Voorwaarden

Alle informatie die bij de voorwaarden van een Private Lease auto horen.

Meest gestelde vragen

Welke toetsing vindt er voor de bestelling plaats?

Voordat wij een bestelling definitief maken, controleren wij eerst een aantal zaken. We vragen onder andere om een kopie van een loonstrook, een bankafschrift en je rijbewijs. Deze informatie gebruiken we om het financiële risico in te schatten. Voor deze controle maken we gebruik van de diensten van EDR Credit Services.

Zo kijken we bijvoorbeeld naar je woonplaats, woonsituatie, en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Na deze controle en die van onze financiële afdeling bepalen wij of je een auto bij ons kunt leasen.

Goed om te weten: 
EDR Credit Services is niet dezelfde instantie als het BKR. EDR verzamelt informatie over kredietrisico’s en controleert alleen jouw gegevens.

Bescherming tegen (te) hoge financiële lasten
Conform de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease, worden nieuw afgesloten contracten (na 1 februari 2018) geregistreerd bij het BKR. Het BKR en Justlease beschermen consumenten hierbij tegen teveel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes. Wel zo verantwoord!

Registratie van het leasecontract hoeft absoluut niet nadelig te zijn. Wanneer je netjes het afgesproken maandbedrag voldoet, zien andere of toekomstige kredietverstrekkers dat je een trouwe betaler bent. Wel kan deze registratie mogelijk invloed hebben op andere financiering aanvragen, zoals een hypotheek.

In onderstaande video leggen we uit wat een BKR-registratie precies is.