Private Lease elektrische auto bij Justlease

Een elektrische auto is duurzaam en milieuvriendelijker. Velen denken dat dit duur moet zijn. Maar is dat ook echt zo?

 • Voordelig elektrisch rijden
 • Duurzaam van A naar B
 • Stil én snel
 • Rijk aanbod
 • Laadoplossingen (optioneel)
Private Lease elektrische auto bij Justlease

Elektrisch rijden met EV subsidie

Vanaf 9 januari 2024 om 09:00 uur is het weer mogelijk om een subsidie van €2950,- voor een elektrische auto te krijgen. Fijn voor wie nog twijfelt over elektrisch rijden.

Je kunt bij Justlease nú jouw elektrische auto samenstellen en in aanmerking komen voor de EV-subsidie!

Private Lease Elektrisch van Justlease

Interessant zo’n elektrische auto! Maar wel een beetje duur om te kopen. Elektrisch rijden is duurzaam en een stuk minder belastend voor het milieu dan een benzine of diesel auto. Helaas is elektrisch rijden echter niet voor iedereen mogelijk vanwege de hogere aanschafprijs van een elektrische auto. Justlease biedt een oplossing! Met een Private Lease elektrische auto van Justlease rijd jij elektrisch zonder dat je hoeft na te denken over zaken zoals de hoge aanschafprijs, restwaarde of onderhoud. Je betaalt een vast maandelijks leasetarief, draagt zorg voor het opladen van de auto en wij regelen de rest.

Wat is een elektrische auto?

Een elektrische auto werkt, zoals de naam al zegt, op elektriciteit. In tegenstelling tot de gebruikelijke auto die rijdt op benzine, diesel of gas. Een van de grote voordelen van elektrisch autorijden is het feit dat de auto tijdens het rijden geen CO2 uitstoot.

Wat voor soort elektrische auto’s zijn er?

Onder de noemer ‘elektrische auto’ vallen verschillende soorten elektrische auto’s zoals volledig elektrisch, plug-in hybrides (PHEV) en range extenders (EREV). Het verschil zit in de aandrijving. Waar een volledig elektrische auto enkel en alleen wordt aangedreven door een elektromotor gebruikt een plug-in hybride voornamelijk een verbrandingsmotor met een elektromotor ter ondersteuning. Voor de range extenders werkt dit net andersom. Deze auto’s gebruiken voornamelijk een elektromotor en worden ondersteund door een verbrandingsmotor om de actieradius te vergroten.

Invloed op het klimaat

Auto rijden is nooit goed voor het klimaat. Een elektrische auto is echter veruit de beste optie als je jouw afdruk minimaal wilt houden en toch gebruik wilt maken van een auto. Een auto met een stekker stoot gedurende de hele levensduur gemiddeld 40% minder CO2 uit dan een auto met een uitlaat. Naarmate de stroom die we met zijn allen gebruiken ‘groener’ wordt zal ook het verschil in CO2 uitstoot nog groter worden.

Is elektrisch rijden duur?

Als je kijkt naar de gemiddelde maandelijkse kosten inclusief afschrijving is een nieuwe elektrische auto over het algemeen goedkoper dan een nieuwe auto die rijdt op brandstof. Reden hiervoor is dat de kosten voor het rijden (elektriciteit of brandstof), onderhoud, verzekeringen en belastingen voor een elektrische auto een stuk lager zijn. Elektrisch rijden hoeft dus niet duurder te zijn, sterker nog het is een slimme keuze! Neem bijvoorbeeld de Chinese automerken met hun elektrische auto’s, die momenteel een opmars maken in Nederland. Toch is de aanschaf van een elektrische auto voor lang niet iedereen weggelegd aangezien de prijs hier over het algemeen hoger ligt. Om elektrisch rijden toegankelijker te maken bieden we bij Justlease nu elektrische auto’s aan voor een voordelig maandtarief. Met alle voordelen van Private Lease en Justlease!

Bekijk direct het elektrische aanbod

Hoe werkt het met subsidies en elektrische auto’s?

Vanaf 9 januari 2024 kun je de subsidie weer aanvragen als je een elektrische auto privé leaset. De regeling geldt zowel voor nieuwe auto’s als voor occasions. Voorwaarde is wel dat de nieuwwaarde van de auto tussen de € 12.000 en € 45.000 ligt. Met een volle accu moet de auto daarnaast minimaal 120 kilometer kunnen rijden. Voor nieuwe auto’s geldt een subsidie van € 2.950 en voor gebruikte auto’s € 2.000. Met deze subsidie wordt een afspraak uit het klimaatakkoord ingevuld.

Populaire merken: Peugeot Private Lease | Tesla Private Lease | Audi Private Lease | Mercedes Private Lease | Toyota Private Lease

Populaire modellen: Peugeot e-208 Private Lease | Peugeot e-2008 Private Lease | Nissan LEAF Private Lease | Tesla Model 3 Private Lease | BYD Dolphin Private Lease

Waarom deze regeling?

Deze regeling is in het leven geroepen om elektrisch rijden in een middenklasse auto toegankelijker te maken voor particulieren. Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit en zijn beter voor het klimaat. Jij voordeliger rijden, wij allemaal een beter milieu.

Hoe werkt deze regeling precies?

Emissieloze personenauto’s zowel nieuw als gebruikt met een bepaalde cataloguswaarde (€ 12.000 – € 45.000) en minimale actieradius (120 kilometer) komen in aanmerking voor de regeling. Daarnaast moet de auto enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Heb je een leasecontract en beëindig je deze binnen vier jaar? Dan stopt ook de subsidie die maandelijks wordt uitbetaald. Om misbruik te voorkomen kan de subsidie alleen worden verkregen bij aankoop of lease via een erkend bedrijf en kan een particulier slechts één keer subsidie aanvragen. De aanschafprijs van een volledig elektrische auto gaat steeds verder omlaag. Om deze reden zal het subsidiebedrag de komende jaren voor nieuwe auto’s teruglopen. Voor gebruikte auto’s blijft de € 2.000 gehandhaafd.

De subsidiepot is helaas niet oneindig diep. Jaarlijks wordt een maximaal bedrag beschikbaar gesteld door de overheid. Hier vertellen we je later meer over.

Let op: De subsidieaanvraag moet je zelf doen. Je ontvangt het bedrag per maand. Dit is nog niet meegenomen in onze leaseprijzen. Je maandbedrag wordt dus lager.

Hoe zit het met hybrides?

Plug-in hybrides zijn auto’s die kunnen rijden op zowel elektriciteit als fossiele brandstoffen. Deze auto’s zijn gemiddeld een stuk zuiniger dan auto’s die alleen op fossiele brandstoffen rijden maar stoten nog steeds CO2 uit. Dit is al een verbetering op de huidige norm maar hiermee zijn deze hybrides op de lange termijn nog steeds geen oplossing voor het klimaatprobleem. In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn. Om deze reden is de subsidie alleen geldig voor volledig elektrische auto’s.

Is de subsidiepot oneindig?

De subsidieregeling kent wel een grens. Ieder jaar stelt de overheid een bedrag beschikbaar voor de subsidie. Is die pot op, dan is het waarschijnlijk niet meer mogelijk om voor dat jaar subsidie aan te vragen.

Let op! Op basis van de beschikbaarheid van de subsidie en het verloop gedurende het jaar kan de overheid besluiten om aanpassingen te maken in de regels. Kijk voor de meest actuele informatie en beschikbare subsidie op de website van RVO.

De accu

Een elektrische auto heeft een accu die je moet opladen om gebruik van de auto te kunnen maken. Opladen kan door middel van stroom uit een stopcontact of uit een laadpaal/laadbox.

Thuis je elektrische auto opladen

Thuis jouw elektrische auto opladen kan op twee manieren. Je kunt jouw auto aansluiten op het stopcontact of op een eigen laadpaal. Als je jouw elektrische auto thuis oplaadt ben je het goedkoopste uit. Je betaalt dan het stroomtarief dat jij met jouw leverancier hebt afgesproken. Heb je zonnepanelen? Dan is het opladen van jouw auto zelfs gratis.

Als je thuis een eigen garage of oprit hebt kun je een eigen laadpaal of laadbox (op de muur gemonteerd) laten plaatsen. Een voordeel hiervan is dat je jouw auto elektrische auto kunt opladen wanneer het jou uitkomt. Daarnaast is het opladen via een eigen laadpaal of laadbox twee tot drie keer goedkoper dan het opladen via een publieke laadpaal en is het sneller dan opladen via een stopcontact. Om een middelgrote auto van 10 tot 80% op te laden kost het gemiddeld 15 tot 20 uur aan het stopcontact. Laad je via een laadpaal? Dan kost het gemiddeld 5 tot 7 uur. Heb je een aansluiting op krachtstroom dan kost het zelfs maar 1,5 tot 4 uur.

Wat zijn de kosten van een eigen laadoplossing?

Het kost ongeveer 1.000 tot 2.000 euro om een laadpaal of laadbox te laten plaatsen. Dit is inclusief de kosten van de laadpaal of -box zelf en het aanpassen van je meterkast zodat de lader een eigen groep heeft.

De prijs is gebaseerd op het vermogen van de laadpaal of -box. Een hoger vermogen staat gelijk aan sneller laden maar ook hogere kosten. Check voordat je een laadpaal of -box met een hoger vermogen aanschaft altijd of jouw meterkast wel geschikt is.

Openbare laadpalen

Het laadnetwerk in Nederland groeit snel. Wil je weten of er een oplaadpunt bij jou in de buurt is? Kijk dan op oplaadpalen.nl.

Als je jouw elektrische auto aansluit op een laadpaal dan wordt deze sneller opgeladen dan als je jouw auto aansluit op het stopcontact. Wil je écht snel laden? Dan kun je langs de openbare weg jouw auto aansluiten op een snellaadpunt. Hiermee is jouw accu over het algemeen binnen 30 minuten voor 80% vol.

Laadpas van Justlease

Speciaal voor Justlease klanten is er in samenwerking met Vandebron de Justlease laadpas. Met deze pas krijg je toegang tot vrijwel alle openbare (snel)laadpunten in Europa. Daarnaast krijg je een handige app waarmee je eenvoudig je laadsessies kan inzien, laadpunten kan zoeken en kan parkeren via Parkmobile. Voor deze laadpas betaal je slechts €3,50 per maand en betaal je geen extra kosten per laadsessie. Daarnaast krijg je gratis een laadpas of een laaddruppel en kan je opladen bij alle openbare laadpunten in Nederland en een heel groot deel van Europa!

Bekijk direct het elektrische aanbod

Voordelen Private Lease bij Justlease

 • Altijd weten wat je betaalt
 • Zekerheid door het Keurmerk Private Lease
 • Keuze uit nieuwe, gebruikte en elektrische auto's
 • Altijd inzicht via jouw persoonlijke: MijnJustlease
 • Flexibele kilometerbundels

Private Lease in het kort

Bij Private Lease ruil je het bezit van een auto in voor toegang, service en overzicht in maandelijkse kosten. Kies welke nieuwe, gebruikte of elektrische auto jij wilt privé leasen en bepaal jouw kilometerbundel, looptijd en eventuele extra’s. Vergelijk verschillende private leaseauto’s. Bij Private Lease word jij ontzorgd. Een vast bedrag per maand, inclusief verzekeringen, onderhoud en schadeafhandeling. Geen gedoe, gewoon lekker rijden.

Meer over Private Lease

Dit krijg je standaard bij Justlease

Onze beloften

 • Een flexibele kilometerbundel
 • Eerlijke voorwaarden
 • 14 dagen bedenktijd
 • Een persoonlijk dashboard: MijnJustlease
 • Flexibele kilometerbundels