Fiscale aspecten

Lees hier alles wat je moet weten over de fiscale aspecten en Private Lease van Justlease.

Meest gestelde vragen

Wat als ik de factuur niet meer kan betalen?

Is er iets gewijzigd in jouw financiële situatie en kun je de maandelijkse kosten niet meer betalen? Dat is erg vervelend. Voor jou en voor ons. We gaan dan graag met je in overleg hoe we deze situatie met elkaar kunnen oplossen. Daarom vragen we je om direct contact met ons op te nemen zodra je in deze situatie komt.

Extra Flexibel Optie afgesloten?
Als je bij het afsluiten van het leasecontract hebt gekozen voor de Extra Flexibel Optie, ben je verzekerd bij ontslag of een echtscheiding. Je hoeft dan geen aanvullende beëindigingskosten te betalen om je contract eerder stop te zetten. Met de Extra Flexibel Optie kun je bij ontslag of scheiding namelijk je leasecontract kosteloos en voortijdig opzeggen. Dit kan vanaf 12 maanden nadat het leasecontract is ingegaan. Er geldt een opzegtermijn van 2 maanden.

Als je werkgever je contract onvrijwillig beëindigt, ben je geen vergoeding schuldig aan Justlease voor het opzeggen van het contract. Je kunt dit dan na de eerste 12 contractmaanden kosteloos doen. Dit geldt ook als je bent gescheiden en je de maandelijkse kosten niet meer kunt betalen. De maandelijkse kosten voor de Extra Flexibel Optie verschillen per merk en model auto. Kijk op de configuratiepagina of in de offerte voor de kosten van deze optie voor jouw leaseauto.

Contract opzeggen
Je kunt het contract schriftelijk opzeggen via een brief of een e-mail. Je brief stuur je naar Justlease.nl, t.a.v. afdeling Customer Care, Eendrachtlaan 280, 3526 LB Utrecht. Of je stuurt een e-mail naar customercare@justlease.nl. Je ontvangt gemiddeld binnen 5 werkdagen een antwoord van ons.

Wij ontvangen voor beide situaties graag een bewijs. Dit kan een vaststellingsovereenkomst zijn, een beschikking van de kantonrechter en/of een door het UWV afgegeven ontslagvergunning, of een scheidingsakte.

Goed om te weten: eerder boden wij de Extra Flexibel Optie aan onder de naam ‘Ontslag Annulering Optie’. Deze optie was alleen af te nemen voor klanten met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Contract overzetten naar iemand anders
Wist je dat je je contract ook kunt overzetten naar iemand anders? Je betaalt dan eenmalig € 275 voor het overzetten van het contract. Daarna ben je vrij van de financiële verplichting.

Neem altijd contact op met ons
We vragen je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Onze medewerkers zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 17:30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar customercare@justlease.nl. Je ontvangt binnen gemiddeld 5 werkdagen een reactie van ons.

Onze medewerkers helpen je graag verder.