Een auto leasen met BKR-registratie

Wanneer je kiest voor private lease wordt een deel (65%) van de totale som van de leasetermijn geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Private lease is BKR geregistreerd dus.

Een auto leasen met BKR-registratie

Wat is een BKR-registratie?

Wanneer je een lening aangaat wordt dat geregistreerd bij BKR. Wil je een nieuwe lening aangaan, dan kunnen bedrijven bij BKR zien of je al meerdere leningen hebt lopen en of je ook op tijd betaalt.

Doe je dat gewoon, dan is de registratie positief: bedrijven weten dat jij je aan je afspraken houdt. Daarnaast is de registratie in je eigen belang, het helpt bedrijven om je op een verantwoorde manier geld te lenen. De bedoeling is dat men goed weet of je niet een te zware financiële verplichting aangaat die je in de problemen kan brengen.

Negatieve BKR-registratie

Lukt het je langere tijd niet om aan je financiële verplichtingen te voldoen, dan kan een negatieve registratie bij BKR volgen. In een aantal gevallen heeft een negatieve registratie impact op je vermogen om nieuwe leningen aan te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een hypotheek.

BKR-registratie heeft voordelen

  • Betaal je netjes op tijd, dan zien ook andere geldschieters dat
  • Je weet zeker dat je de lasten kunt dragen
  • Bedrijven kunnen leningen sneller verstrekken doordat ze niet elke klant uitgebreid hoeven te onderzoeken

Is leasen met een BKR-codering mogelijk?

Bij Justlease kun je met een negatieve BKR-codering geen private lease auto leasen. Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Private Lease en hebben een zorgplicht waar het gaat om de financiële last die mensen kunnen dragen. Dat geldt overigens ook als je zakelijk wilt leasen met een BKR registratie. We bieden wel verschillende oplossingen voor mobiliteit. Kijk hier of wellicht een auto huurabonnement bij jouw situatie past.

Private lease en hypotheek

Omdat een leasecontract wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting, kan de BKR-registratie gevolgen hebben voor het aangaan van een hypotheek of persoonlijk krediet. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het is wel goed dat je je er bewust van bent.

Ontdek Private Lease

De BKR-registratie biedt extra zekerheid

Een BKR-registratie wordt vaak gezien als negatief, maar dat is het niet. Niet alleen beschermt het jou tegen het aangaan van te zware verplichtingen, maar betaal je altijd op tijd, dan werkt het nog eens extra in je voordeel.

Heb je interesse in Private Lease? Wil je alle voordelen van een nieuwe auto, maar niks van de zorgen? Ontdek dan meer over Private Lease of stel direct je auto samen en vraag een offerte aan.

Populaire modellen: BYD Dolphin Private Lease | Tesla Model 3 Private Lease

Ook interessant:
Auto leasen
Private Lease occasion
Private Lease aanbieding
Zakelijk leasen