Het leasecontract

Lees hier alles wat je moet weten over het Private Lease contract van Justlease

Meest gestelde vragen

Kan ik mijn leasecontract eerder opzeggen / voortijdig stoppen?

Ja, het is mogelijk om je leasecontract eerder op te zeggen. We leggen je hieronder precies uit hoe dat werkt, er komen namelijk wel afkoopkosten bij kijken.

Afkoopkosten
Als je het contract na 12 maanden eerder op wil zeggen, betaal je een opzegvergoeding. Deze vergoeding wordt berekend over de resterende periode van het contract en is afhankelijk van de grootte van de leaseauto. Je koopt het contract als het ware af.

Wil je graag weten wat jouw opzegvergoeding is? Neem dan contact met ons op.

Eerste rekenvoorbeeld opzegvergoeding
Je least een Peugeot 108 voor € 200 per maand voor een periode van 36 maanden.

Na 12 maanden wil je toch een andere auto of je hebt geen auto meer nodig. De resterende leasetermijnen zijn dan: 36 – 12 = 24 maanden. De opzegvergoeding bedraagt dan in principe: 24 maanden x € 200 leasetarief x 35% = € 1.680. Daarbij is echter nog niet gekeken naar wat de maximale opzegvergoeding conform mag zijn.

Tweede rekenvoorbeeld opzegvergoeding
Stel, je wil de auto na 30 maanden inleveren. De afkoopkosten worden dan: 6 maanden x € 200 leasetarief x 35% = € 420.

Rekenvoorbeeld maximale opzegvergoeding
Ben je na 2 augustus 2018 klant bij ons geworden? Dan geldt een maximale opzegvergoeding volgens het Keurmerk Private Lease. De maximale opzegvergoeding is ten hoogste het bedrag van het verschil tussen de gezamenlijke leasetermijnen die je hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging (12 x € 200 = € 2.400,-) en de gezamenlijke hogere termijnbedragen die je tot dat moment had moeten betalen als je direct een overeenkomst voor deze periode, in dit voorbeeld 12 maanden, was aangegaan (12 x € 300 = € 3.600.) Het verschil tussen € 2.400 en € 3.600 is € 1.200 en dat is in dit rekenvoorbeeld de maximale opzegvergoeding.

Kortom je betaalt nooit méér dan je zou hebben betaald als je bij het aangaan van het contract gekozen had voor het aantal maanden dat je er nu af wilt.

Neem contact op. We helpen graag.
Wil je precies weten wat jouw maximale opzegvergoeding is? Neem dan contact met ons op. We rekenen het voor je uit zodat je exact weet om welk bedrag het gaat.