Onderhoud

Meest gestelde vragen

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?

Vervangend vervoer in Nederland en in het buitenland is bij Justlease standaard onderdeel van het leasepakket. Je hoeft dit niet apart te regelen. Het is immers al vervelend genoeg dat je vervangend vervoer nodig hebt. Je kunt gebruikmaken van vervangend vervoer in het geval van schade of onderhoud.

Eigen risico van 24 uur
Ons vervangend vervoer heeft een eigen risico van 24 uur. Dat betekent dat bij een reparatie die bijvoorbeeld 48 uur duurt, je de eerste 24 uur zelf betaalt. Na 24 uur worden de kosten door ons vergoed.

Geen eigen risico met ‘Direct Vervangend Vervoer’
Heb je voor de optie ‘Direct Vervangend Vervoer’ gekozen? Dan betaal je geen extra kosten voor het vervangend vervoer. Ook niet de eerste 24 uur. Een uitstekende keuze als je onverwachte kosten voor vervangend vervoer wil voorkomen. Je kunt deze optie ook nog kiezen tijdens het lopende contract. Je betaalt dan een iets hogere leaseprijs per maand, maar komt niet meer voor onverwachte kosten te staan voor vervangend vervoer.

Vervangend vervoer in het buitenland
Pechhulp buitenland is standaard onderdeel van jouw contract. Je kunt dus bij schade of onderhoud in het buitenland gebruikmaken van vervangend vervoer. Bij deze optie zijn ook de aanvullende kosten gedekt, zoals het terughalen van de auto naar Nederland. Op je groene kaart zie je in welke landen je auto verzekerd is en je recht hebt op pechhulp.