Voorwaarden

Alle informatie die bij de voorwaarden van een Private Lease auto horen.

Meest gestelde vragen

Welke toetsing vindt er voor de bestelling plaats?

Voordat wij uw bestelling definitief maken, controleren wij eerst een aantal zaken. Wij vragen u onder andere om een kopie loonstrook, bankafschrift en rijbewijs. Deze informatie gebruiken we om het financiële risico in te schatten. Voor deze controle maken we gebruik van de diensten van EDR Credit Services.

Zo kijken wij bijvoorbeeld naar uw woonplaats, woonsituatie, en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Na deze controle en die van onze financiële afdeling bepalen wij of u een auto bij ons kunt leasen.

Goed om te weten: 
EDR Credit Services is niet dezelfde instantie als het BKR. EDR verzamelt informatie over kredietrisico’s en controleert alleen uw gegevens.

Bescherming tegen (te) hoge financiële lasten
Conform de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease, worden nieuw afgesloten contracten (na 1 februari 2018) geregistreerd bij het BKR. Het BKR en Justlease beschermen consumenten hierbij tegen teveel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes. Wel zo verantwoord!

Registratie van het leasecontract hoeft absoluut niet nadelig te zijn. Wanneer u netjes het afgesproken maandbedrag voldoet, zien andere of toekomstige kredietverstrekkers dat u een trouwe betaler bent. Wel kan deze registratie mogelijk invloed hebben op andere financiering aanvragen, zoals een hypotheek.