Mobiliteitsbudget: kies voor Private Lease

Mobiliteitsbudget: kies voor Private Lease

Mobiliteitsbudget biedt mogelijkheden

Ben jij benieuwd voor welk bedrag jij maandelijks kunt private leasen?

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor om een mobiliteitsbudget aan te bieden richting hun werknemers. Met dit budget kun je als werknemer zelf kiezen voor jouw mobiliteit. Je krijgt iedere maand een bepaald bedrag voor je reiskosten. Dit maandelijkse bedrag wordt vaak vastgesteld op basis van woon-werkverkeer en eventuele ritten naar o.a. klantrelaties.

Met deze mobiliteitsvergoeding heb je als werknemer de vrijheid om zelf invulling te geven aan jouw wensen. Ook Private Lease is mogelijk met een mobiliteitsbudget. Het voordeel is dat je met een Private Lease auto zowel zakelijk als privé over een auto beschikt. Als werknemer hoef je in dit geval geen bijtelling te betalen.

Populaire modellen: Tesla Model 3 Private Lease | BYD Dolphin Private Lease

Ontdek ons volledige Private Lease aanbod

Mobiliteitsbudget 800 euro / 600 euro / 400 euro?

Afhankelijk van jouw werkgever en jouw persoonlijke situatie kan de hoogte van de mobiliteitsvergoeding per werknemer verschillen, zie ook fiscale aspecten. Stel je ontvangt maandelijks een mobiliteitsbudget van 800 euro, dan ben je zelf vrij om dit te besteden in jouw mobiliteitsbehoefte, dit kan bijvoorbeeld in Private Lease. In het Private Lease maandbedrag zitten de kosten voor o.a. onderhoud, reparaties en nieuwe banden, all-risk verzekering en de wegenbelasting. Alleen de brandstofkosten / laadpaalkosten en eventuele verkeersboetes zitten niet in dit maandbedrag. Op deze wijze kan je zelf uitrekenen welke Private Lease auto passend voor jou is qua wensen en bestedingsbudget. Uiteraard kun je bovenop jouw mobiliteitsvergoeding nog zelf extra geld bijleggen voor jouw gewenste Private Lease auto.

Belangrijk om te weten: wanneer je als werknemer uit dienst gaat, dan stopt bij die werkgever ook jouw mobiliteitsbudget. Echter blijft het leasecontract wel gewoon doorlopen (afhankelijk van de afgesloten looptijd), hiervoor dient nog steeds het maandelijkse bedrag te worden betaald.

Ontdek ons volledige Private Lease aanbod