Het leasecontract

Lees hier alles wat je moet weten over het Private Lease contract van Justlease

Meest gestelde vragen

Wanneer en hoe vindt de kilometerafrekening plaats?

Bij Private Lease sluit u een kilometerbundel per maand af. Dit is het aantal kilometers dat u per maand denkt te gaan rijden. Het aantal kilometers in deze bundel kunt u vrij rijden. U betaalt voor deze kilometers in uw maandelijkse leasetarief. Rijdt u meer kilometers dan u had ingeschat? Dan betaalt u een meerprijs per kilometer die buiten uw bundel valt. Deze extra kilometers worden eenmaal per jaar verrekend.

Kilometerafrekening 1x per jaar
Elke 12 maanden tellen wij uw ingekochte kilometerbundels in de voorgaande periode bij elkaar op. Wij vergelijken dit aantal met het aantal kilometers dat u daadwerkelijk heeft gereden in deze periode. De eventueel meer gereden kilometers rekenen wij met u af. Dit doen wij voor het eerst 12 maanden na aflevering van uw auto.

Bent u bij een volgend afrekenmoment toch binnen het totaalaantal ingekochte kilometers gebleven? Dan krijgt u een eventuele eerdere afrekening weer van ons terug. Zo betaalt u nooit te veel en is het aan u hoe u de kilometers over het contract verdeelt.

Kilometerbundel aanpassen? 
Het kan voorkomen dat u in werkelijkheid toch meer, of minder kilometers rijdt dan u vooraf heeft ingeschat. Daarom kunt u bij ons eenvoudig uw kilometerbundel aanpassen. U doet dit uiterlijk op de 14e van de laatste maand van het lopende kwartaal. Uw nieuwe kilometerbundel gaat dan in vanaf het volgende kwartaal. U kunt dit één keer per kwartaal kosteloos doen. Het is dus aan u hoe u de kilometers verdeelt over de looptijd van uw contract. Dat noemen wij nog eens flexibiliteit!

Ga naar kilometerbundel aanpassen