De voordelen van Private lease

Private Lease, een uitkomst voor velen. Rijden in een nieuwe, zuinige auto of goed onderhouden occasion voor een vast bedrag per maand. Loopt je contract af? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de eventuele verkoop van de auto. Je stapt zo weer in een nieuwe leaseauto en kijkt nooit meer terug. Geen risico, geen grote investeringen, wel alle gemakken van een auto. Dit zijn enkele voordelen van privé leasen. Toch zijn er ook potentiële nadelen die afhangen van jouw eigen situatie.

De voordelen van Private lease

De voordelen van privé lease

Als je gaat privé leasen weet je zeker dat je grip op je autokosten hebt. Onderhoud of reparaties nodig? Wordt voor je geregeld. Pech met je auto? Binnen 72 uur heb je vervangend vervoer. Nieuwste auto rijden? Houd dat grote aankoopbedrag lekker in je zak.

Je betaalt maandelijks een vast leasebedrag. Hierin zitten alle kosten als afschrijving, vervangend vervoer, verzekering, onderhoud, banden, reparatie en verkoop. Het basistarief verandert niet gedurende de looptijd. Ook als er een onderhoudsbeurt of reparatie nodig is, blijft de leaseprijs hetzelfde. Dit geldt ook voor de verzekeringskosten wanneer er bijvoorbeeld schade gereden wordt. Hierbij is alleen een eigen risico van toepassing, mits de schade niet op een derde partij te verhalen is. Kan dit wel? Dan betaal jij helemaal niets.

Dit zijn standaard voordelen van Private Lease. Maar waarom zou je voor standaard gaan als je ook voor Justlease kunt gaan?

De extra voordelen van Justlease

Bij Justlease gaan we namelijk een paar stappen verder. Wij bieden je te allen tijde inzicht via jouw eigen persoonlijke MijnJustlease omgeving. Daarnaast krijg je bij ons vervangend vervoer binnen 24 uur, extra opties voor je verzekering en geniet je van een flexibele kilometerbundel die je eenvoudig zelf kosteloos kunt aanpassen.

De nadelen van Private Lease

Het is natuurlijk niet zo dat Private Lease voor iedereen geschikt is, daar moeten we eerlijk in zijn. Zo moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je bij het afsluiten van een leasecontract een BKR registratie krijgt. Is dit altijd een nadeel? Nee, zeker niet. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat dit invloed kan hebben bij het afsluiten van een hypotheek. Ben je dus van plan om in de komende periode een huis te kopen? Dan kan deze registratie een nadeel voor je zijn.

Daarnaast is het bij de meeste leasemaatschappijen niet alleen zo dat je je schadevrije jaren verliest maar je bouwt ze tijdens je leaseperiode ook niet op. Dit kan nadelig zijn als je in de toekomst een auto wilt kopen omdat je verzekering dan duurder uitvalt. Bij Justlease hoef je je hier echter geen zorgen om te maken. Bij ons verlies je je schadevrije jaren niet én bouw je tijdens het leasen gewoon je schadevrije jaren op. Tenminste, als je geen schades rijdt natuurlijk.

Ook sluit je een leasecontract af voor een langere periode. Denk hierbij aan 24-60 maanden. Dit is niet direct een nadeel aangezien dit leidt tot een lager leasetarief. Heb je echter een probleem met (langdurige) contracten dan kun je dit als nadeel ervaren.

BKR? Is Private Lease een lening dan?

Private Lease is geen lening, te allen tijde blijft Justlease eigenaar van de leaseauto. Bij het afsluiten van een leasecontract krijg je echter wel een BKR-registratie. Ook bij Justlease. Een BKR-registratie hoeft geen negatieve impact te hebben als je voldoet aan je financiële verplichtingen. Zoals we eerder hebben benoemd kan het echter wel invloed hebben op een nieuwe hypotheek.

De BKR-registratie blijft 5 jaar na het einde van je leasecontract zichtbaar bij het BKR. Hier wordt echter een einddatum bij geplaatst zodat het duidelijk is dat je geen financiële verplichtingen meer hebt voor de leaseauto.

Regel het slim bij Justlease

 • 120 medewerkers staan voor je klaar - meer dan 45 jaar lease-ervaring.
 • Contract annuleringsoptie - Bij ontslag kun je van je auto af.
 • Persoonlijk dashboard en mobiele App - Altijd inzicht in je kilometerbundel.
 • Justlease is onderdeel van Arval.
 • Haal- en brengservice bij onderhoud - Wij halen je auto op, voeren het onderhoud uit en leveren deze weer bij je af.
 • Justlease is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease - hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar Private Leasecontract af te sluiten.

De belangrijkste voordelen en nadelen nog even op een rij

Voordelen Private Lease bij Justlease
 • Geen groot aankoopbedrag nodig
 • Geen zorgen over reparatie & onderhoud
 • Volledig grip op en inzicht in je autokosten
 • Standaard Allrisk verzekerd
 • Optie om je nóg beter te verzekeren
 • Vervangend vervoer binnen 24 uur
 • Flexibele kilometerbundel
 • Persoonlijke MijnJustlease omgeving
Nadelen Private Lease
 • Kan invloed hebben op een hypotheek aanvraag
 • Commitment aan een (langdurig) contract