Terug naar het overzicht

Justlease beschermt je schadevrije jaren. Dat ontdekt ook de Consumentenbond.

28 maart 2019

Als je wisselt van autoverzekering, moet je je schadevrije jaren aan te tonen. Ook als je een leaseauto hebt gereden of gaat rijden, moet je die schadevrije jaren bewijzen om te profiteren van een lagere premie. Het is dus belangrijk dat je schadedata wordt bewaard. Alleen gebeurt dat niet bij alle leasemaatschappijen.

Wie minder schade rijdt, betaalt minder verzekeringspremie. Klinkt logisch toch? Maar dan moet je die schadevrije jaren wel zwart-op-wit hebben staan. Wie een auto leaset bij Justlease is ervan verzekerd dat het schadeverleden netjes wordt bijgehouden in de centrale database Roy-data.

Data inzien en bijhouden

Roy-data is een database waarin autoverzekeraars de schadevrije jaren van automobilisten kunnen inzien en bijhouden. Als je een leaseauto rijdt, is het niet bij alle aanbieders vanzelfsprekend dat je informatie wordt bijgehouden. Sterkers nog: slechts 5 private lease-aanbieders zijn aangesloten op Roy-Data. Lease je bij een partij die dat niet is, dan houden zij jouw schadevrije jaren niet up-to-date. Eén van die 5 partijen is Justlease.

Wij vinden het belangrijk. De Consumentenbond vindt het belangrijk.

Het melden van schadevrije jaren door leasemaatschappijen in de database houdt ook de Consumentenbond bezig. Blijkt uit een artikel over dit onderwerp dat in de Consumentengids werd gepubliceerd, waarin Justlease als een van de braafste jongetjes van de klas wordt genoemd. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op, maar eigenlijk vinden wij het niet meer dan normaal dat je beloond mag worden voor goed rijgedrag.

Einde leasecontract, en nu? Zo werkt het bij Justlease!

Wanneer je leasecontract is afgelopen of beëindigd, verstrekken wij op jouw verzoek en na inlevering van de auto, een schadebeeldverklaring. Die heb je nodig om bij een nieuwe verzekeraar je schadevrije jaren aan te tonen. In die verklaring staat of je tijdens de leaseperiode wel of geen schades hebt gereden en of die wel of niet verhaalbaar waren op een derde partij.

Let op, want er zit wel een houdbaarheidsdatum aan je schadevrije jaren. Hoe lang ze geldig zijn, verschilt per verzekeringsmaatschappij. Je doet er verstandig aan om dit van tevoren te checken, het is zonde als de jaren verloren gaan.

Leaseverklaring en/of werkgeversverklaring

Roy-data is één van de manieren om je schadevrije jaren aan te tonen, maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Bijvoorbeeld met een leaseverklaring of een werkgeversverklaring. We hebben overzichtelijk voor je op een rijtje gezet op welke andere manieren je ook kunt bewijzen dat je schadevrij hebt gereden.

Delen via