Terug naar het overzicht

8 lifehacks die autorijden nog leuker maken

24 maart 2022

Handige, slimme ‘hacks’, die het leven makkelijker maken: wij zijn gek op lifehacks. En we zijn ook gek van auto’s. Daarom zochten we de 8 leukste lifehacks voor je auto bij elkaar. Daar zitten geen tips en trucs voor het onderhoud bij, want een private lease auto is bij ons altijd inclusief reparatie en onderhoud.

#1 Gordelkussen

Deze hack is zeker niet voor de bestuurder bedoeld, maar de overige passagiers gaan hier van genieten. Door een kussentje om je gordel te naaien doe je een heerlijk dutje onderweg zonder dat je met nekpijn wakker wordt.

#2 Sokken om ruitenwissers

Het duurt hopelijk nog even voordat je deze hack in de praktijk kunt brengen. Maar, ben je het zat dat je ruitenwissers vastvriezen aan je voorruit na wat nachtvorst? Door in de winter sokken om je ruitenwisser te doen voorkom je dat ze vastvriezen.

#3 Muffinblik voor drinken

Geen bekerhouder in je auto? Neem een muffinblik mee, daar passen de drinkbekers precies in.

#4 Handsfree telefoonelastiek

Door een elastiekje door je blazer te halen creëer je een telefoonhouder. Een ophangsysteem waardoor jij je telefoon los kunt laten en toch op je navigatie kunt kijken. Wel zo veilig.

#5 Fotografeer je parkeerplek

Ja, voor het terugvinden van je auto bestaan ook handige apps. Dat weten we, maar een foto maken is toch veel leuker? We willen niet alleen dat je autorit zo soepel mogelijk verloopt, we vinden het ook prettig als je relaxt de auto weer in stapt. Geen stress dus. Maak voordat je op pad gaat een foto van de plek waar je geparkeerd hebt. Bijvoorbeeld het nummer van de verdieping in de parkeergarage, of je plek op een druk parkeerterrein met omgevingsveld erbij. Zo vind je altijd je auto weer terug.

#6 Tennisbal in je garage

Heb jij de luxe van een garage aan huis, maar komt parkeren wel erg nauw? Hang dan een tennisbal aan het plafond precies op de plek tot waar je kunt rijden. Dan weet je precies wanneer je moet remmen.

#7 Tankdop

Ben je vergeten waar je tankdop ook alweer zat? Of rij je in een andere auto en heb je überhaupt geen idee aan welke kant dat ding zit? Check dan je benzinemeter op het dashboard, daarop staat een pijltje aan de kant waar de tankdop zit.

#8 Elimineer de dode hoek

Veel mensen stellen hun spiegels zo af, dat je ook een deel van de zijkant van de auto ziet. Daarmee creëer je juist een dode hoek. Stel de spiegels zo af, dat je nét niet de auto ziet en je hebt een minimale dode hoek.

Ook interessant:
Private Lease berekenen
Private Lease occasion
Private Lease elektrische auto
Zakelijk leasen

Delen via