Zakelijk Leasen
Als ondernemer ben je op zoek naar mobiliteit en wil je de juiste oplossing voor jouw onderneming. Dat begrijpen wij en helpen je graag bij het uitzoeken van een auto voor zakelijk leasen tegen de beste prijs en voorwaarden.
Wat is zakelijk leasen?
Als ondernemende organisatie weten wij als geen ander waar je naar op zoek bent bij zakelijke lease. Wij nemen de zaken uit handen zodat jij je kunt concentreren op je business. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten van onderhoudsbeurten, dure schades of de afschrijving van jouw zakelijke auto. Door het vaste maandelijkse leasetarief weet je precies waar je op kunt rekenen en zijn de maandelijkse kosten van je mobiliteit overzichtelijk. Zo ga jij de risico's uit de weg.
Alle services rondom de leaseauto zoals onderhoud, vervangend vervoer en reparatie zijn inbegrepen in het leasetarief. Dit noemen we ook wel operational lease. Lees verder om hier alles over te weten te komen.
Operational Lease
Als we het over zakelijk leasen hebben, dan gaat het hier over operational lease. Bij operational lease blijft de nieuwe auto waarin je rijdt in het bezit van de leasemaatschappij. Deze draagt zorgt voor de risico's van de auto en jij betaalt een vast bedrag per maand. Dat is inclusief alle services zoals onderhoud, reparatie, schadeafhandeling, pechhulp, banden, verzekeringen en wegenbelasting. Naast dat je zelf die risico's niet loopt, heeft jouw bedrijf een betere liquiditeitspositie omdat je leaseauto niet op de balans staat. Bovendien loop je geen risico op onverwachte onderhoudskosten en een te laag uitvallende restwaarde. De auto wordt immers niet van jou, maar blijft eigendom van de leasemaatschappij. Aan het eind van het leasecontract stap je gewoon weer in een nieuwe auto. Hieronder vind je alle voordelen van zakelijke lease nog even op een rijtje.
Voordelen zakelijk leasen
- Fiscale voordelen
- Geen grote investering in een keer
- Geen restwaarde- en onderhoudsrisico
- Alle voordelen van operational lease
- Geen BKR-registratie
- Alle ruimte om zelf je tankpas te regelen
Fiscale informatie
Wanneer je kiest voor zakelijke lease dan zijn er een aantal fiscale aspecten waar je rekening mee moet houden. Deze fiscale aspecten, zoals aftrekbare kosten, bijtelling en BTW, kunnen van invloed zijn op jouw keuze om te gaan voor zakelijk leasen.
Leasekosten aftrekbaar
Met zakelijke lease kun je de maandelijkse autoleasekosten van de bedrijfswinst aftrekken. Datzelfde geldt voor parkeerkosten en brandstof.
BTW
Als je BTW-plichtig bent, kun je de BTW van jouw leasefactuur via de BTW-aangifte van de onderneming aftrekken. Dit geldt voor het zakelijke deel van de leasekosten; niet voor het privédeel.
Bijtelling
De fiscus gaat ervan uit dat als je een auto zakelijk rijdt (zowel koop als lease) je er ook privé gebruik van maakt. Over dit privédeel moet je belasting betalen; de bijtelling.
Bijtellingspercentage
Voor het bijtellingspercentage wordt er gekeken naar de CO₂-uitstoot van de auto en in welk jaar deze auto voor het eerst op naam is gezet. Voor nieuwe auto’s in 2024 gelden twee bijtellingstarieven: 22% voor alle voertuigen met een CO₂-uitstoot boven 0 gr/km. Voor voertuigen met een CO₂-uitstoot van 0 – volledig elektrische of op waterstof – geldt een bijtellingspercentage van 16% over de eerste €30.000 van de auto, alles daarboven wordt belast met 22%.
Geen bijtelling betalen?
Rijd je in jouw lease auto zakelijk niet meer dan 500 kilometers privé? Dan hoef je geen bijtelling te betalen. Als bewijs vraagt de Belastingdienst een controleerbare rittenregistratie. Let op: de 500 kilometer is persoonsgebonden en niet voertuiggebonden.
Ik kies voor zakelijk leasen, wat nu?
Heb je de keuze gemaakt om zakelijk te gaan leasen? We helpen je graag bij het kiezen van de juiste zakelijke leasepartner. Omdat Justlease samen is gegaan met Arval, kun je bij Arval terecht voor jouw nieuwe zakelijke leaseauto. Arval is een dochteronderneming van de BNP Paribas Group en staat bekend om haar hoge klanttevredenheid en uitstekende service voorafgaand aan het contract, tijdens het contract en na het contract. Lees meer over Arval via de knop hieronder, bekijk het aanbod en neem contact op met de leaseadviseurs van Arval. Ze staan voor je klaar om je te voorzien van vrijblijvend advies.
De financiële check
Je hebt een auto samengesteld, hebt akkoord gegeven op de offerte en bent klaar voor de volgende stap; de financiële check. De kredietwaardigheid van jouw onderneming wordt bepaald op basis van het KvK uittreksel en de meest recente jaarcijfers. Jouw aanvraag wordt beoordeeld aan de hand van deze twee documenten. Eventueel kunnen er nog aanvullende documenten opgevraagd worden. Alles akkoord? Dan gaan we over tot het tekenen van het contract en het bestellen van de auto. Daarna is het wachten totdat jouw gloednieuwe auto bij je op de stoep staat! Je contract gaat in op de dag van de aflevering. Hieronder vind je nogmaals terug wat er precies binnen je contract valt.
Inbegrepen kosten
- Onderhoud, reparatie en banden
- Haal- en brengservice bij onderhoud
- Pechhulp in alle landen op de groene kaart
- Afschrijving
- Wegenbelasting
- Allrisk verzekering
- Vervangend vervoer na 24 uur
- Verhaalbijstand bij een ongeluk