Fiscale aspecten

Lees hier alles wat je moet weten over de fiscale aspecten en Private Lease van Justlease.

Meest gestelde vragen

Kan ik met een BKR-registratie een auto leasen?

Of je een auto kunt lease als je een BKR-registratie hebt is per persoon verschillend en hangt af de individuele situatie. Wij kunnen je niet vooraf vertellen of je wel of niet in aanmerking komt voor een leaseauto.

BKR-registraties
Als je ergens een lening of krediet afsluit, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort BKR. Je hebt dan een BKR-registratie. Zo ontstaat een overzicht van alle leningen die je hebt afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden worden vastgelegd. Het BKR kan particulieren op deze manier beschermen tegen te veel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes. Ga je een private leaseauto van ons rijden, wordt je contract ook geregistreerd bij het BKR. Dat kan gevolgen hebben voor het afsluiten van bijvoorbeeld een hypotheek. Lees hier wat de invloed kan zijn van het afsluiten van een private leasecontract op je hypotheekaanvraag.

Gegevenscontrole
Als je een aanvraag voor een leaseauto doet, vragen wij om een kopie van een salarisstrook, bankafschrift en rijbewijs. Deze informatie gebruiken we om het financiële risico in te schatten. Voor deze controle maken we gebruik van de diensten van EDR Credit Services. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar je woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen.

Je kunt wel of niet een auto leasen 
Na de controle door EDR Credit Services en die van onze financiële afdeling bepalen wij of je een auto bij ons kunt leasen. Je ontvangt hierover van ons een e-mail waarin wij aangeven of je een auto bij ons kunt leasen. Als dit het geval is, ontvang je gelijk de inloggegevens van jouw Mijn Justlease-omgeving. Hier vind je alle details van de aanvraag en kun je je bestelling afronden.