De kosten van Private Lease bij Justlease

Voordat je een Private Lease contract afsluit wil je precies weten waar je voor tekent. Welke kosten zijn inbegrepen? En welke niet? Als je privé een auto leaset betaal je een vast maandelijks tarief. We leggen je hieronder uit wat binnen en wat buiten dit tarief valt.

Wat is allemaal bij het leasetarief inbegrepen?

Bij elke leasemaatschappij krijg je een auto. Maar wist je dat de auto eigenlijk niet hetgeen is dat het verschil maakt? Die auto is tenslotte bij iedere aanbieder zo goed als hetzelfde. Je kunt er dus vanuit gaan dat dat wel goed zit. Wat dan wel het verschil maakt voor jou? De voorwaarden. Waaronder ook de kosten van jouw Private Lease contract vallen.

Wij geloven in onze voorwaarden. Een goede auto voor een fijne prijs en een fantastische dienstverlening. Dát is Justlease.

Tip: De Consumentenbond heeft een checklist opgesteld om je te helpen een beslissing te nemen. Neem deze later door en oordeel zelf!

Wat is WEL bij je leasetarief inbegrepen?
 • Wegenbelasting
 • Onderhoud, reparatie en de banden
 • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
 • Vervangend vervoer binnen 24 uur
 • Haal- en brengservice bij onderhoud
 • Allrisk, WA- en Casco verzekeringen
 • Verhaalsbijstand
 • Flexibele kilometerbundel
 • Betrouwbare, Keurmerk gecertificeerde service
Wat is NIET bij je leasetarief inbegrepen?
 • Eigen risico
 • Verkeersboetes
 • Brandstof

Wat betaal je naast het leasetarief?

Schade aan je auto, vervelend maar kan gebeuren. Heb je schade aan je leaseauto en kan dit niet op een derde partij worden verhaald (bijvoorbeeld omdat de schade door jouw toedoen is)? Dan worden er kosten bij jou in rekening gebracht. Bij schade aan je leaseauto betaal je enkel het eigen risico dat we in het contract met elkaar hebben vastgelegd. Zijn de kosten voor schadeherstel lager dan het eigen risico? Dan betaal je nooit meer dan de kosten van de schade zelf.

Wil je door omstandigheden eerder van je contract af? Dan krijg je van ons een duidelijk en transparant overzicht van alle kosten die daarbij komen kijken. Neem hiervoor contact met ons op zodat we jouw specifieke situatie kunnen bespreken en samen tot de beste oplossing kunnen komen.

Tot slot zijn brandstofkosten en eventuele verkeersboetes voor jouw eigen rekening.

Betrouwbaar en toegankelijk. De service van Justlease

Bij Justlease weet je altijd waar je aan toe bent. Je krijgt namelijk toegang tot jouw persoonlijke MijnOmgeving waar je ten alle tijden je gegevens en contract kunt inzien.

Maar dat is niet alles. We zijn aangesloten bij en gecertificeerd door het Keurmerk Private Lease. Hierdoor krijg je een aantal extra garanties. Zo kan je maandtarief nooit tussentijds wijzigen, tenzij je zelf aanpassingen maakt. Denk hierbij aan het tussentijds aanpassen van je kilometerbundel of het aanschaffen van extra opties.

Interessant: Ontstaat er schade tijdens je huidige contractperiode? Dan verandert je no claim korting niet!

Lees meer over het Keurmerk Private Lease

Zelf rekenen: kopen versus leasen

Misschien twijfel je. Kan ik beter een nieuwe auto kopen? Of kan ik beter een nieuwe auto leasen? En hoe zit dit met occasions?

Het is vaak lastig om de kosten van een leaseauto met het kopen van een nieuwe eigen auto of occasion te vergelijken. We willen graag dat jij bewust kiest wat het beste voor jou is. Om je te helpen hebben we een opsomming gemaakt van alle kosten die bij de verschillende mogelijkheden komen kijken, inclusief rekenvoorbeeld. Zo weet je zeker dat je de juiste kosten met elkaar vergelijkt.

Bekijk het rekenvoorbeeld
9 / 10
Justlease
 • Onderhoud & Pechhulp
 • Flexibele kilometerbundels & Scherpe tarieven
 • Schadeafhandeling & Allrisk verzekering

Heb je een vraag?

Heb je nog vragen of misschien hulp nodig bij het samenstellen van jouw auto of contract? Wij helpen je graag. We zijn elke werkdag bereikbaar via telefoon en Whatsapp tussen 08:00 en 21:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00.

Hoe bestel ik mijn auto?Bekijk de meest gestelde vragen

Is Private Lease iets voor jou?

Als je voor een vast maandbedrag dat alle autokosten (behalve brandstof) dekt en zonder zorgen in een nieuwe auto of zo goed als nieuwe occasion wilt rijden, dan is het antwoord volmondig ‘ja’.

Maar Private Lease is ook interessant als je:

 • Niet in één keer een groot bedrag wilt uitgeven aan een auto
 • Niet het geld hebt om een auto te kopen, maar wel een maandelijks vast bedrag kunt missen
 • Je spaargeld graag bewaart voor andere uitgaven, zoals een nieuwe wasmachine of wereldreis
 • Niet met de onzekerheid (lees: onverwachte kosten) van een gebruikte auto wilt leven
 • Alleen van de lusten van een auto wilt genieten, niet de lasten

Onze oplossingen

Nieuwe auto

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een nieuwe auto rijden.

Occasion

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een zo goed als nieuwe auto rijden.

Elektrisch

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een Elektrische auto rijden.

Aanbieding

Bekijk onze meest actuele Private Lease Aanbieding.