Wanneer kom ik in aanmerking voor een private leaseauto?

Door te kiezen voor Private Lease van Justlease rijd je voor een vast maandbedrag in een gloednieuwe auto of een zo goed als nieuwe occasion. Er zijn een paar voorwaarden waar je aan moet voldoen om bij ons een auto te kunnen leasen. We zetten ze graag voor je op een rij.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een private leaseauto?

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om een Private Leaseauto te leasen?

Private Lease betekent all-in autorijden voor een vaste prijs per maand. Jij komt tijdens de looptijd van het contract niet voor onverwachte te staan. Alle autokosten – behalve de brandstof – zijn bij de prijs inbegrepen.

Private Lease biedt je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil voor een vast bedrag. Wij beoordelen per persoon of het leasen van een auto financieel mogelijk is. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar je woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Wij willen graag zekerheid dat je de betalingen aan ons kunt blijven voldoen. Daarom kijken we ook naar je inkomen. Naast een vast contract of voor bepaalde tijd, kom je bijvoorbeeld ook als zzp’er, AOW’er of ondernemer in aanmerking voor een Private Leaseauto. We bekijken per situatie wat haalbaar is.

Een leasecontract van Justlease valt onder het Keurmerk Private Lease; het kwaliteitskeurmerk in de branche. Zo kun je er vanuit gaan dat je een betrouwbaar contract afsluit.

Lees meer over het Keurmerk Private Lease

Wanneer mag ik Private Leasen?

  • Je bent minimaal 18 jaar oud;
  • Je bent in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs;
  • Je hebt een geldige Nederlandse ID-kaart of een paspoort;
  • Je voldoet aan de minimum inkomenseis.

Heb je een arbeidscontract voor bepaalde tijd of ben je korter dan een jaar in dienst? Dan vragen we om een werkgeversverklaring van maximaal drie maanden oud, ondertekend door de werkgever en voorzien van een firmastempel.

Het kan zijn dat je niet voor een leaseauto in aanmerking komt in je huidige situatie. Bijvoorbeeld omdat je een nulurencontract hebt. Je kunt er dan voor kiezen om iemand garant te laten staan voor jouw contract. Lees hier meer over leasen zonder vast contract.

Leasen en BKR-registratie, hoe zit dat?

Met een Private Leaseauto weet je precies wat je maandelijkse leasekosten zijn. Kosten voor onderhoud, reparatie, banden, wegenbelasting en verzekering zijn inbegrepen in de leaseprijs en dus heb je hier geen omkijken naar. Een private leasecontract wordt echter als lening gezien. En als je ergens een lening of krediet afsluit, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort BKR. Je hebt dan een BKR-registratie. Zo ontstaat een overzicht van alle leningen die je hebt afgesloten en eventuele betalingsachterstanden.

Het afsluiten van een Private Leasecontract kan ook invloed hebben op de hoogte van je hypotheekruimte. Omdat een leasecontract wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting, kan de BKR-registratie gevolgen hebben voor het aangaan van een hypotheek of persoonlijk krediet. Dat hoeft niet erg te zijn, maar het is wel goed dat je je er bewust van bent. Wij leggen je graag uit hoe dit zit.

Dit is een BKR registratie

Heb je een vraag?

Heb je nog vragen of misschien hulp nodig bij het samenstellen van jouw auto of contract? Wij helpen je graag. Wij zijn elke werkdag bereikbaar via telefoon en chat tussen 8:00 en 21:00.

Hoe bestel ik mijn auto?


Bekijk de meest gestelde vragen

Past Private Lease bij jou?

Wil je in een complete en nieuwe auto rijden of een goed onderhouden en jonge occasion? Wil je een vast maandbedrag betalen zodat je altijd weet waar je aan toe bent? Dan is het antwoord Ja, Private Lease past bij jou!

Populaire modellen: Tesla Model 3 Private Lease | BYD Dolphin Private Lease

Ook interessant:
Private Lease occasion
Private Lease elektrische auto
Subsidie elektrische auto
Zakelijk leasen

Maar Private Lease is ook interessant als je:

  • Niet in één keer een groot bedrag uit wilt geven aan een auto
  • Niet in één keer een keer een groot bedrag uit kán geven, maar wel maandelijks een vast bedrag kunt missen
  • Geen last wilt hebben van de onzekerheden en onverwachte kosten die horen bij een gebruikte auto

Onze oplossingen


Nieuwe auto

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een nieuwe auto rijden.

Ga naar het aanbod


Occasion

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een zo goed als nieuwe auto rijden.

Ga naar alle occasions


Elektrisch

Voor een vast maandbedrag zorgeloos in een Elektrische auto rijden.

Ga naar elektrische auto's


Aanbieding

Bekijk onze meest actuele Private Lease Aanbieding.

Ga naar de aanbieding