De kosten van Private lease bij justlease

Voordat je een Private Lease contract afsluit wil je precies weten waar je voor tekent. Welke kosten zijn inbegrepen? En welke niet? Als je privé een auto leaset betaal je een vast maandelijks tarief. We leggen je hieronder uit wat binnen en wat buiten dit tarief valt.

De kosten van Private lease bij justlease

Wat is allemaal bij het leasetarief inbegrepen?

Bij elke leasemaatschappij krijg je een auto. Maar wist je dat de auto eigenlijk niet hetgeen is dat het verschil maakt? Die auto is tenslotte bij iedere aanbieder zo goed als hetzelfde. Je kunt er dus vanuit gaan dat dat wel goed zit. Wat dan wel het verschil maakt voor jou? De voorwaarden. Waaronder ook de kosten van jouw Private Lease contract vallen.

Wij geloven in onze voorwaarden. Een goede auto voor een fijne prijs en een fantastische dienstverlening. Dát is Justlease.

Tip: De Consumentenbond heeft een checklist opgesteld om je te helpen een beslissing te nemen. Neem deze later door en oordeel zelf!

 • Wegenbelasting
 • Onderhoud, reparatie en de banden
 • Pechhulp in alle landen op de groene kaart
 • Vervangend vervoer binnen 24 uur
 • Haal- en brengservice bij onderhoud
 • Allrisk, WA- en Casco verzekeringen
 • Verhaalsbijstand
 • Flexibele kilometerbundel
 • Betrouwbare, Keurmerk gecertificeerde service

Wat betaal je naast het leasetarief?

Schade aan je auto, vervelend maar kan gebeuren. Heb je schade aan je leaseauto en kan dit niet op een derde partij worden verhaald (bijvoorbeeld omdat de schade door jouw toedoen is)? Dan worden er kosten bij jou in rekening gebracht. Bij schade aan je leaseauto betaal je enkel het eigen risico dat we in het contract met elkaar hebben vastgelegd. Zijn de kosten voor schadeherstel lager dan het eigen risico? Dan betaal je nooit meer dan de kosten van de schade zelf.

Wil je door omstandigheden eerder van je contract af? Dan krijg je van ons een duidelijk en transparant overzicht van alle kosten die daarbij komen kijken. Neem hiervoor contact met ons op zodat we jouw specifieke situatie kunnen bespreken en samen tot de beste oplossing kunnen komen.

Tot slot zijn brandstofkosten en eventuele verkeersboetes voor jouw eigen rekening.

Populaire modellen: Tesla Model 3 Private Lease | BYD Dolphin Private Lease

Betrouwbaar en toegankelijk. De service van Justlease


Bij Justlease weet je altijd waar je aan toe bent. Je krijgt namelijk toegang tot jouw persoonlijke MijnOmgeving waar je te allen tijde je gegevens en contract kunt inzien.

Maar dat is niet alles. We zijn aangesloten bij en gecertificeerd door het Keurmerk Private Lease. Hierdoor krijg je een aantal extra garanties. Zo kan je maandtarief nooit tussentijds wijzigen, tenzij je zelf aanpassingen maakt. Denk hierbij aan het tussentijds aanpassen van je kilometerbundel of het aanschaffen van extra opties.

Interessant: Ontstaat er schade tijdens je huidige contractperiode? Dan verandert je no claim korting niet!Lees hier meer


Zelf rekenen: kopen versus leasen


Misschien twijfel je. Kan ik beter een nieuwe auto kopen? Of kan ik beter een nieuwe auto leasen? En hoe zit dit met private lease occasion?

Het is vaak lastig om de kosten van een lease auto met het kopen van een nieuwe eigen auto of occasion te vergelijken. We willen graag dat jij bewust kiest wat het beste voor jou is. Om je te helpen hebben we een opsomming gemaakt van alle kosten die bij de verschillende mogelijkheden komen kijken. Zo weet je zeker dat je de juiste kosten met elkaar vergelijkt.

Is Private Lease iets voor jou?


Als je voor een vast maandbedrag dat alle autokosten (behalve brandstof) dekt en zonder zorgen in een nieuwe auto of zo goed als nieuwe occasion wilt rijden, dan is het antwoord volmondig ‘ja’.


 • Niet in één keer een groot bedrag wilt uitgeven aan een auto
 • Niet het geld hebt om een auto te kopen, maar wel een maandelijks vast bedrag kunt missen
 • Je spaargeld graag bewaart voor andere uitgaven, zoals een nieuwe wasmachine of wereldreis
 • Niet met de onzekerheid (lees: onverwachte kosten) van een gebruikte auto wilt leven
 • Alleen van de lusten van een auto wilt genieten, niet de lasten