Terug naar het overzicht

Justlease sponsort vrijheid op zee

29 maart 2019

Bij Justlease vinden we het belangrijk dat mobiliteit voor iedereen toegankelijk is of wordt. Mobiliteit betekent namelijk vrijheid: gaan en staan waar je wil, wanneer je maar wil. Zeilen geeft veel mensen ook dat gevoel van vrijheid, het is niet geheel toevallig dat Justlease trotse sponsor is van Team VU in de Race of the Classics.

Er bestaat bijna geen vrijer gevoel dan met een zeilboot te water gaan. En vrijheid is ook precies waar Justlease voor staat. In Team VU, zeilen 36 studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam mee over de Noordzee naar Engeland en weer terug. De Race of the Classics wordt van 1 tot en met 7 april gevaren en wordt onderling ook wel De Rees genoemd. Wij moedigen de studenten aan!

Recht door zee

Het is de bedoeling dat de teams op klassieke zeilschepen van Amsterdam naar het Engelse Ramsgate varen en weer terug. Of de teams daadwerkelijk naar Engeland kunnen oversteken, hangt natuurlijk ook af van het weer. Met een oostenwind zijn de havens van het Engelse Ipswich of Ramsgate goed te bereiken, maar met een zuidenwind moet uitgeweken worden naar Den Helder en bij noorderwind naar Vlissingen of Brugge. Tegenwind is sowieso niet fijn. Ook de stroming en de zeegang bepalen wat de teams wel en niet kunnen doen. Een echt zeerot weet: de Noordzee is vrij ondiep en golven zorgen voor veel beweging van het schip. En met een zeezieke bemanning is die Rees nog niet zo snel gevaren.

VIP-dag vol verrassingen

De voorbereidingen van deze bijzondere race op het water zijn in volle gang en samen met Justlease organiseert het studententeam van de VU Amsterdam op zondag 31 maart een VIP-dag in de Rotterdamse Veerhaven. Het belooft een dag te worden vol verrassingen waar de ouders van de studenten en de sponsoren in het zonnetje worden gezet.

In de haven liggen 18 indrukwekkende tallships, ook wel zeilreuzen genoemd, en de 40 VIP’s gaan aan boord van de Regina Maris, waarmee Team VU het avontuur aan gaat. Het is schip is 48 meter lang en daarmee één van de grootste in De Rees. VIP’s zijn niet zo snel onder de indruk. Daarom krijgen zij onder andere een rondleiding en een luxe lunch aan boord terwijl we naar Vlaardingen varen.

Deelauto’s ervaren

Bij Justlease zien we samen zeilen als een vorm van delen. Aan boord deel je elkaars kennis, kracht en kunde. Je hebt elkaar nodig om de overkant te bereiken. Je kunt de zee niet oversteken door alleen naar het water te staren, is dan ook een bekende uitspraak uit de zee-wereld. Iedere deelnemende student heeft invloed op de uitslag van de strijd, terwijl sommigen nog nooit gezeild hebben.

Die mentaliteit delen wij en daarom staan er op 1 april 10 deelauto’s van Justlease in Vlaardingen klaar. Daarmee rijden alle 40 VIP’s na het zeilen weer terug naar de opstapplek. Over het algemeen zijn studenten wel gewend om wat te delen, vinden ze duurzaamheid belangrijk en zijn ze geboren in het digitale tijdperk. Tijdens de VIP-dag kan de autodeeltechnologie naar hartenlust worden getest en ervaren. Zo kunnen ze de auto’s reserveren en openen met de app van MyWheels, en van de platformen waar we mee samen werken. We verwelkomen studenten graag met open armen. Een deelauto past bij ze als een fles supermarktwijn met afhaalpizza. Een deelauto is immers duurzaam, betaalbaar en geeft vrijheid, precies wat een student nodig heeft.

Ben jij benieuwd geworden naar onze manier van autodelen? Lees dan hier alles over autodelen met Justlease.

Delen via