Het leasecontract

Lees hier alles wat je moet weten over het Private Lease contract van Justlease

Meest gestelde vragen

Ik rijd meer kilometers per maand. Hoe wordt dit verrekend?

Binnen je private leasecontract sluit je een kilometerbundel per maand af. Dit is afgestemd op het aantal kilometers dat je per maand denkt te gaan rijden. Het aantal kilometers in deze bundel is bij de leaseprijs inbegrepen. Rijd je meer kilometers dan je vooraf had ingeschat? Dan betaal je een meerprijs per kilometer die buiten je bundel valt. Deze extra kilometers worden eenmaal per jaar verrekend.

Kilometerafrekening één keer per jaar
Elke 12 maanden tellen wij je ingekochte kilometerbundels in de voorgaande periode bij elkaar op. Wij vergelijken dit met het aantal daadwerkelijk gereden kilometers in deze periode. De eventueel meer gereden kilometers rekenen wij met je af. Dit doen wij voor het eerst 12 maanden na aflevering van je auto. De prijs per meer gereden kilometer verschilt per model. Je vindt de prijs voor jouw auto terug in je MijnJustlease-omgeving, op je contract of in de offerte. Overigens zijn de kosten voor gereden kilometers niet de brandstofkosten.
Ben je bij een volgend afrekenmoment toch binnen het totaal aantal ingekochte kilometers gebleven? Dan krijg je een eventuele eerdere afrekening weer van ons terug. Zo betaal je nooit te veel en is het aan jou hoe je de kilometers over de looptijd van het contract verdeelt.

Kilometerbundel aanpassen
Het kan voorkomen dat je in werkelijkheid toch meer of minder kilometers rijdt dan je vooraf hebt ingeschat. Daarom kun je bij ons eenvoudig je kilometerbundel aanpassen. Je doet dit uiterlijk op de 14e dag van de laatste maand van het lopende kwartaal. Jouw nieuwe kilometerbundel gaat dan in vanaf het volgende kwartaal. Je kunt dit één keer per kwartaal kosteloos doen. Het is dus aan jou hoe je de kilometers verdeelt over de looptijd van je contract. Dat noemen wij nog eens flexibiliteit!

Ga naar kilometerbundel aanpassen

Uitzondering: contracten van vóór 4 februari 2016 worden per kwartaal verrekend
Heb je een leasecontract afgesloten voor 4 februari 2016? Dan verrekenen wij de kilometers per kwartaal en niet per jaar.