Voorwaarden

Alle informatie die bij de voorwaarden van een Private Lease auto horen.

Meest gestelde vragen

Wat is een BKR-registratie en word ik ook geregistreerd?

Als je ergens een lening of krediet afsluit, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort BKR. Je hebt dan een BKR-registratie. Zo ontstaat een overzicht van alle leningen die je hebt afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden die bij deze registratie horen, worden vastgelegd. Het BKR kan particulieren op deze manier beschermen tegen te veel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes.

Registratie van je leasecontract hoeft absoluut niet nadelig te zijn. Wanneer je netjes het afgesproken maandbedrag voldoet, zien andere of toekomstige kredietverstrekkers dat je een trouwe betaler bent. Wel kan deze registratie mogelijk invloed hebben op andere financieringsaanvragen, zoals een hypotheek.

Controle van kredietwaardigheid
Als leasebedrijf dragen wij het risico van de betalingen voor de auto. We willen dus graag zekerheid dat klanten de betalingen aan ons kunnen blijven voldoen. We laten daarom je kredietwaardigheid controleren door EDR Credit Services.

Registratie bij Stichting BKR
Als je bij ons een private lease contract aangaat, wordt dit geregistreerd bij Stichting BKR onder de code OA (Operational Autolease). Private lease bestaat uit twee componenten: een financiële- en een service component (voor belasting, onderhoud, reparatie en verzekeringen). Uitsluitend de financiële component wordt geregistreerd in CKI. Er geldt altijd een vaste afslag van 35% voor servicekosten. Het geregistreerde bedrag bedraagt 65% van de totaalsom. Hier volgt een voorbeeldberekening:

Je betaalt gedurende 36 maanden € 300,- per maand voor je private lease auto. De waarde van het leasecontract bedraagt in totaal € 10.800,-. Van dit bedrag wordt 65%, ofwel € 7020,-, geregistreerd.

Private lease zonder BKR registratie wordt ook aangeboden in de markt. Wij raden je aan alle voorwaarden goed door te nemen. Het kan helpen te checken of jouw leasemaatschappij is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk helpt je bij het maken in uw keuze voor de juiste maatschappij.

Registratie van je leasecontract bij Stichting BKR hoeft niet nadelig te zijn. Wanneer je je financiële verplichting elke maand nakomt, worden er geen achterstanden geregistreerd. Toekomstige kredietverstrekkers kunnen hieruit de conclusie trekken dat je prima in staat bent met je financiële verantwoordelijkheden om te gaan.