Terug naar het overzicht

Ongestoord onderweg

11 december 2020

Veiligheid staat bij Justlease hoog in het vaandel. Wij zorgen graag dat je zorgeloos de weg op kunt gaan en ook weer ongedeerd de voordeur instapt. Er is één verleiding wat wij helaas niet in de hand hebben: de smartphone. ‘Ping’, een berichtje. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en vlug even kijken kan geen kwaad toch? Hoe onschuldig het ook klinkt, de gevolgen kunnen groot zijn.

Als je gefocust bent op je smartphone, is je aandacht niet meer 100% bij het verkeer. Een vertraging in je reactie kan levensgevaarlijk zijn in onverwachte situaties! Belangrijk dus om je aandacht bij het verkeer te houden. Hoe? Wij geven je tips om ongestoord onderweg te zijn.

 1. Zet je telefoon op ‘niet storen’
  Bijna alle smartphones hebben inmiddels de handige functie dat je kan inschakelen dat je niet gestoord wilt worden. Op deze manier krijg je geen berichten of telefoongesprekken binnen als je aan het rijden bent. Kijk hier hoe je deze functie instelt voor Apple of voor Android.
 2. Download een MONO-app
  Er zijn talloze apps ontwikkeld die het super makkelijk maken om MONO op de weg te rijden. Bijvoorbeeld de applicatie Drive Safe. Deze applicatie verbindt via bluetooth wanneer je begint met rijden en zet je telefoon automatisch op stil. Alle inkomende telefonie en berichten krijgen een automatische reactie (die je zelf kan samenstellen) met dat je op dat moment even aan het rijden bent. Super handig toch?
 3. Laat je vrienden/familie weten dat je onderweg bent
  Als je liever geen app gebruikt, laat dan je vrienden, familie of collega’s weten dat je gaat rijden. Zo weten zij ook dat je even niet bereikbaar bent en word je niet gestoord!
 4. Navigeer alleen met telefoonhouder
  Verdwaal jij nog in een weiland? Gebruik dan een telefoonhouder om je navigatie aan te zetten. Zet daarnaast je telefoon op niet storen. Een telefoonhouder zorgt ervoor dat je altijd met twee handen achter het stuur zit.

Met deze tips weerhoudt niks jou ervan om veilig in je private lease auto te stappen. Op naar nog veel veilige kilometers!

Ook interessant:
Private Lease berekenen
Private Lease occasion
Private Lease elektrische auto
Private Lease aanbieding

Delen via