Onderhoud

Meest gestelde vragen

Wanneer is mijn leaseauto toe aan een onderhoudsbeurt?

Het verschilt per auto wanneer deze toe is aan een onderhoudsbeurt. Je vindt de termijnen voor een onderhoudsbeurt in het instructieboekje van je auto. Uiteraard houden wij het ook voor jou in de gaten. Daarom neemt onze servicepartner Profile Car & Tyreservice telefonisch contact met je op zodra het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Meestal doen zij dit zo’n 2.000 kilometer voordat je auto aan een onderhoudsbeurt toe is. Je kunt dan direct aan de telefoon een afspraak maken voor een dag dat het jou uitkomt.

Auto wordt opgehaald en teruggebracht
Je kunt zelf aangeven waar je de auto wil laten ophalen en terugbrengen. Dat kan bij jou thuis zijn, maar ook op je werk. Je auto wordt dan op de afgesproken tijd en locatie opgehaald.

Vervangend vervoer
Vervangend vervoer in Nederland is standaard onderdeel van je leasepakket. Je krijgt dus vervangend vervoer in het geval van schade of onderhoud.

Ons vervangend vervoer heeft een eigen risico van 24 uur. Dat betekent dat bij een reparatie die bijvoorbeeld 48 uur duurt, je de eerste 24 uur zelf betaalt. Na 24 uur worden de kosten door ons vergoed.

Geen eigen risico bij ‘Direct Vervangend Vervoer’
Heb je de optie ‘Direct Vervangend Vervoer’ genomen? Dan betaal je geen extra kosten voor het vervangend vervoer. Ook niet de eerste 24 uur. Een uitstekende keuze om onvoorziene kosten te voorkomen. Je kunt deze optie ook nog kiezen tijdens het lopende contract. Je betaalt dan een iets hogere leaseprijs per maand, maar komt niet meer voor onverwachte kosten te staan voor vervangend vervoer.

Klein onderhoud doe je zelf
Naast de grote onderhoudsbeurten, verwachten wij dat je zelf klein onderhoud uitvoert aan de auto. Het gaat hier om kleine onderhoudszaken zoals het controleren en bijvullen van de motorolie, ruitensproeier- of koelvloeistof. Wij verwachten ook dat je zelf de banden controleert en op de juiste spanning houdt.

Hoe en hoe vaak je deze zaken het beste doet, lees je in het instructieboekje van de auto.