huurkoop van een auto

Je bent toe aan een nieuwe auto die je via huurkoop wilt verkrijgen. Je zit echter niet te wachten op een huurkoop auto waarbij je een aanbetaling moet doen. Dan moeten we je teleurstellen, dit is niet mogelijk. Bij huurkoop auto is het namelijk gebruikelijk dat je een aanbetaling doet.

huurkoop van een auto

De aanschaf van een auto is een flinke investering. Daardoor kan het zijn dat je de auto niet in één keer kunt betalen. Misschien wil je dat ook niet en heb je er een andere bestemming voor. Kies je het liefst voor een vorm van gespreide betaling dan is auto huurkoop een van de opties. Je legt vast hoeveel je betaalt per maand en hoe lang deze betaling duurt. Nadat je bij huurkoop van de auto alle huurtermijnen hebt betaald, is de auto je eigendom. Elke vorm van financiering van je auto kent regels die belangrijk zijn om rekening mee te houden. Zo ook bij auto huurkoop.

Wij bieden geen huurkoop auto’s aan. Als je geen nieuwe auto kunt betalen en er wel in wilt rijden, kan je ook overwegen om te kiezen voor privé lease.

Bekijk het Private Lease aanbod

De nadelen van auto huurkoop

  • De rente bij auto huurkoop is hoog te noemen
  • De prijs is alleen betaling voor aanschaf en rente. Alle andere zaken komen nog eens bovenop de maandelijkse betaling.
  • In de tijd dat je aan het ‘afbetalen’ bent voor de huurkoop, wordt je auto tegelijkertijd ook minder waard.

De alternatieven van een auto kopen met huurkoop

Huurkoop auto’s zijn niet de enige manier om een nieuwe auto te rijden. Vanzelfsprekend kun je kopen als je voldoende middelen hebt. Huren is een optie die je eigenlijk alleen moet overwegen als je de auto maar heel af en toe nodig hebt. Een alternatief voor auto huurkoop is de aanschaf van je auto middels een afbetaling en een lening. In dat geval ben je direct de eigenaar van de auto. Afhankelijk van je wensen is dat een voordeel te noemen. Echter, de rente bij afbetaling is erg hoog. En als je daarnaast nog alle bijkomende kosten moet betalen zou je nieuwe auto wel eens erg duur kunnen worden. Kwestie van rekenen. Het liefst kies je voor auto huurkoop zonder aanbetaling. Je kunt ook kiezen voor een (auto)lening. Hierbij financier je tegen een vaste rente, vaste maandtermijn en gedurende een vaste looptijd. Voordeel van een autolening is dat je doorgaans een lagere rente betaalt.

Private Lease

Naast een huurkoop auto, is privé een auto leasen een interessant alternatief waarbij je elke 2 a 3 jaar in een nieuwe auto rijdt. Justlease biedt hiervoor de dienst Private Lease aan. Aangezien wij in het groot kunnen inkopen, profiteer je als klant van het inkoopvoordeel. Dat geldt ook voor alle services. Dus met je maandelijkse leasetarief rijdt je zorgeloos in je nieuwe auto. En heeft je auto onderhoud nodig? Dan regelen we dat voor je. Heb je schade? We regelen het voor je met de verzekeraar en de schadereparateur. Sta je langs de kant van de weg? 1 telefoontje en pech hulp is onderweg. Zonder dat je hiervoor 1 eurocent extra betaalt. Bovendien kun je via de handige app je kilometers in de gaten houden zodat je je bundel niet overschrijdt. Wij noemen dat slim geregeld.

Bekijk onze aanbiedingOntdek Private Lease