Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar Private Leasecontract af te sluiten. Justlease is daarom erg trots dat wij per 1 februari 2018 bij dit keurmerk zijn aangesloten.

Keurmerk Private Lease

Veilig en verantwoord een auto leasen

Dankzij het keurmerk weet je dat je bij Justlease veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Het Keurmerk Private Lease zorgt dat je als consument weet waar je aan toe bent én beschermt je rechten en plichten.


Duidelijke afspraken

Het Keurmerk Private Lease heeft samen met de Consumentenbond duidelijke afspraken gemaakt. Met een sterk keurmerk weet je waar je aan toe bent en kun je dus daadwerkelijk zorgeloos rijden.


Een klant, maar een persoon

Bij het leasen van een auto ga je een maandelijkse betalingsverplichting aan met Justlease. Het is uiteraard belangrijk dat leasen past binnen jouw financiële totaalplaatje. Daarom toetsen wij of je inkomen het leasebedrag kan dragen. Zo kun je nooit meer leasen dan verantwoord is.

Voordelen van het keurmerk


  • Zekerheid bij klachten
  • Eerlijke voorwaarden
  • 14 dagen bedenktijd
  • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • Compleet product

Maak kennis met het Keurmerk Private Lease

Eerlijke voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Het Keurmerk Private Lease biedt in combinatie met onze voorwaarden veel bescherming, zodat je niet met onverwachte en onredelijke extra kosten kunt worden geconfronteerd. Als Justlease zorgen we ervoor dat de maandtermijn bijvoorbeeld niet tussentijds wordt verhoogd en dat de maximale kosten bij schade, het inleveren van de auto en het voortijdig opzeggen van het contract vooraf duidelijk zijn. Ook geldt er een maximale borgsom, een bedenktijd en is er een geschillencommissie.

Dit vinden we belangrijk voor jou als consument en dragen dit ook via het Keurmerk Private Lease graag uit.

Bescherming tegen te hoge financiële lasten

Conform de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease, worden nieuw afgesloten contracten (na 1 februari 2018) geregistreerd bij het BKR. Het BKR en Justlease beschermen consumenten hierbij tegen teveel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes. Wel zo verantwoord!

Registratie van het leasecontract hoeft absoluut niet nadelig te zijn. Wanneer je netjes het afgesproken maandbedrag voldoet, zien andere of toekomstige kredietverstrekkers dat je een trouwe betaler bent. Wel kan deze registratie mogelijk invloed hebben op andere financiering aanvragen, zoals een hypotheek.


Stichting Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease hoort bij Stichting Keurmerk Private Lease. Stichting Keurmerk Private Lease wil de consument beschermen. Dankzij het keurmerk weet je bij welke partij je veilig en verantwoord een auto kunt leasen. Justlease maakt graag heldere afspraken. Zodat je snel en duidelijk weet waar je aan toe bent.

Het keurmerk geeft dit weer. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat jij als consument tevreden bent. Samen zorgen we ervoor dat je veilig, verantwoord én vertrouwd kunt rijden in jouw auto!

Wil je meer weten over het Keurmerk Private Lease? Ga naar www.keurmerkprivatelease.nl of neem gerust contact op met ons team.

Private Lease zonder keurmerk

Wanneer een leasemaatschappij niet is aangesloten bij het Private Lease Keurmerk ben je minder goed beschermd tegen eerlijke voorwaarden. De algemene voorwaarden, tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond, beschermen je zodat je niet met onverwachte en onredelijke extra kosten kunt worden geconfronteerd.

Het Private Lease Keurmerk is ook verbonden aan het Bureau Krediet Registratie. Dit betekent dat er een financiële check gedaan zal worden wanneer je een leasecontract wilt aangaan en het leasecontract wordt geregistreerd. Hiermee wil de leasemaatschappij de klant beschermen tegen te hoge financiële lasten. Een BKR-registratie hoeft geen negatieve invloed te hebben mits je voldoet aan je financiële verplichtingen. Het kan wel invloed hebben bij het afsluiten van een hypotheek. Wanneer je voor een leasemaatschappij kiest die niet is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease voorkom je een BKR-registratie maar loop je wel een stuk meer risico.