Even voorstellen… Robin Bonarius, Team Coach Sales

Geplaatst op: 26/04/2018

 

Als Justlease rijder heb je zijn naam ongetwijfeld wel eens onderaan een e-mail voorbij zien komen. Robin Bonarius is Team Coach Sales en houdt zich daarom veel bezig met (nieuwe) klanten en het continu motiveren en uitdagen van zijn salesteam. Robin werkt al bijna 6 jaar bij Justlease en is in zijn rol verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van de sales afdeling binnen Justlease.

Robin is één van de grondleggers van Justlease en woont samen met zijn vrouw en kinderen in De Meern. Hij is echt een familieman en heeft een zoontje van 4 jaar en een dochtertje van 1 jaar. Robin is zelf ook Justlease klant en weet dus als geen ander waar onze (toekomstige) klanten mee te maken krijgen. Hij is scherp op verbeteringen, maar vindt het ook belangrijk dat je je kernwaarden, zowel als mens als organisatie, niet uit het oog verliest. Fun fact: zijn favoriete Justlease lunch schept hij bij de saladebar.

Robin is dan een taakgerichte Team Coach die zijn doelstellingen niet uit het oog verliest, zowel als coach voor zijn Justlease medewerkers op de vloer, als voor de klant. “Ik krijg energie van het behalen van doelstellingen”, vertelt Robin. Met een lach vervolgt hij: “Stiekem denk ik dat resultaatgerichtheid mijn grootste deugd is”.

Zijn teamleden ervaren dat ook. Robin is een drukbezette man en beweegt zich veel in alle lagen van de organisatie. Ouderwetse hiërarchie is er niet. Zijn teamleden zijn net zo gelijkwaardig als hijzelf en dat vinden de medewerkers op de vloer één van de grootste pluspunten aan het werken met Robin. Hij daagt je uit zelfredzaam te zijn en motiveert je om zelfstandig je paden te bewandelen. Dat is niet alleen leerzaam, maar getuigt van veel vertrouwen.

Wat maakt hem al zo lang loyaal aan Justlease, zowel als klant als medewerker? “Het ondernemerschap waar je binnen de organisatie de ruimte voor krijgt is mooi. Geen brug is te ver en iedereen is gelijk”, vertelt Robin bezield. “Daar word ik na al die jaren nog steeds heel blij en enthousiast van!”.

 

Welkom Justlease België!

Geplaatst op: 23/04/2018

 

Sinds enkele weken bedient Justlease ook onze zuiderburen in het land van de Vlaamse frieten en de Rode Duivels. Justlease België is officieel van start! Justlease België is de eerste internationale vestiging voor ons bedrijf.

 

Onze Nederlandse collega Karel Vaal heeft zich een aantal weken in België gevestigd om de fijne kneepjes van het Justlease vak over te dragen en inmiddels zijn hij en zijn Belgische team volledig klaar om de Belgische markt te bedienen. De eerste Belgische klanten zijn een feit en we zijn dan ook erg fier op het Belgische team over de grens.

 

Net zoals Justlease.nl is er een schitterende Belgische website: www.justlease.be. Wees vrij om die te ontdekken en naar hartenlust te delen met Belgische kameraden.

 

Bij de start van zo’n nieuw Justlease initiatief hoort natuurlijk ook een mooie campagne om de Belgen met Justlease te laten kennismaken. In samenwerking met de grote supermarktketen Carrefour biedt Justlease België twee fantastische Nissan auto’s aan. De klaargestoomde medewerkers zijn samen met de Nissan MICRA en Nissan QASHQAI in de hypermarché Carrefour-winkels te vinden om klanten met raad en daad bij te staan bij het maken van hun keuze.

 

Zo maakt Justlease zich bekend en befaamd in België.

 

Wij zijn trots de eerste Justlease vestiging over de grens te hebben geopend en onze medewerkers in België zijn trots deel uit te maken van dit bère plezante bedrijf.

 

 

 

 

Op vakantie met je auto? Onze tips!

Geplaatst op: 23/04/2018

 

Voor veel kinderen in Nederland is de meivakantie gestart. Ga je zelf nog met de auto weg? Dan delen we wat handige tips voor over de grens. Bij Justlease vinden we het namelijk belangrijk dat je goed voorbereid met jouw auto op vakantie gaat, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie én je auto!

Voorbereiding
Controleer voorafgaand aan je reis in ieder geval de volgende zaken:

 • Motorolie: Het olieverbruik kan bij lange ritten hoger zijn dan normaal. Controleer je oliepeil bij voorkeur met een koude motor en zorg dat de auto vlak staat.
 • Koelvloeistof: Neem een extra fles olie en koelvloeistof mee, zodat je deze onderweg kunt bijvullen indien nodig.
 • Bandenspanning: De bandenspanning moet bij zware belasting circa 10% hoger zijn dan normaal. Vergeet ook niet om de bandenspanning van het reservewiel te checken!
 • Kentekenbewijs: Je bent verplicht om je kentekenkaart bij je te hebben.
 • Groene kaart: Controleer of je in het bezit bent van een geldige groene kaart. Deze is bij aflevering van jouw auto bijgevoegd in de berijdersmap. De auto is
  alleen verzekerd in de landen die op de groene kaart vermeld staan. Als je langer dan acht weken met je auto in het buitenland verblijft, bel naar ons centrale nummer +31 (0)30 850 1500 om te voorkomen dat de dekking van de verzekering niet voldoet.
 • Reisverzekering: Het blijkt dat bestuurders vaak geen reisverzekering hebben afgesloten, waardoor zij bepaalde kosten zelf moeten dragen.

Regelgeving
Wetenswaardigheden voor als je met de auto het buitenland gaat verkennen:

 • Bekeuringen: Als je een bekeuring krijgt in het buitenland en je wordt niet staande gehouden, dan kan deze in Nederland door het Centraal Justitieel Incasso Bureau worden geïnd door het delen van kentekengegevens. Tip: heel veel bekeuringen komen tegenwoordig uit Frankrijk.
 • Verlichting: Overdag met licht aan rijden is in veel Europese landen verplicht.
 • Vignet: Op Zwitserse en Oostenrijkse snelwegen is het verplicht om een ‘autobahnvignet’ te hebben. Het vignet is verkrijgbaar via de ANWB of bij de snelweggrensovergang. Ook in Bulgarije, Hongarije, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië zijn vignetten verplicht. Deze zijn alleen in het land zelf verkrijgbaar.
 • Zicht: Als je contactlenzen draagt, houd er rekening mee dat in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland het bezit van een reservebril in de auto verplicht is.
 • Kinderen: De Europese Richtlijn zegt dat kinderen kleiner dan 1,50 meter vervoerd moeten worden in een (EU-) goedgekeurd en passend kinderbeveiligingsmiddel.
 • Flitspalen: Onder andere in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland is het niet toegestaan om navigatiesystemen met waarschuwing voor flitspalen te gebruiken. Boetes kunnen zeer hoog zijn.
 • Milieusticker: In Duitsland heeft in grote steden een milieusticker nodig. Deze is online aan te vragen en te koop in de ANWB-winkel.

Alles geregeld? Dan is het tijd om te gaan genieten van je welverdiende vakantie!

Wij wensen je een fijne en veilige vakantie!

Even voorstellen… Ferry Kobus, Senior Developer bij Justlease

Geplaatst op: 27/03/2018

 

Bij Justlease werken 120 betrokken medewerkers. Maar wie zijn dat precies? In deze rubriek stellen we ons voor. Justleaser Ferry Kobus is senior developer en team coach development en houdt zich daarom onder andere veel bezig met de Justlease website. Developers, dat zijn toch nerds die de hele dag programmeren? Dat is een veelgehoord cliché, maar developers bij Justlease houden zich met veel meer bezig.

Wie is Ferry?
Ferry is 33 jaar en heeft een passie voor het schrijven van herbruikbare code. Dingen twee keer moeten doen is niet zijn stijl, dus automatiseert hij saaie taken met bash-scripts of terminal tweaks. Hij woont samen met zijn vriendin (ook een Justleaser) in Arnhem met twee huisdieren: een kat en een hond. Natuurlijk heeft Ferry een voorliefde voor auto’s en gamen op de PS4. Maar ook lekker buiten wandelen met zijn hond doet hij graag. Die hond heeft bovendien een eigen Instagram-account op instagram.com/lepiraat.

Hoewel hij ooit gestart is als backend developer, wisselt hij inmiddels van front- naar backend en weer terug. Hij heeft 10 jaar ervaring als developer voor uiteenlopende organisaties en werkt nu bijna 2 jaar voor Justlease in zijn rol als senior developer en team coach development. Vrienden beschrijven Ferry als een man met een plan, of beter nog: een man met veel plannen.

Overgang naar de nieuwe Justlease website
Ferry houdt zich momenteel veel bezig met het herbouwen van de huidige Justlease website. De oude website is gemaakt met een WordPress-thema, maar gaat op de nieuwe site naar een React-applicatie, welke wordt aangestuurd door een headless CMS API.  Als fan van devops probeert hij alle handmatige acties te elimineren, zodat het team deze niet hoeft uit te voeren.

Dev café
Om voor de organisatie inzichtelijk te maken welke stappen er bij development worden gemaakt, is er tweewekelijks een developers café op donderdagmiddag. Tijdens het dev café presenteren de verschillende developers binnen Justlease de projecten die zijn opgeleverd, maar er worden ook interessante en leuke ontwikkelingen vanuit hun persoonlijke expertise en interesse gedeeld.

Justlease developers bij Frontend United in Utrecht
Omdat er bij Justlease hele toffe dingen gebeuren op het gebied van development, dragen we bij aan Frontend United in Kinepolis te Utrecht. Frontend United is een non-profit, developers community bijeenkomst. Dit unieke event, voor en door developers, vindt plaats van 31 mei tot en met 2 juni. De Justlease developers organiseren iets moois op één van deze dagen én onze eigen senior developer Ferry houdt een talk over de technische uitdagingen en oplossingen binnen Justlease development.

Justlease is een online speler in de automotive markt en een goede, online club kan simpelweg niet zonder knappe en slimme developers.
Zoals Bill Gates ooit zei: “Be nice to nerds. You may end up working for them”.

Kleine wasjes, grote wasjes: zo wordt autowassen (met de hand) leuk!

Geplaatst op: 27/03/2018


De zon laat zich voorzichtig aan steeds vaker zien en veel mensen wagen zich dan ook aan de grote voorjaarsschoonmaak. De lente is er, afgelopen weekend werd de klok verzet en langzaam aan komen we uit onze winterslaap. Een traditioneel onderdeel van dit jaargetijde is natuurlijk de voorjaarsschoonmaak. Het hele huis wordt gepoetst, maar vergeet ook je auto niet!

Daarom deelt Justlease een handig stappenplan en is autowassen niet alleen leuk, maar kun je straks met een prachtig schone auto weer genieten van ritjes in de lentezon!

Voor sommigen is het wassen van je auto met de hand pure ontspan­ning, voor de ander een verplicht ritueel. Maar wat je er ook van vindt, je auto wassen hoort erbij. Zeker na de winterperiode, waarin je auto flink te grazen is genomen door de sneeuw en bijbehorende strooimiddelen.

Kortom: tijd om je auto te ontdoen van zijn winterlaagje en fris en fruitig te maken voor de lente.

De beste methode om je auto met de hand te wassen is de twee-emmer-methode. Laat de spons achterwege, maar gebruik liever een washandschoen.

Benodigdheden:

1. Twee grote emmers
2. Een washandschoen
3. Goede autoshampoo (géén allesreiniger of afwasmiddel!)
4. Een tweede washandschoen of zachte borstel (voor de velgen)
5. Een speciale velgenreiniger
6. Een droogdoek

We raden aan om je auto eerst af te spoelen. Gebruik hiervoor de tuinslang of, als je deze hebt, een hogedrukspuit. Begin bovenop je auto en spuit deze van boven naar beneden grondig schoon om het oppervlakkige vuil los te weken.

Vervolgens vul je de twee emmers. De eerste emmer vul je met de speciale autoshampoo en warm water. Geen kokend heet water, dat is schadelijk voor de lak van je auto! Handwarm water of iets warmer dan handwarm werkt het best. De tweede emmer vul je met alleen handwarm water, want deze emmer gebruik je om je washandschoen tussendoor in te spoelen.

Misschien heb je geen speciale autoshampoo, maar gebruik absoluut geen allesreiniger of afwasmiddel! Onder de douche gebruik je ook speciale shampoo voor je haar en met je auto is dit niet anders. Gebruik autoshampoo die speciaal is bedoeld voor auto’s en doseer deze volgens de gebruiksaanwijzing.

Hoewel het aantrekkelijk lijkt en je in films vaak ziet dat auto’s in de volle zon worden gewassen (met name door schaars geklede dames ;-), raden wij dit af. Je kunt je auto beter op een beschut plekje in de schaduw stallen voor de wasbeurt, zo voorkom je dat de autoshampoo te rap opdroogt, met alle gevolgen van dien.

Ben je van plan je oude, vertrouwde gele spons te gebruiken? Niet doen! Deze sponzen houden makkelijk vuil en kleine steentjes of gruis vast, waardoor je tijdens het wassen krassen op je auto veroorzaakt. Dat moeten we niet hebben! Het is daarom beter om een washandschoen van microvezel te gebruiken. Deze zijn veel zachter voor je auto en in de vezels kan geen vuil blijven hangen.

Je begint, net als met het afspoelen, bovenop de auto en werkt langzaam naar beneden toe. Je begint met de liggende delen van het dak, vervolgens ga je naar de motorkap en pak daarna de kofferbak mee. Dan ga je verder met de ramen en deuren, de voorbumper, de achterbumper en als laatst was je de wielkasten.

Als je de hele auto hebt gewassen, spoel je de auto goed af met schoon water tot je geen shampooresten meer ziet. Je kunt dat doet met een schone emmer met water of de tuinslang.

Je bent er bijna, want je auto gewoonweg laten opdrogen is zonde van je werk. Omdat ons kraanwater kalk bevat, raden we aan om je auto droog te wrijven met een zemen lap of speciale water blade. Zo voorkom je dat er door het drogen kleine, witte plekjes ontstaan.

Klaar is Kees! In principe is je auto nu volledig schoon en klaar om op pad te gaan in het lentezonnetje. Maar als je je toch bezig bent, kun je het beter helemaal afmaken door je auto nog even in de wax te zetten. Dat kost je hooguit 5 minuten, dat beloven we!

Gebruik hiervoor een speciale auto spray wax. Een spray wax geeft een goede bescherming en is supersnel en makkelijk te verwerken. Je sprayt de wax op de auto, wrijft deze op en klaar! Zo blinkt je auto als een zonnetje en zal toekomstig vuil minder makkelijk hechten. En dat scheelt weer bij de volgende wasbeurt!

En? Heb je er al zin in? Zet dan onderstaande video op play en aan de slag! 🙂

Plan je onderhoud in via de Justlease app

Geplaatst op: 27/03/2018


JustApp, onze eigen Justlease app, is een handige tool waarmee je eenvoudig toegang hebt tot je eigen dashboard voor je Private Lease auto abonnement. Je kunt altijd en overal je kilometerverbruik en facturen inzien, je kilometerbundel wijzigen of schade melden. En sinds kort kun je in onze app ook een verzoek doen tot het inplannen van een onderhoudsbeurt. Dat is handig! 

Onderhoud aanvragen:
Samen met onze partners monitort Justlease de in te plannen onderhoudsbeurten voor jou. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen. Het kan echter zijn dat jouw auto al eerder een onderhoudsbeurt nodig heeft. In dat geval maakt Justlease het mogelijk om in de mobiele app of via mijn.justlease.nl onderhoud aan te vragen.

Weet je zeker dat jouw auto aan een onderhoudsbeurt toe is, maar hebben wij je (nog) niet benaderd? Klik in de mobiele app dan op de knop ‘Schade en Onderhoud’ en meld je aan voor een onderhoudsbeurt. Onze partner zal vervolgens binnen 2 werkdagen contact met je opnemen. Dat is slim geregeld!

Schade melden:
Het is altijd vervelend als je schade hebt. Wij helpen je daarom graag dit zo snel mogelijk op te lossen. De bestuurder kan de schade direct bij ons melden*. Het is wel belangrijk dat wanneer de auto op jouw naam staat, je de schade binnen 48 uur na het ontstaan en constateren meldt bij Justlease. Pas nadat de schade is gemeld bij Justlease, maak je een afspraak voor het herstellen van de schade.

Je kunt de schade eenvoudig melden via de Justlease app of mijn.justlease.nl.  Betreft het een eenzijdige schademelding waarbij geen andere partij betrokken is? Dan hebben we de volgende gegevens in ieder geval nodig:

 • Datum en tijdstip van het incident;
 • Locatie van waar de schade is ontstaan;
 • Een korte omschrijving van het incident;
 • Minstens twee goed zichtbare foto’s.

Nadat je het incident hebt doorgegeven, neemt Justlease binnen 2 werkdagen contact met je op om de afhandeling van de melding met je door te nemen.

*Betreft het een incident waarbij meerdere partijen zijn betrokken? Dan kun je een schadeformulier invullen en mailen naar schade@justlease.nl. Justlease neemt vervolgens binnen 2 werkdagen contact met je op.

Justlease klantpanel: samen onderweg

Geplaatst op: 27/03/2018


Inmiddels rijden er ruim 10.000 automobilisten in een Justlease auto. Daar ben jij er één van. We groeien hard en willen het onderweg steeds beter doen. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Ben jij een bewuste leaserijder? Heb jij een mening over onze dienstverlening? En bruis jij van de ideeën over hoe we deze nóg beter kunnen maken? Deel die met ons in het Justlease klantpanel.

Waarom een klantpanel?
Jij bent als Justlease rijder bij uitstek geschikt om te delen wat je goed vindt, maar ook wat beter kan. Waar ben je tevreden over, wat ontbreekt er en hoe kunnen we je (nog) beter op weg helpen. Uiteraard realiseren wij ons dat jouw tijd waardevol is. Daarom beperken wij onze vragenlijsten tot één onderwerp per keer en ontvang je deze maximaal zes keer per jaar.

Hoe werkt het Justlease klantpanel:

 • Zes keer per jaar ontvang je een vragenlijst;
 • Jouw gegevens worden alleen intern gebruikt voor de verbetering van onze organisatie en niet voor verkoopdoeleinden;
 • Je bent bereid eventueel een telefonische toelichting te geven;
 • In de toekomst nodigen we ons klantpanel uit voor inspiratiesessies;
 • Uiteraard koppelen we binnen ons klantpanel terug welke ideeën en verbeteringen zullen worden doorgevoerd;
 • Geen tijd of zin meer? Je kunt je altijd weer uitschrijven.

Dankzij jouw input kunnen wij elke dag beter worden. Ga je samen met ons op weg naar een (nog) beter Justlease? Je bent van harte uitgenodigd!

Meld je snel aan via mijn.justlease.nl. Klik op ‘Mijn Account’ en vervolgens rechts bovenaan op de drie puntjes. Klik op ‘Mijn Instellingen’ en schuif het balkje bij ‘Klantpanel’ naar rechts.

Bedankt voor je gouden vertrouwen

Geplaatst op: 23/02/2018

 

Ireen heeft ‘m, maar stiekem is de medaille natuurlijk van ons allemaal. Ireen Wüst pakte goud op de 1500 meter in Pyeongchang. Justlease was als sponsor in het Zuid-Koreaanse stadion getuige van het behalen van de gouden medaille van Ireen Wüst. Een unieke kans, die we mede dankzij onze Justlease rijders hebben weten te realiseren. Dankzij het vertrouwen van jullie – onze rijders – en ons gezamenlijke geloof in Justlease hebben we Olympisch goud.

Hoe mooi en krachtig is het om als organisatie te kunnen zeggen dat je direct hebt bijgedragen aan Olympisch goud? Een stuk eremetaal waar miljoenen mensen deelgenoot van zijn geweest. Dankzij de vlogs van onze collega Bas Bosman hebben we de kijkers thuis in Nederland kunnen laten meegenieten van onze avonturen op de Spelen.

Justlease (en Terberg Leasing) is een gouden organisatie. Daar waar multinationals afhaakten of niet durfden, stapten wij in. Inmiddels is het tweeënhalf jaar laten en vieren wij feest. Een bijzonder, gouden feest.

Justlease wil iedereen bedanken voor het ondersteunen van deze missie. We hebben met elkaar geschiedenis geschreven. Wij zijn ongelofelijk trots op deze prestatie. Maar niet alleen op deze prestatie. We zijn ook trots op onze ruim 10.000 rijders die – net als Ireen – voor Justlease hebben gekozen.

Onze klanten zijn onze trouwste supporters. Jullie zijn degenen die het mogelijk hebben gemaakt om dit te kunnen doen, dus deze medaille is ook absoluut jullie verdienste.

Bedankt voor je gouden vertrouwen! 

 

10x winterse tips bij vrieskou!

Geplaatst op: 23/02/2018


Het wordt de aankomende week steenkoud, want het gaat goed vriezen
. Vanuit Siberië komt er koude lucht onze kant op die voor nachtelijke temperaturen tot wel -10 graden kan zorgen. De nieuwe werkweek begint dus letterlijk ijskoud. Daarom geeft Justlease 10x winterse tips om je auto bij ijzige kou probleemloos te starten en veilig op weg te gaan, hoe koud het ook wordt.

 1. Je motor warm laten draaien terwijl je ijs krabt? Fabel!
  Dit is één van de grootste fabeltjes in de winter. Maar wat kun je dan wel doen? Direct wegrijden nadat je de auto start. Bij een koude motor is het benzineverbruik en de schadelijke uitstoot namelijk zeer hoog. Dus als jij naast een draaiende motor je auto staat te krabben, adem je al die schadelijke stoffen in. De motor is bij vriestemperaturen gemiddeld na circa 5 kilometer warm en bereikt dan pas zijn normale prestaties en verbruik. Van stilstaand warmdraaien verslijt de motor bovendien nog sneller ook. Niet doen dus.
 2. Gebruik folie op je voorruit of een anti ijsdeken
  Dit hulpmiddel kennen we allemaal. Een hoes die je volledig over je auto trekt of een stuk folie over je voorruit. Dit voorkomt dat er ijs op je ruiten kan ontstaan. ’s Ochtends trek je simpelweg de hoes eraf en karren maar!
 3. Raar maar waar: gebruik een aardappel!
  Heb je geen autodeken of folie maar wel piepers in huis? Wrijf de autoruit aan de buitenkant dan in met een doormidden gesneden aardappel. Aan de binnenkant kun je tegen dampaanslag de ruit eventueel inwrijven met een beetje shampoo.

  Heb je een auto met airco? Zet de airconditioning dan zo’n 2 kilometer voor je eindbestemming uit. De lucht die uit de airco geblazen wordt, bevat vocht en door de airco op tijd uit te zetten, voorkom je dat bij het koude opstarten de vochtige lucht op je ijskoude ruit blaast, met alle gevolgen van dien.

 4. Doe geen lange startpoging
  Wel doen: als de motor niet start, kun je beter een paar korte startpogingen doen dan een lange poging. De batterij is in de winter één van de gevoeligste onderdelen van de auto en als de batterij te zwaar belast wordt, zal ‘ie het begeven.
 5. Warm parkeren
  Parkeer je auto op een warme plek, bij voorkeur dicht bij huizen, winkels of een boom. Zo is je auto minder vatbaar voor de vorst. Als je kunt kiezen tussen een plekje op een parkeerplaats, kies dan niet voor een plek op de hoek, maar beschut tussen andere auto’s in.

  Trouwens, zet je auto niét op de handrem als de temperaturen tot onder het nulpunt dalen. Bij vorst kan je handrem bevriezen en dan krijg je de auto niet meer van de rem af.

  Zet je auto na het parkeren overigens wel in de eerste versnelling, zo voorkom je dat hij onbedoeld zonder jou op pad gaat. Auto’s met een elektrische parkeerrem hebben overigens geen last van dit euvel. Rij je een automaat? Dan zet je de auto in de P en ook niet op de handrem.

 6. Ruitenwissers zijn geen ijswissers en krabben voor gevorderden
  Gebruik je ruitenwissers alleen bij regen en niet om ijs te wissen: dit vernielt niet alleen je ruitenwissers, maar zorgt ook voor een vieze rotzooi op de ruiten, waardoor je zicht vermindert. Als je onverhoopt toch moet krabben, koop dan trouwens een krabber waar al een handschoen aan vastzit. Zo blijven je handen tenminste lekker warm! Let bij het krabben wel op dat je geen krassen veroorzaakt. Een brede krabber is beter dan een smalle krabber. En als je krabt in combinatie met speciale ontdooispray, is het helemaal een fluitje van een cent!
 1. Giet NOOIT warm water op bevroren ruiten
  Werkt alleen in tekenfilms. De realiteit is waarschijnlijk dat je autoruit barst door het grote verschil in temperatuur en het water naderhand nog opvriest ook. Een absolute afrader dus.
 2. Rij met winterbanden
  Winterbanden zijn met dit weer zeker aan te raden. Je hebt beter grip op de weg en je remweg is korter. Justlease biedt all season banden: een zomer- en winterband in één. Een band voor elk seizoen en alle weersomstandigheden. Met all season banden hoef je geen banden meer te wisselen in het voor- en najaar.Wist je bovendien dat onze all season banden zijn goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn? Zo kun je met een veilig gevoel de weg op én heb je geen gedoe meer met wisselen. Overweeg je om te kiezen voor all season banden? Neem voor meer informatie over de all season banden en kosten, contact op met Justlease via T. 030 – 850 1500.
 3. Hou je auto schoon
  Er wordt gestrooid en je kunt je voorstellen dat dit spul niet al te best is voor je auto. Strooizout tast je lak, de carrosserie en je banden aan. Regelmatig naar de wasstraat of zelf met een emmer in de weer (zeker nadat er gestrooid is) gaat slijtage tegen.
 4. Stop een flesje antivries in je zak of tas
  Je hebt kleine flesjes antivriesspray, welke je makkelijk in je winterjas of handtas kunt stoppen. Zo heb je altijd een oplossing bij de hand als je slot bevroren is.  

Laat die winter maar komen! En wat ook heerlijk is bij de kou, is een grote mok warme chocolademelk (met slagroom!) als je op plek van bestemming bent en de deur niet meer uit hoeft. Genieten!

 

 

 

Even voorstellen… Bas Bosman, Brand Owner Justlease

Geplaatst op: 23/02/2018

 

Van ondernemer naar ondernemer
Sinds twee jaar ben ik dienst van Justlease. Daarvoor heb ik mij tien jaar als zelfstandig ondernemer ingezet. Eerst als eigenaar van een webshop, daarna als freelancer op het gebied van merk- en marketingstrategie. Ik kende Justlease vanuit een opdracht van een Utrechts reclamebureau en vond het direct een leuke organisatie. Actief, jong en bijster slim in hun aanpak naar de markt toe.

Op een gegeven moment kruisten de wegen nogmaals en ben ik in gesprek geraakt over een functie binnen Justlease. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. In de rol van Campagne Marketeer kreeg ik alle ruimte om te ondernemen binnen Justlease, in een markt met een enorm potentieel. Werken bij Justlease heeft mijn carrière echt enorm veel leuker gemaakt.

Werken aan het merk
Inmiddels bekleed ik de rol van Brand Owner. Kort gezegd betekent het dat ik verantwoordelijk ben voor het implementeren van ons merk en merkwaarden. Zowel extern als intern. Justlease is een wezenlijk ander bedrijf dan andere aanbieders.

Het is aan mij en het team om dat op een zo goed mogelijke manier over te brengen en mensen echt te laten beleven waar wij voor staan. Zelf spreek ik dan bijvoorbeeld ook liever niet over klanten, maar mensen die fan zijn van ons merk. Je kiest bewust voor Justlease. Niet alleen vanwege het product, maar juist vanwege het totaalplaatje aan service en beleving.

Reis naar PyeongChang
Wat echt gaaf is binnen Justlease, is dat je onbegrensde ambities kunt hebben. Twee jaar geleden zijn wij gestart met de sponsoring van de Olympische schaatsploeg van Ireen Wüst. Ik heb zelf meegeschreven aan het voorstel om dit te gaan doen en heb dit project afgelopen jaren, naast mijn dagelijkse werk, begeleid. Altijd met de ambitie om zelf getuige te zijn van de prestaties van de ploeg tijdens de Olympische Spelen van PyeongChang.

Die ambitie is werkelijkheid geworden. Het is een onbeschrijfelijke ervaring geweest en het moment dat we daadwerkelijk goud behaalden ga ik nooit meer vergeten. Dat gevoel gaat verder dan met trots en plezier ergens werken. Dankzij Justlease heb ik echt een persoonlijke droom mogen vervullen. Dat geeft wel aan waar Justlease voor staat.

Aan mij de taak om dat over te brengen naar de rest van de wereld.

Justlease ontvangt per 1 februari Keurmerk Private Lease

Geplaatst op: 01/02/2018

 

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar Private Leasecontract af te sluiten.

Justlease is daarom trots dat wij per 1 februari 2018 bij dit keurmerk zijn aangesloten.

Veilig en verantwoord een auto leasen
Dankzij het keurmerk weten consumenten dat ze bij Justlease veilig en verantwoord een auto kunnen leasen. Het Keurmerk Private Lease zorgt ervoor dat consumenten weten waar ze aan toe zijn én beschermt hen rechten en plichten.

Duidelijke afspraken
Het Keurmerk Private Lease heeft samen met de Consumentenbond duidelijke afspraken gemaakt. Er zijn vijf pijlers waar het Keurmerk zich voor hardmaakt:

 • Eerlijke voorwaarden;
 • Compleet product;
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten;
 • 14 dagen bedenktijd;
 • Zekerheid bij klachten.

Maatschappelijke rol financiële bewustwording
Bij het leasen van een auto gaan consumenten een maandelijkse betalingsverplichting aan met Justlease. Het is uiteraard belangrijk dat leasen past binnen het financiële totaalplaatje. Daarom toetst Justlease samen met het Keurmerk of consumenten het leasebedrag kunnen dragen. Zo kunnen consumenten nooit meer leasen dan voor hen verantwoord is.

Stichting Keurmerk Private Lease 
Het Keurmerk Private Lease hoort bij Stichting Keurmerk Private Lease. Stichting Keurmerk Private Lease wil de consument beschermen. Justlease is daarom trots dat wij per 1 februari dit keurmerk mogen voeren.

Samen zorgen we dat consumenten veilig, verantwoord én vertrouwd in hun leaseauto kunnen rijden!

Volg Justleaser Bas Bosman in PyeongChang

Geplaatst op: 26/01/2018

Het is aftellen geblazen, want over minder dan twee weken is het tijd voor de Olympische Winterspelen! Ireen Wüst, Antoinette de Jong, Jan Blokhuijsen en Konrad Niedźwiedzki reizen af naar Zuid-Korea om daar Oranje goud te verdienen. En ze zijn niet alleen, want Bas Bosman (Brand & Campaign Owner bij Justlease) is aanwezig om verslag te doen van hoe de helden van Team Justlease.nl gaan strijden om het Olympisch goud. 

Bas is uiteraard ontzettend blij dat hij namens Justlease de kans krijgt om de Spelen van dichtbij te mogen volgen. “Super tof dat ik naar PyeongChang ga. Ik zal er alles aan doen om #samenvoorgoud ook aan de thuisblijvers te delen”, aldus Bas zelf. Als onze Justlease reporter zal hij gaan vloggen, zodat wij de Spelen door zijn ogen kunnen volgen. Hij zal regelmatig updates plaatsen op de social media kanalen van Justlease. Volg Justlease daarom op Facebook en Instagram, zodat je altijd op de hoogte bent van de berichten die Bas zal plaatsen. Zo wil Justlease onze rijders een uniek kijkje achter de schermen geven in de strijd om de gouden plakken.

We wensen alle Nederlandse Olympiërs en natuurlijk de helden van Team Justlease.nl in het bijzonder veel geluk op de Olympische Winterspelen! En volg Justlease door de ogen van Bas op Facebook en Instagram, zodat je er online ook een beetje bij bent. Hup Holland hup!

 

Even voorstellen… Myrthe Schmidt en Anita de Haas

Geplaatst op: 26/01/2018


Bij Justlease werken 120 betrokken medewerkers. Maar wie zijn dat precies? In deze rubriek stellen we ons voor. Deze maand vertellen Myrthe Schmidt en Anita de Haas meer over hun rol binnen Justlease. Als je al langer klant bent bij Justlease, is de kans groot dat je Myrthe ooit telefonisch hebt gesproken. Anita is sinds kort toegevoegd aan het Justlease team.
Lees meer »

Justlease ambassadeurs

Geplaatst op: 22/12/2017

 

Wij zijn trots op de bijna 10.000 bestuurders in Nederland die een Justlease auto rijden. Wij waarderen onze klanten enorm. Daarom zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van een loyaliteitsprogramma voor Justleasers: onze eigen (klant)ambassadeurs. Hiermee willen wij iedere enthousiaste en trouwe klant van Justlease bedanken én belonen als ambassadeur van onze club. 
Lees meer »

11 tips om brandstof te besparen!

Geplaatst op: 22/12/2017

 

Iedereen wil graag zuiniger rijden. Lekker voor je portemonnee én voor het milieu. Maar hoe doe je dat dan? Justlease geeft 11 tips om tot wel 10% brandstof te besparen als je zuinig rijdt. 
Lees meer »

modellen geselecteerd

Vergelijk modellen »