Het leasecontract

Lees hier alles wat je moet weten over het Private Lease contract van Justlease

Meest gestelde vragen

Wanneer en hoe vindt de kilometerafrekening plaats?

Bij Private Lease sluit je een kilometerbundel per maand af. Dit is het aantal kilometers dat je per maand denkt te gaan rijden. Het aantal kilometers in deze bundel kun je vrij rijden. Je betaalt voor deze kilometers in het maandelijkse leasetarief. Rijd je meer kilometers dan vooraf ingeschat? Dan betaal je een meerprijs per kilometer die buiten de bundel valt. Deze extra kilometers worden eenmaal per jaar verrekend.

Kilometerafrekening één keer per jaar
Elke 12 maanden tellen wij de ingekochte kilometerbundels in de voorgaande periode bij elkaar op. Wij vergelijken dit aantal met het aantal daadwerkelijk aantal gereden kilometers in deze periode. De eventueel meer gereden kilometers rekenen wij met je af. Dit doen wij voor het eerst 12 maanden na aflevering van de auto.

Ben je bij een volgend afrekenmoment toch binnen het totaalaantal ingekochte kilometers gebleven? Dan krijg je een eventuele eerdere afrekening weer van ons terug. Zo betaal je nooit teveel en is het aan jou hoe je de kilometers over het contract verdeelt.

Kilometerbundel aanpassen? 
Het kan voorkomen dat je in werkelijkheid toch meer of minder kilometers rijdt dan vooraf ingeschat. Daarom kun je bij ons eenvoudig de kilometerbundel aanpassen. Je doet dit uiterlijk op de 14e van de laatste maand van het lopende kwartaal. De nieuwe kilometerbundel gaat dan in vanaf het volgende kwartaal. Je kunt dit één keer per kwartaal kosteloos doen. Het is dus aan jou hoe je de kilometers verdeelt over de looptijd van het contract. Dat noemen wij nog eens flexibiliteit!

Ga naar kilometerbundel aanpassen