Fiscale aspecten

Lees hier alles wat je moet weten over de fiscale aspecten en Private Lease van Justlease.

Meest gestelde vragen

Hoe werkt de maandelijkse betaling?

Bij Justlease factureren wij vooruit. De maandelijkse factuur ontvang je per e-mail op de 20e van iedere maand en heeft betrekking op de komende maand. Circa 8 werkdagen na het versturen van de factuur, incasseren we dit bedrag via automatische incasso. Je bekijkt je facturen in MijnJustlease.

Wanneer betaal ik de eerste factuur?

Na ontvangst van de auto, ontvang je binnen twee weken de eerste factuur. Je ontvangt deze per e-mail en de eerste factuur wijkt af van het standaard maandbedrag dat je met ons hebt afgesproken. Dat komt omdat de eerste factuur gebaseerd is op een periode die korter of langer is dan 1 maand. Dit is afhankelijk van het moment waarop je de auto hebt ontvangen. Je kunt je facturen ook altijd terugvinden in MijnJustlease.

De eerste factuur beslaat een langere (6 weken) of kortere (2 weken) periode. Dit is eenmalig, de opvolgende facturen worden per kalendermaand berekend.

Voorbeeld:
Als je de auto op de 15e van de maand in ontvangst hebt genomen, is je eerste factuur van dag 15 t/m het einde van die maand, plus de nieuwe, aankomende maand. Dit is weer afhankelijk van het moment waarop je met de auto bent gaan rijden. Op de eerste factuur lees je die specifieke data terug.

Rekenvoorbeeld kilometers eerste factuur:
De eerste maandbundel bevat minder kilometers dan je hebt afgesproken in je leasecontract. Dit komt omdat je kilometerbundel geldt voor de hele maand, maar je eerste kilometers zijn gebaseerd op een periode die korter is dan 1 maand. Dit is afhankelijk van het moment waarop je de auto hebt ontvangen.

Stel, je ontvangt je auto op de 15e van de maand. Als je een maandbundel van 1.000 kilometer kiest, heb je, omdat je halverwege de maand bent gaan rijden, dus 500 kilometer tot je beschikking en betaal je die eerste maand daarom de helft van je kilometerbundel.

Rijd je meer kilometers dan van tevoren ingeschat? Lees hier hoe we dat verreken en hoe jij de kilometerbundel aan kunt passen.

Wegenbelasting

De wegenbelasting (ook wel houderschapsbelasting genoemd) is meegenomen in het kostenoverzicht op je contract, zodat je een goed en compleet beeld krijgt van de totale maandelijkse kosten. De totaalprijs is ingedeeld in subtotaal en wegenbelasting. Het bedrag ‘subtotaal’ is het bedrag dat je betaalt aan Justlease.

Video eerste factuur

In deze handige video leggen wij precies uit wat je kunt verwachten van de eerste factuur.