Schade

Lees hier alles wat je moet weten over schade

Meest gestelde vragen

Welke schades vallen onder het eigen risico?

Je betaalt eigen risico per losstaande schade. Dus per keer dat je een schade meldt. Op je leasecontract lees je het eigen risico dat op jou van toepassing is.

Schade lager of hoger dan eigen risico?
Het kan zijn dat de schade lager is dan je eigen risico. In dit geval betaal je natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

Is de schade hoger dan je eigen risico? Dan betaal je het volledige bedrag aan eigen risico.

Schade deels te verhalen
Soms kan de verzekeraar maar een deel van de schade verhalen op de tegenpartij. Stel dat de verzekeraar maar de helft van de schade kan verhalen op de tegenpartij, dan betaal je ook maar de helft van het eigen risico.

Niet verhaalbare schade
Een niet verhaalbare schade is een schade waarbij de tegenpartij niet aansprakelijk is, of waar de tegenpartij niet bekend is. Je eigen risico is dan van toepassing.

Schuldige nog niet duidelijk
Het kan natuurlijk zijn dat de schuldige van je schade niet direct is aan te wijzen. In dit geval brengen wij het eigen risico pas in rekening wanneer de verzekeraar heeft bepaald wie de schuldige partij is.

Goed om te weten: lever je de auto in en is de schade nog niet afgehandeld? Dan brengen wij je wel het eigen risico in rekening. Uiteraard ontvang je dit weer terug zodra de schade alsnog is verhaald op de tegenpartij.

Wil je het eigen risico verlagen of afkopen?
Voor een klein bedrag per maand verlaag je je eigen risico of koop je je eigen risico volledig af. Je doet dit eenvoudig via MijnJustlease. Je ziet hier ook hoeveel het verlagen of het afkopen van je eigen risico kost voor jouw merk en model auto.

In onderstaande video leggen we uit hoe je omgaat met schade aan je leaseauto.