terecht bij Arval. Je betaalt per maand een vast bedrag aan Arval en zij regelen de rest. De zakelijke autokosten krijg je overzichtelijk op een maandelijkse factuur, wel zo gemakkelijk voor je administratie!

Fiscale informatie

Fiscale informatie
Wanneer je kiest voor zakelijke lease dan zijn er een aantal fiscale aspecten waar je rekening mee moet houden.

Leasekosten aftrekbaar
Met zakelijke lease kun je de maandelijkse autoleasekosten van de bedrijfswinst aftrekken. Datzelfde geldt voor parkeerkosten en brandstof.

BTW
Als je BTW-plichtig bent, kun je de BTW van jouw leasefactuur via de BTW-aangifte van de onderneming aftrekken. Dit geldt voor het zakelijke deel van de leasekosten; niet voor het privédeel.

Bijtelling
De fiscus gaat ervan uit dat als je een auto zakelijk rijdt (zowel koop als lease) je er ook privé gebruik van maakt. Over dit privédeel moet je belasting betalen; de bijtelling.

Bijtellingspercentage
Voor het bijtellingspercentage wordt er gekeken naar de CO₂-uitstoot van de auto en in welk jaar deze auto voor het eerst op naam is gezet. Voor nieuwe auto’s in 2021 gelden twee bijtellingstarieven: 22% voor alle voertuigen met een CO₂-uitstoot boven 0 gr/km. Voor voertuigen met een CO₂-uitstoot van 0 – volledig elektrische of op waterstof – geldt een bijtellingspercentage van 12% over de eerste €40.000 van de auto, alles daarboven wordt belast met 22%.

Geen bijtelling betalen?
Rijd je in jouw zakelijke auto niet meer dan 500 kilometers privé? Dan hoef je geen bijtelling te betalen. Als bewijs vraagt de Belastingdienst een controleerbare rittenregistratie. Let op: de 500 kilometer is persoonsgebonden en niet voertuiggebonden.

Kredietwaardigheid

De kredietwaardigheid van jouw organisatie wordt bepaald op basis van het KvK uittreksel en de meest recente jaarcijfers. Tot slot kan er een borg of aanbetaling van maximaal 50% van de leasetermijnen worden vastgesteld indien nodig.

Inbegrepen kosten

 • Onderhoud, reparatie en banden
 • Haal- en brengservice bij onderhoud
 • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
 • Afschrijving
 • Wegenbelasting
 • Allrisk verzekering
 • Vervangend vervoer na 24 uur
 • Verhaalbijstand bij een ongeluk

Operational Lease

Als we het over leasen hebben, dan gaat het hier over operational lease. Justlease is samen gegaan met Arval en daarom vraag je jouw nieuwe zakelijke auto aan via Arval. De nieuwe auto waarin je rijdt, blijft in het bezit van Arval. Jij betaalt een vast bedrag per maand. Dat is inclusief alle services zoals onderhoud, reparatie, schadeafhandeling, banden, verzekeringen en wegenbelastingen. Je hebt een betere liquiditeitspositie omdat je leaseauto niet op de balans staat. Bovendien loop je geen risico op onverwachte onderhoudskosten en restwaarde. De auto wordt immers niet van jou. Aan het eind van het leasecontract stap je gewoon weer in een nieuwe auto.

Meer over Operationele Lease

Arval, nu ook jouw zakelijke leasepartner

Bij Arval kun je terecht voor jouw nieuwe zakelijke auto. Arval is een dochteronderneming van de BNP Paribas Group. Wij zijn jouw adviseur in leasen en bieden onze klanten slimme mobiliteitsoplossingen. Dit doen we door te luisteren naar onze bestaande en toekomstige klanten. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren en afstemmen op jouw behoefte. Dagelijks werken wij met 500 betrokken collega’s aan de uitbreiding, verbetering en vernieuwing van ons product. En dat wordt opgemerkt: onze klanten geven ons en onze dienstverlening een 8+. Daar zijn wij super trots op!

Over Arval