Volledig elektrische auto: volop aanbod

Volledig elektrische auto: volop aanbod

De ontwikkelingen in de autobranche volgen elkaar in rap tempo op. Met een duidelijke focus op duurzaamheid en verlaging van kosten voor autorijders, zijn autofabrikanten bezig om nieuwe technieken te implementeren. Waar we de opkomst van de hybride auto’s al een tijdje zien, zijn ook elektrische auto’s steeds meer te zien op de Nederlandse wegen. Heb je interesse in een volledig elektrische auto? Dan zijn er tegenwoordig voldoende mogelijkheden in merken en modellen.

De voordelen van elektrisch rijden

  • Duurzaamheid
  • Kostenbesparing
  • Lage bijtelling
  • Lage brandstofkosten

Verschil elektrische auto en hybride

Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een elektrische auto en een hybride auto? Eigenlijk is het heel simpel: je kunt een hybride auto zien als een semi-elektrische auto. Een hybride is namelijk wel voorzien van batterijen maar heeft ook een tank aan boord voor benzine of diesel. De batterijen kunnen soms handmatig worden opgeladen, en in andere gevallen worden deze opgeladen tijdens het rijden op de traditionele brandstof – en bijvoorbeeld door middel van de energie die vrij komt tijdens het remmen. Een elektrische auto heeft geen ruime voor een brandstof als benzine: deze rijdt volledig op stroom en moet dus ook handmatig worden opgeladen.

Verschil benzine- en elektrische auto’s

Het verschil tussen een benzine- en een elektrische auto is erg groot. De enige overeenkomst is dat ze beiden auto’s zijn: de carrosserie en het ontwerp kunnen gelijk zijn, maar alle technologie is anders. Een elektrische auto verbruikt geen benzine maar enkel stroom, waardoor ook de aandrijving anders gebouwd is. Een elektrische auto heeft daarnaast geen CO2-uitstoot en is dus milieubesparend. Profiteer nu ook van subsidie voor elektrische auto. Dit maakt het nog interessanter. Ook een elektrische auto leasen? Er is volop aanbod.

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. De meest belangrijke zijn duurzaamheid en kostenbesparingen. Een elektrische auto heeft geen CO2-uitstoot en is dus niet schadelijk voor het milieu – waar een auto die rijdt op bijvoorbeeld benzine deze uitstoot wel heeft. Het kostenplaatje is een andere goede reden voor elektrisch rijden. Zo is de bijtelling vele malen lager dan bij een benzine- of dieselauto. Ook de brandstof, in dit geval stroom, is bij het merendeel van de elektrische auto’s goedkoper. Dat komt ook door het lage verbruik van deze auto’s in vergelijking met ‘normale’ auto’s.

Populaire merken: Peugeot Private Lease | Toyota Private Lease | BMW Private Lease | Audi Private Lease

Populaire modellen: Tesla Model 3 Private Lease | BYD Dolphin Private Lease