Bedankt voor je gouden vertrouwen

Geplaatst op: 23/02/2018

 

Ireen heeft ‘m, maar stiekem is de medaille natuurlijk van ons allemaal. Ireen Wüst pakte goud op de 1500 meter in Pyeongchang. Justlease was als sponsor in het Zuid-Koreaanse stadion getuige van het behalen van de gouden medaille van Ireen Wüst. Een unieke kans, die we mede dankzij onze Justlease rijders hebben weten te realiseren. Dankzij het vertrouwen van jullie – onze rijders – en ons gezamenlijke geloof in Justlease hebben we Olympisch goud.

Hoe mooi en krachtig is het om als organisatie te kunnen zeggen dat je direct hebt bijgedragen aan Olympisch goud? Een stuk eremetaal waar miljoenen mensen deelgenoot van zijn geweest. Dankzij de vlogs van onze collega Bas Bosman hebben we de kijkers thuis in Nederland kunnen laten meegenieten van onze avonturen op de Spelen.

Justlease (en Terberg Leasing) is een gouden organisatie. Daar waar multinationals afhaakten of niet durfden, stapten wij in. Inmiddels is het tweeënhalf jaar laten en vieren wij feest. Een bijzonder, gouden feest.

Justlease wil iedereen bedanken voor het ondersteunen van deze missie. We hebben met elkaar geschiedenis geschreven. Wij zijn ongelofelijk trots op deze prestatie. Maar niet alleen op deze prestatie. We zijn ook trots op onze ruim 10.000 rijders die – net als Ireen – voor Justlease hebben gekozen.

Onze klanten zijn onze trouwste supporters. Jullie zijn degenen die het mogelijk hebben gemaakt om dit te kunnen doen, dus deze medaille is ook absoluut jullie verdienste.

Bedankt voor je gouden vertrouwen! 

 

10x winterse tips bij vrieskou!

Geplaatst op: 23/02/2018


Het wordt de aankomende week steenkoud, want het gaat goed vriezen
. Vanuit Siberië komt er koude lucht onze kant op die voor nachtelijke temperaturen tot wel -10 graden kan zorgen. De nieuwe werkweek begint dus letterlijk ijskoud. Daarom geeft Justlease 10x winterse tips om je auto bij ijzige kou probleemloos te starten en veilig op weg te gaan, hoe koud het ook wordt.

 1. Je motor warm laten draaien terwijl je ijs krabt? Fabel!
  Dit is één van de grootste fabeltjes in de winter. Maar wat kun je dan wel doen? Direct wegrijden nadat je de auto start. Bij een koude motor is het benzineverbruik en de schadelijke uitstoot namelijk zeer hoog. Dus als jij naast een draaiende motor je auto staat te krabben, adem je al die schadelijke stoffen in. De motor is bij vriestemperaturen gemiddeld na circa 5 kilometer warm en bereikt dan pas zijn normale prestaties en verbruik. Van stilstaand warmdraaien verslijt de motor bovendien nog sneller ook. Niet doen dus.
 2. Gebruik folie op je voorruit of een anti ijsdeken
  Dit hulpmiddel kennen we allemaal. Een hoes die je volledig over je auto trekt of een stuk folie over je voorruit. Dit voorkomt dat er ijs op je ruiten kan ontstaan. ’s Ochtends trek je simpelweg de hoes eraf en karren maar!
 3. Raar maar waar: gebruik een aardappel!
  Heb je geen autodeken of folie maar wel piepers in huis? Wrijf de autoruit aan de buitenkant dan in met een doormidden gesneden aardappel. Aan de binnenkant kun je tegen dampaanslag de ruit eventueel inwrijven met een beetje shampoo.

  Heb je een auto met airco? Zet de airconditioning dan zo’n 2 kilometer voor je eindbestemming uit. De lucht die uit de airco geblazen wordt, bevat vocht en door de airco op tijd uit te zetten, voorkom je dat bij het koude opstarten de vochtige lucht op je ijskoude ruit blaast, met alle gevolgen van dien.

 4. Doe geen lange startpoging
  Wel doen: als de motor niet start, kun je beter een paar korte startpogingen doen dan een lange poging. De batterij is in de winter één van de gevoeligste onderdelen van de auto en als de batterij te zwaar belast wordt, zal ‘ie het begeven.
 5. Warm parkeren
  Parkeer je auto op een warme plek, bij voorkeur dicht bij huizen, winkels of een boom. Zo is je auto minder vatbaar voor de vorst. Als je kunt kiezen tussen een plekje op een parkeerplaats, kies dan niet voor een plek op de hoek, maar beschut tussen andere auto’s in.

  Trouwens, zet je auto niét op de handrem als de temperaturen tot onder het nulpunt dalen. Bij vorst kan je handrem bevriezen en dan krijg je de auto niet meer van de rem af.

  Zet je auto na het parkeren overigens wel in de eerste versnelling, zo voorkom je dat hij onbedoeld zonder jou op pad gaat. Auto’s met een elektrische parkeerrem hebben overigens geen last van dit euvel. Rij je een automaat? Dan zet je de auto in de P en ook niet op de handrem.

 6. Ruitenwissers zijn geen ijswissers en krabben voor gevorderden
  Gebruik je ruitenwissers alleen bij regen en niet om ijs te wissen: dit vernielt niet alleen je ruitenwissers, maar zorgt ook voor een vieze rotzooi op de ruiten, waardoor je zicht vermindert. Als je onverhoopt toch moet krabben, koop dan trouwens een krabber waar al een handschoen aan vastzit. Zo blijven je handen tenminste lekker warm! Let bij het krabben wel op dat je geen krassen veroorzaakt. Een brede krabber is beter dan een smalle krabber. En als je krabt in combinatie met speciale ontdooispray, is het helemaal een fluitje van een cent!
 1. Giet NOOIT warm water op bevroren ruiten
  Werkt alleen in tekenfilms. De realiteit is waarschijnlijk dat je autoruit barst door het grote verschil in temperatuur en het water naderhand nog opvriest ook. Een absolute afrader dus.
 2. Rij met winterbanden
  Winterbanden zijn met dit weer zeker aan te raden. Je hebt beter grip op de weg en je remweg is korter. Justlease biedt all season banden: een zomer- en winterband in één. Een band voor elk seizoen en alle weersomstandigheden. Met all season banden hoef je geen banden meer te wisselen in het voor- en najaar.Wist je bovendien dat onze all season banden zijn goedgekeurd in alle landen waar winterbanden verplicht zijn? Zo kun je met een veilig gevoel de weg op én heb je geen gedoe meer met wisselen. Overweeg je om te kiezen voor all season banden? Neem voor meer informatie over de all season banden en kosten, contact op met Justlease via T. 030 – 850 1500.
 3. Hou je auto schoon
  Er wordt gestrooid en je kunt je voorstellen dat dit spul niet al te best is voor je auto. Strooizout tast je lak, de carrosserie en je banden aan. Regelmatig naar de wasstraat of zelf met een emmer in de weer (zeker nadat er gestrooid is) gaat slijtage tegen.
 4. Stop een flesje antivries in je zak of tas
  Je hebt kleine flesjes antivriesspray, welke je makkelijk in je winterjas of handtas kunt stoppen. Zo heb je altijd een oplossing bij de hand als je slot bevroren is.  

Laat die winter maar komen! En wat ook heerlijk is bij de kou, is een grote mok warme chocolademelk (met slagroom!) als je op plek van bestemming bent en de deur niet meer uit hoeft. Genieten!

 

 

 

Even voorstellen… Bas Bosman, Brand Owner Justlease

Geplaatst op: 23/02/2018

 

Van ondernemer naar ondernemer
Sinds twee jaar ben ik dienst van Justlease. Daarvoor heb ik mij tien jaar als zelfstandig ondernemer ingezet. Eerst als eigenaar van een webshop, daarna als freelancer op het gebied van merk- en marketingstrategie. Ik kende Justlease vanuit een opdracht van een Utrechts reclamebureau en vond het direct een leuke organisatie. Actief, jong en bijster slim in hun aanpak naar de markt toe.

Op een gegeven moment kruisten de wegen nogmaals en ben ik in gesprek geraakt over een functie binnen Justlease. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. In de rol van Campagne Marketeer kreeg ik alle ruimte om te ondernemen binnen Justlease, in een markt met een enorm potentieel. Werken bij Justlease heeft mijn carrière echt enorm veel leuker gemaakt.

Werken aan het merk
Inmiddels bekleed ik de rol van Brand Owner. Kort gezegd betekent het dat ik verantwoordelijk ben voor het implementeren van ons merk en merkwaarden. Zowel extern als intern. Justlease is een wezenlijk ander bedrijf dan andere aanbieders.

Het is aan mij en het team om dat op een zo goed mogelijke manier over te brengen en mensen echt te laten beleven waar wij voor staan. Zelf spreek ik dan bijvoorbeeld ook liever niet over klanten, maar mensen die fan zijn van ons merk. Je kiest bewust voor Justlease. Niet alleen vanwege het product, maar juist vanwege het totaalplaatje aan service en beleving.

Reis naar PyeongChang
Wat echt gaaf is binnen Justlease, is dat je onbegrensde ambities kunt hebben. Twee jaar geleden zijn wij gestart met de sponsoring van de Olympische schaatsploeg van Ireen Wüst. Ik heb zelf meegeschreven aan het voorstel om dit te gaan doen en heb dit project afgelopen jaren, naast mijn dagelijkse werk, begeleid. Altijd met de ambitie om zelf getuige te zijn van de prestaties van de ploeg tijdens de Olympische Spelen van PyeongChang.

Die ambitie is werkelijkheid geworden. Het is een onbeschrijfelijke ervaring geweest en het moment dat we daadwerkelijk goud behaalden ga ik nooit meer vergeten. Dat gevoel gaat verder dan met trots en plezier ergens werken. Dankzij Justlease heb ik echt een persoonlijke droom mogen vervullen. Dat geeft wel aan waar Justlease voor staat.

Aan mij de taak om dat over te brengen naar de rest van de wereld.

Justlease ontvangt per 1 februari Keurmerk Private Lease

Geplaatst op: 01/02/2018

 

Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar Private Leasecontract af te sluiten.

Justlease is daarom trots dat wij per 1 februari 2018 bij dit keurmerk zijn aangesloten.

Veilig en verantwoord een auto leasen
Dankzij het keurmerk weten consumenten dat ze bij Justlease veilig en verantwoord een auto kunnen leasen. Het Keurmerk Private Lease zorgt ervoor dat consumenten weten waar ze aan toe zijn én beschermt hen rechten en plichten.

Duidelijke afspraken
Het Keurmerk Private Lease heeft samen met de Consumentenbond duidelijke afspraken gemaakt. Er zijn vijf pijlers waar het Keurmerk zich voor hardmaakt:

 • Eerlijke voorwaarden;
 • Compleet product;
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten;
 • 14 dagen bedenktijd;
 • Zekerheid bij klachten.

Maatschappelijke rol financiële bewustwording
Bij het leasen van een auto gaan consumenten een maandelijkse betalingsverplichting aan met Justlease. Het is uiteraard belangrijk dat leasen past binnen het financiële totaalplaatje. Daarom toetst Justlease samen met het Keurmerk of consumenten het leasebedrag kunnen dragen. Zo kunnen consumenten nooit meer leasen dan voor hen verantwoord is.

Stichting Keurmerk Private Lease 
Het Keurmerk Private Lease hoort bij Stichting Keurmerk Private Lease. Stichting Keurmerk Private Lease wil de consument beschermen. Justlease is daarom trots dat wij per 1 februari dit keurmerk mogen voeren.

Samen zorgen we dat consumenten veilig, verantwoord én vertrouwd in hun leaseauto kunnen rijden!

Volg Justleaser Bas Bosman in PyeongChang

Geplaatst op: 26/01/2018

Het is aftellen geblazen, want over minder dan twee weken is het tijd voor de Olympische Winterspelen! Ireen Wüst, Antoinette de Jong, Jan Blokhuijsen en Konrad Niedźwiedzki reizen af naar Zuid-Korea om daar Oranje goud te verdienen. En ze zijn niet alleen, want Bas Bosman (Brand & Campaign Owner bij Justlease) is aanwezig om verslag te doen van hoe de helden van Team Justlease.nl gaan strijden om het Olympisch goud. 

Bas is uiteraard ontzettend blij dat hij namens Justlease de kans krijgt om de Spelen van dichtbij te mogen volgen. “Super tof dat ik naar PyeongChang ga. Ik zal er alles aan doen om #samenvoorgoud ook aan de thuisblijvers te delen”, aldus Bas zelf. Als onze Justlease reporter zal hij gaan vloggen, zodat wij de Spelen door zijn ogen kunnen volgen. Hij zal regelmatig updates plaatsen op de social media kanalen van Justlease. Volg Justlease daarom op Facebook en Instagram, zodat je altijd op de hoogte bent van de berichten die Bas zal plaatsen. Zo wil Justlease onze rijders een uniek kijkje achter de schermen geven in de strijd om de gouden plakken.

We wensen alle Nederlandse Olympiërs en natuurlijk de helden van Team Justlease.nl in het bijzonder veel geluk op de Olympische Winterspelen! En volg Justlease door de ogen van Bas op Facebook en Instagram, zodat je er online ook een beetje bij bent. Hup Holland hup!

 

Even voorstellen… Myrthe Schmidt en Anita de Haas

Geplaatst op: 26/01/2018


Bij Justlease werken 120 betrokken medewerkers. Maar wie zijn dat precies? In deze rubriek stellen we ons voor. Deze maand vertellen Myrthe Schmidt en Anita de Haas meer over hun rol binnen Justlease. Als je al langer klant bent bij Justlease, is de kans groot dat je Myrthe ooit telefonisch hebt gesproken. Anita is sinds kort toegevoegd aan het Justlease team.
Lees meer »

Justlease ambassadeurs

Geplaatst op: 22/12/2017

 

Wij zijn trots op de bijna 10.000 bestuurders in Nederland die een Justlease auto rijden. Wij waarderen onze klanten enorm. Daarom zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van een loyaliteitsprogramma voor Justleasers: onze eigen (klant)ambassadeurs. Hiermee willen wij iedere enthousiaste en trouwe klant van Justlease bedanken én belonen als ambassadeur van onze club. 
Lees meer »

11 tips om brandstof te besparen!

Geplaatst op: 22/12/2017

 

Iedereen wil graag zuiniger rijden. Lekker voor je portemonnee én voor het milieu. Maar hoe doe je dat dan? Justlease geeft 11 tips om tot wel 10% brandstof te besparen als je zuinig rijdt. 
Lees meer »

Even voorstellen… Rogier Schoenmaker, Product Marketeer Justlease

Geplaatst op: 22/12/2017

 

Bij Justlease werken 120 betrokken medewerkers. Maar wie zijn dat precies? In deze rubriek stellen we ons voor. Justleaser Rogier Schoenmaker trapt af. Hij is product marketeer en werkt onder andere aan het verbeteren van ons lease-aanbod. Wij zijn koploper in de Private Leasemarkt en dat willen we graag blijven, zodat onze Justlease rijders blijven profiteren van onze expertise. 
Lees meer »

Geen datalek bij Terberg/Justlease

Geplaatst op: 07/08/2017

Het pas ontdekte datalek is ontstaan bij leasemaatschappijen die gebruik maken van de software van Carwise en Flipse. Zowel Terberg Leasing als Justlease maken geen gebruik van deze software; onze data/uw gegevens zijn bij ons in veilige handen. Niet alleen door gebruik te maken van de juiste software maar ook door de maatregelen die we nemen.
Lees meer »

Volkswagen zet vaart achter ontwikkeling EV’s

Geplaatst op: 01/08/2017

Volkswagen voelt de hete adem van Europa en China in de nek; de Duitse autoproducent moet voor 2020 op de proppen komen met een elektrisch model om te voldoen aan de CO2-doelstellingen die voor beide regio’s gesteld zijn. Volkswagen zet hier daarom vaart achter, in de vorm van de ontwikkeling van de Volkswagen I.D..

Lees meer »

Volkswagen meest verkochte autoproducent in 2016

Geplaatst op: 26/07/2017

Volkswagen had een goed jaar in 2016; met 10,3 verkochte eenheden mag de Duitse autofabrikant zichzelf de best verkopende producent van 2016 noemen. Dit blijkt uit onderzoek van persbureau Bloomberg. Een record waarmee het Toyota genadeloos van diens troon afstoot.

Lees meer »

Renault Captur krijgt kleine facelift

Geplaatst op: 19/07/2017

Voor het opkrikken van de populariteit was het niet nodig; de Renault Captur is een graag geziene auto voor velen. Toch heeft de stijlvolle cross-over een kleine opfrisbeurt gekregen, waardoor de Captur meer in lijn wordt gebracht met diens grote broers. Renault geeft alvast een voorproefje van het geüpdatete exterieur.

Lees meer »

Peugeot 3008 verkozen tot Auto van het Jaar 2017

Geplaatst op: 05/07/2017

De kogel is door de kerk; de Peugeot 3008 mag zich officieel Auto van het Jaar 2017 noemen. Deze uitslag van de gerenommeerde verkiezing werd bekendgemaakt op de Autosalon van Genève. De Franse SUV had de Alfa Romeo Giulia op de hielen, maar uiteindelijk kwam de 3008 door de 319 punten van de Europese juryleden als winnaar uit de bus.

Lees meer »