Het leasecontract

Lees hier alles wat je moet weten over het Private Lease contract van Justlease

Meest gestelde vragen

Mijn leasecontract loopt af. Wat gebeurt er nu?

Als het leasecontract afloopt, heb je verschillende opties voor hoe je verder wilt gaan:

  1. je verlengt (wanneer mogelijk) je contract en blijft rijden in je huidige auto;
  2. je kiest een nieuwe auto met een nieuw contract en levert de huidige auto in;
  3. je neemt de auto over tegen de overnameprijs die Justlease berekent;
  4. je stopt met leasen en levert de auto in.

1. Verlengen huidige contract

Geniet je erg van je huidige auto en van Private Lease? In dat geval kun je er voor kiezen om daar lekker in te blijven rijden. Zeven maanden vóór het einde van je contract kun je bij ons een voorstel opvragen voor het verlengen van je huidige contract. Laat ons weten voor hoeveel maanden je wilt verlengen en je ontvangt van ons een bericht met je nieuwe leaseprijs.

Let op: omdat je leaseprijs opnieuw wordt berekend, kan het zijn dat je leaseprijs hoger wordt door een verandering in bijvoorbeeld de onderhoud- en reparatiekosten van je huidige auto.

2. Nieuwe auto uitzoeken

Als je tevreden bent over Private Lease, kun je een nieuw contract afsluiten. Vanaf 7 maanden voor het aflopen van het oude contract mag je een nieuw model bestellen. De nieuwe auto kun je zelf samenstellen, of je kiest uit een onze voorraadauto’s. Voorraadauto’s zijn vaak al binnen twee weken, soms zelfs al binnen twee dagen, leverbaar.

Bekijk ons huidige aanbod auto’s

De huidige auto lever je bij ons in. Tijdens de inleverafspraak controleren wij of de auto schoon en compleet is met sleutels, kentekenbewijs en eventuele accessoires. Ook checken wij op niet-gemelde schades die groter zijn dan de acceptabele schades. Meer informatie over het inleveren van de auto lees je in de inname-handleiding.

Tip: gebruik het bij ons bekende e-mailadres. Je bent al klant bij ons en je hebt al een borg betaald. Als je weer een auto bij ons wilt bestellen, is het niet nodig weer een borg te betalen. Wij zetten dan de borg van je huidige auto over naar je nieuwe auto. Hiervoor moet je de aanvraag voor de nieuwe auto wel doen met het bij ons bekende e-mailadres. Zo herkennen wij je als klant en regelen dat de borg netjes wordt overgezet.

3. Auto overnemen

Je bent tevreden over de auto en wilt deze graag blijven rijden. Dan kun je de auto overnemen. Vanaf 3 maanden voor het aflopen van het contract kun je de overnameprijs opvragen. Hiervoor rekenen wij € 25 administratiekosten. De overnameprijs opvragen doe je door een e-mail te sturen naar customercare@justlease.nl waarin je aangeeft dat je de auto over wil nemen. Wij vragen je de volgende gegevens in de e-mail te zetten:

  • het kenteken van de auto;
  • de gewenste overnamedatum;
  • de verwachte kilometerstand op de overnamedatum.

Met deze gegevens kunnen wij de overnameprijs bepalen. Je ontvangt deze prijs binnen 5 werkdagen per e-mail. Nadat je akkoord hebt gegeven op de overnameprijs, sturen wij het koopcontract. Je hoeft alleen nog maar te tekenen, te betalen en de auto is van jou.

4. Stoppen met leasen

Wij vinden het jammer als je wil stoppen met leasen. Maar als je stopt, handelen wij dit uiteraard netjes af. Je levert dan de auto bij ons in en tijdens de inleverafspraak controleren wij of de auto schoon en compleet is met sleutels, kentekenbewijs en eventuele accessoires. Ook checken wij op niet-gemelde schades die groter zijn dan de acceptabele schades. Meer over het inleveren van de auto lees je in de inname-handleiding. Of bekijk hieronder ons YouTube-filmpje over het inleveren van de auto.